Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminul din Cochirleni trebuie dărâmat şi reclădit. Dar cu ce bani?

ro

03 Sep, 2015 00:00 2048 Marime text
De când a preluat fotoliul de primar, în mai 2014, gospodarul-şef al comunei Rasova, Dorel Alexandru, le-a promis locuitorilor din Cochirleni că va face tot ce îi stă în putinţă pentru ca aspectul satului să se îmbunătăţească. O parte dintre promisiuni au fost ţinute, altele însă nu mai ţin de puterile administraţiei publice locale. Alesul local este dezamăgit că nu poate duce la bun sfârşit un proiect, aşa cum şi-ar fi dorit. Mai exact, gospodarul-şef le-a promis locuitorilor din Cochirleni că administraţia publică locală va reabilita căminul cultural. Se alocaseră deja banii - 150.000 de lei - pentru aceste lucrări, însă speranţele primarului s-au ruinat. „Am avut o expertiză tehnică, iar în urma analizelor, s-a stabilit că sediul este mult prea vechi, iar structura de rezistenţă este afectată, astfel că nu ar suporta lucrările de reabilitare. Drept urmare, singura posibilitate este aceea de a desfiinţa actualul sediu şi de a construi din temelii altul nou“, a spus primarul Dorel Alexandru. Însă cum uneori să strici poate fi mai scump decât să construieşti, primarul nu ştie cum să facă astfel încât să îşi respecte promisiunea.„ Evident, pentru această operaţiune, avem nevoie de un buget mult mai mare. Suma de 150.000 de lei alocată iniţial cred că nu va fi acum de ajuns nici măcar pentru operaţiunile de desfiinţare. Căutăm însă soluţii, pentru a le putea asigura această clădire locuitorilor din Cochirleni“, a explicat primarul comunei Rasova, Dorel Alexandru.
 
De asemenea, alesul local a declarat că în această vară au fost demarate lucrări extrem de importante tot pentru locuitorii din Cochirleni. Astfel, aceştia vor avea apă la robinete dintr-un nou puţ. „Vechiul puţ de apă din care alimentam localitatea nu mai era corespunzător, avea un grad prea mare de nitraţi şi nitriţi, de aceea a trebuit să stopăm alimentarea cu apă. Am dat locuitorilor comunei care au copii de până în trei ani apă plată, iar pe ceilalţi i-am sfătuit să fiarbă şi să răcească apa, dacă vor să o consume în continuare. Am alocat 100.000 de lei pentru lucrările de forare a acestui puţ. Am început lucrările de forare de câteva săptămâni, dar încă scoatem apa care nu este conformă, pentru că vrem ca oamenii să aibă acces la o apă curată“, a declarat primarul Dorel Alexandru.

În altă ordine de idei, la Rasova, administraţia publică locală s-a apucat de reabilitarea drumurilor pe care a fost deja introdusă reţeaua de canalizare. „Am început să pietruim străzile pe care am intervenit pentru introducerea reţelei de canalizare. Vor fi reabilitate, astfel, toate străzile care au fost afectate de-a lungul timpului atât de lucrările de canalizare, cât şi de inundaţii şi alunecări de teren“, a mai spus primarul Dorel Alexandru.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii