Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost oferite 900 de pachete cu produse specifice sarbatorii pascale

ro

09 Apr, 2004 00:00 548 Marime text

Autoritatile din Mihail Kogalniceanu sprijina familiile sarace

In localitate au fost finalizate lucrarile de curatenie si au fost plantate aproximativ 10.000 de panselute * O parte dintre consilieri au organizat o seara distractiva pentru tineret * In proiect figureaza si alte lucrari de interes pentru comunitate

Pentru acest an, Primaria Mihail Kogalniceanu si-a propus sa realizeze alte obiective importante pentru localitate. Intentia primarului comunei, Traian Dinu, este aceea de a rezolva obiectivele prioritare pentru localnici. Pe aceasta lista figureaza, in primul rand, sistemul de alimentare cu gaze, obiectiv pentru care primaria a alocat deja suma de 10 miliarde de lei. Banii vor fi folositi pentru aductiune, mai exact pentru aducerea pana in comuna a sistemului de gaze si SRM - o statie de transformare. Primarul Traian Dinu a tinuta sa precizeze ca lucrarea va fi realizata de o societate care va castiga licitatia. Acestia sunt ultimii pasi pana la demararea propriu-zisa a lucrarii. Potrivit primarului, la licitatie participa numai firme abilitate in domeniu. In ceea ce priveste reteaua de interior pentru alimentare, exista promisiuni ca, in acest an, vor fi realizati 10 kilometri liniari de retea stradala. Primaria va aloca suma de 1,5 miliarde de lei pentru constructia bisericii, lucrare care a fost deja demarata. Primaria si Consiliul Local Mihail Kogalniceanu intentioneaza sa realizeze o piata comunala care va costa aproximativ 3 miliarde de lei si un obor comunal, pentru care va fi alocat un miliard de lei. Pentru aceste investitii exista deja proiecte.

Pregatiri pentru Paste

In aceste zile, intreaga suflare din localitate se pregateste pentru a intampina cum se cuvine Sfintele Sarbatori de Paste. In acest sens, in au fost realizate lucrari de salubrizare si curatenie. Au fost curatati si varuiti copacii, bordurile au fost zugravite si au fost plantate peste 10.000 de fire de panselute. In cursul saptamanii trecute, primarul Traian Dinu impreuna cu 16 oameni de afaceri din localitate au strans bani pentru a veni in ajutorul familiilor nevoiase. In urma acestei initiative, au fost stransa suma de 90 de milioane de lei, prin care au fost facute 900 de pachete cu cadouri ce contin alimente de baza. Deja au fost constituite patru echipe de voluntari care merg la familiile nevoiase si ofera aceste ajutoare. Locuitorii cartierelor Palazu Mic, Piatra si Unitatea Sibioara au primit pachete, urmand ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, sa primeasca si familiile din Mihail Kogalniceanu si cartierul IAS. O parte dintre consilierii locali au dorit sa ofere tinerilor si momente de distractie si relaxare. Astfel, ei au pregatit seri distractive pentru tineret. Cei mai tineri locuitori ai comunei au avut posibilitatea sa petreaca seri de neuitat, intr-un cadru adecvat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii