Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentarea cu gaze si asfaltarea reprezinta prioritatile acestui an

ro

23 Jan, 2004 00:00 677 Marime text

In Mihail Kogalniceanu va demara cea mai importanta investitie pentru localitate

Primaria a alocat 10 miliarde lei pentru sistemul de alimentare cu gaze * Licitatia pentru desemnarea firmei care va realiza lucrarea se va desfasura pe data de 10 martie * In localitate vor fi investiti bani pentru asigurarea transportului si pentru asfaltare * Tot din acest an, localnicii vor beneficia de o piata noua si de un obor

Dupa ce anul 2003 a fost incheiat cu bine, iar obiectivele propuse pentru anul trecut au fost realizate, in primele zile ale lunii ianuarie, angajatii Primariei din Mihail Kogalniceanu au demarat activitatea in forta. La inceputul acestui an, angajatii primariei au primit al 13-lea salariu, bani de care au beneficiat si cadrele didactice din localitate. Pentru a avea o activitate rodnica in noul an, primaria din localitate si-a votat si aprobat bugetul local prin Hotararea 40/2003, la sfarsitul anului ce a trecut, asa cum prevede legea. La initiativa unor persoane "bine intentionate" din comuna, care au contestat modalitatea de votare, Prefectura Constanta a atacat in contencios administrativ Hotararea 40. In ciuda acestor piedici, primarul Traian Dinu a repartizat fonduri importante pentru realizarea unor obiective principale pentru comuna. In acest sens, primaria a alocat 10 miliarde lei pentru sistemul de alimentare cu gaze. Banii vor fi folositi pentru aductiune, mai exact pentru aducerea pana in comuna a sistemului de gaze si SRM - o statie de transformare. Primarul Traian Dinu a tinuta sa precizeze ca lucrarea se va realiza in urma unei licitatii, programata sa se desfasoare pe data de 10 martie. Acestia sunt ultimii pasi pana la demararea propriu-zisa a lucrarii. Potrivit primarului, la licitatie participa numai firme abilitate de Transgaz si Petrom. In ceea ce priveste reteaua de interior pentru alimentare, exista promisiuni ca in acest an vor fi realizati 10 kilometri de retea stradala. Intrucat numarul navetistilor a crescut mult, iar microbuzul existent nu mai face fata, pentru anul 2004 primarul Traian Dinu a propus alocarea unor fonduri din bugetul local in vederea achizitionarii a doua autobuze. Cele doua mijloace de transport, in valoare de 2,5 miliarde lei, vor fi folosite pe ruta Mihail Kogalniceanu-Constanta si retur, pentru transportul elevilor, studentilor si pensionarilor. Tot in programul acestui an figureaza si continuarea lucrarilor de asfaltare a strazilor si trotuarelor. Pentru definitivarea acestor lucrari, primaria a alocat suma de 6 miliarde lei. Aceste lucrari de asfaltare se impun in special pentru trotuare, a apreciat primarul Traian Dinu. Tot din bugetul acestui an, primaria va aloca suma de 1,5 miliarde lei pentru constructia bisericii, lucrare care a fost deja demarata. Primaria si Consiliul Local Mihail Kogalniceanu intentioneaza sa realizeze o piata comunala, care va necesita cheltuieli de aproximativ 3 miliarde lei, si un obor comunal, pentru care va fi alocat un miliard de lei. Pentru aceste investitii exista deja proiecte. Imediat ce vremea va permite, vor reincepe lucrarile la tribuna a doua a stadionului Tineretului.

Echipele de interventie sunt pregatite sa faca fata iernii

Pe perioada sezonului rece, in cadrul Primariei Mihail Kogalniceanu functioneaza un comandament de iarna, pregatit sa intervina in orice moment. Primarul Traian Dinu a precizat ca acest comandament este alcatuit din 90 de persoane care lucreaza in trei ture, cate 30 de persoane pe tura. Fiecare tura dispune de dotarea necesara pentru interventie, respectiv lopeti, material antiderapant si utilaje. De asemenea, fiecare tura este formata din cinci sefi de formatii, trei echipe mobile, o wola cu sase oameni si un tractor cu remorca. Aceste echipe vor actiona pe strazile interioare ale localitatii. In ceea ce priveste drumurile nationale si judetene, respectiv DN 2A si DJ 22, pentru curatarea lor a fost incheiat un contract cu o firma specializata care intervine atunci cand este cazul. Pentru formarea acestor echipe s-a apelat in special la persoanele care beneficiaza de ajutorul social in baza Legii 416 si Legii 73, precum si la angajati ai primariei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii