Căminul cultural din 2 Mai, reabilitat pe bani europeni? S-a finalizat asfaltarea străzilor din 2 Mai
Căminul cultural din 2 Mai, reabilitat pe bani europeni?: S-a finalizat asfaltarea străzilor din 2 Mai
04 May, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3097
Marime text
Luna mai reprezintă startul sezonului estival, o sursă importantă de finanţare pentru unităţile administrativ-teritoriale care au supravieţuit cu greu în perioada sezonului rece.
Înainte de începerea sezonului cald, agenţii economici din comuna Limanu, la fel ca şi cei din alte localităţi de la malul mării unde afacerile merg doar pe timp de vară, vin şi solicită avizele de funcţionare aferente anului curent, pentru care sunt nevoiţi să plătească câte o taxă. În schimb, administraţiile locale trebuie să se asigure că nu desfăşoară nicio lucrare care să sperie turiştii şi să îi trimită în alte staţiuni, fapt care i-ar lăsa pe agenţii economici cu buzunarele goale şi afacerile în pragul falimentului.
În acest sens, autorităţile locale din comuna Limanu au finalizat, în mare parte, înainte de începerea sezonului estival, asfaltarea a trei străzi importante din staţiunea 2 Mai, localitate vestită pentru farmecul ei şi pentru faptul că atrage mii de turişti în fiecare vară. Astfel, străzile Izlazului, Aurel Vlaicu şi aleea Portului, drum care duce direct către faleza din 2 Mai, au fost asfaltate.
Tot pentru locuitorii staţiunii 2 Mai, autoritatea publică intenţionează să construiască un cămin cultural. Vechea clădire va fi reabilitată şi transformată într-un centru modern pentru tineret sau într-o sală polivalentă, ce va include şi o sală de sport. Pentru acest proiect, autoritatea publică locală condusă de Nicolae Urdea speră să obţină finanţare europeană în valoare de 550.000 de euro.
Un alt proiect care se află în atenţia administraţiei locale vizează construirea unei grădiniţe cu program prelungit în localitatea Limanu. Viitorul spaţiu de recreere destinat celor mici va fi amplasat la intrarea în localitatea Limanu, dinspre Mangalia, pe partea stângă, şi va avea patru săli de clasă, o sală de joacă, o bucătărie modernă, un cabinet medical şi o magazie la subsol.
„Primăria Limanu, alături de Consiliul Local Limanu, a solicitat 550.000 de euro finanţare de la Uniunea Europeană pentru acest proiect. Documentaţia a fost depusă, la fel ca şi cea pentru proiectul căminului cultural din 2 Mai. Acum aşteptăm să vedem dacă putem semna contractul de finanţare“, a afirmat gospodarul-şef Nicolae Urdea.
Un alt obiectiv aflat pe agenda administraţiei locale reprezintă alimentarea cu gaze, proiect care ar urma să se realizeze cu bani de la bugetul local. Însă autoritatea locală mai are de lucrat la capitolul documentaţie, deoarece trebuie să obţină avize de la Enel, RAJA şi ANRE.
Un alt obiectiv al autorităţii publice locale a comunei Limanu este trecerea în domeniul administrat de Primărie a 40 de hectare de teren care acum se află în posesia Municipiului Mangalia. Suprafaţa este importantă pentru unitatea administrativ-teritorială din Limanu deoarece pe 23 de hectare din acest teren îşi desfăşoară activitatea Şantierul Naval Mangalia, o sursă importantă de venit care ar putea contribui la bugetul comunei Limanu. În acest proces, Tribunalul Constanţa a dat un prim verdict, în care îi acordă câştig de cauză Primăriei conduse de Nicolae Urdea.
În altă ordine de idei, autoritatea publică locală pregăteşte un proiect prin care ar urma să se asfalteze încă opt kilometri de străzi din comună. Asta deşi este nevoie de asfaltarea a încă 20 de kilometri de străzi, însă nu sunt bani deocamdată pentru realizarea acestui obiectiv.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii