Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baneasa are nevoie de baza sportiva de la Negureni

ro

08 Aug, 2008 00:00 1653 Marime text
1218142716.jpg

Locuitorii orasului sunt mari iubitori de sport, iar construirea bazei sportive de la Negureni le-ar oferi sansa sa-si imbunatateasca rezultatele

Proiectul construirii unei baze de sport la Negureni incepe sa se concretizeze. Primarul orasului Baneasa, Gelu Iordache, a afirmat ca, pe 21 august, se va depune, la Bucuresti, dosarul pentru obtinerea finantarii. Potrivit edilului, baza sportiva va fi amplasata la intrarea in Negureni, dinspre Ion Corvin, si va avea o lungime de 110 m si o latime de 65 m, conform standardelor UEFA. Terenul va fi multifunctional, urmand sa aiba si o pista de atletism. Primarul orasului spune ca va fi un teren de sport foarte modern, cu aproximativ 200 de locuri in tribuna si cu instalatie de nocturna. Problema o reprezinta, in momentul de fata, nivelarea terenurilor, avand in vedere ca amplasamentul se afla pe un plan inclinat, iar terenul este stancos. In zona se va amenaja si un canal de colectare a apelor pluviale, astfel incat sa se elimine riscul de inundatii. Potrivit edilului, 25% din costul investitiei va fi suportat de la bugetul local, restul finantarii provenind din fonduri europene. Valoarea investitiei s-ar putea ridica la aproximativ un milion de euro. "Vreau ca orasul sa aiba o baza sportiva moderna, cu toate utilitatile. Este necesara, avand in vedere faptul ca locuitorii orasului au preocupari sportive", a afirmat Gelu Iordache.

Doua echipe de fotbal si una de handbal

In Baneasa exista, in momentul de fata, doua echipe de fotbal, Gloria 1 si Gloria 2. Prima joaca in divizia D, iar cea de-a doua a terminat pe primul loc in divizia judeteana, avand sanse sa promoveze. De asemenea, liceul din Baneasa dispune si de o echipa de handbal, care a obtinut rezultate foarte bune in cadrul intalnirilor judetene. "Intentionez sa construiesc si o sala de sport pe actualul teren de sport al liceului, care sa fi dotata, de asemenea, cu tribuna si toate utilitatile", a precizat edilul. Potrivit primarului Gelu Iordache, proiectul ar putea fi finantat prin Compania Nationala de Investitii.

Closca din fantana arteziana

O prioritate pentru edilul orasului Baneasa o reprezinta si amenajarea de spatii verzi. "Vreau sa construiesc un parc in preajma blocurilor, in locul garajelor si al cotetelor", a spus primarul. Se pare ca in ultima perioada, in zona blocurilor situate in centru, langa primarie, au existat unele probleme, cauzate de faptul ca localnicii au confundat spatiul din fata blocului cu o ograda. Un locuitor de la bloc nu a stat prea mult pe ganduri cand a amenajat un mini-cotet chiar in fantana arteziana dezafectata, din fata imobilului. "Am gasit fantana acoperita cu o plasa, iar inauntru, omul isi pusese closca cu pui", a povestit primarul. Desi pare o imagine desprinsa parca din povestile cu Pacala, intamplarea a avut loc nu demult, la cativa metri distanta de primarie. In plus, si in prezent, dinaintea blocurilor situate langa primarie, se afla o "minunatie" de gradina de zarzavaturi, unde locatarii si-au cultivat rosii, ardei etc. Primarul Gelu Iordache a subliniat ca va lua masuri pentru ca orasul Baneasa sa arate din ce in ce mai bine, iar artera principala sa-si merite, din nou, numele de str. Trandafirilor. (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii