Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerc de limbi străine, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju oferă tot sprijinul pentru ca elevii liceului să facă performanţă

ro

12 Feb, 2015 00:00 2003 Marime text
La Cumpăna, săptămâna a debutat cu dezbateri serioase. Primarul comunei, economist Mariana Gâju, a convocat la o discuţie părinţii elevilor şi profesorii din cadrul liceului din localitate, pentru a pune la punct un plan de acţiune astfel încât unitatea de învăţământ din Cumpăna să devină, treptat, dar sigur, una dintre cele mai apreciate din judeţ. La reuniune au participat primarul şi viceprimarul localităţii, consilierii locali, cadre didactice şi inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Timp de o oră şi jumătate, au fost dezbătute probleme şi căutate soluţii pentru viitorul elevilor de la Cumpăna. Cei prezenţi au discutat despre importanţa studierii limbilor străine (engleză, franceză şi germană), despre aspecte care ţin de situaţia elevilor olimpici, dar şi despre elevii cu multe absenţe sau despre cei corigenţi.

De comun acord, s-a decis ca elevii Liceului „Nicolae Dumitrescu“ să studieze cel puţin trei limbi străine, cu atât mai mult cu cât profilul liceului se axează pe domeniul turism - servicii. Iniţial, s-a propus spre studiu şi o a treia limbă străină: germana. „În România, există 17.000 de firme cu investitori germani şi toate au nevoie de specialişti care cunosc limba lui Goethe. Sistemul educaţional românesc păşeşte pe noi drumuri şi ar fi bine să promovăm încă o limbă străină, fără să obligăm totuşi pe nimeni s-o înveţe“ ,a spus Monica Nuţu, director adjunct al Liceului „Nicolae Dumitrescu“. De asemenea, s-a decis ca, începând din acest semestru şcolar, la Cumpăna să fie organizat şi un cerc de limba italiană, la propunerea prof. Mihaela Butcaru. În acest fel, copiii vor avea posibilitatea de a studia gratuit această limbă, la Cumpăna, sub coordonarea profesoarelor Mihaela Butcaru şi Cecilia Olaru. Cercul de limba germană va fi organizat tot începând cu acest semestru, urmând ca, din anul şcolar viitor, această materie de studiu să fie introdusă ca disciplină în programa elevilor.

Implicarea părinţilor, un lucru esenţial


Referitor la problema abandonului şcolar şi a numărului mare de absenţe acumulate de unii elevi, s-a luat decizia ca, împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cumpăna, să se înfiinţeze un comitet de sprijin, în vederea diminuării şi eradicării fenomenului. De asemenea, profesorii au apelat şi la sprijinul părinţilor elevilor, solicitându-le o implicare sporită în problemele şcolare ale propriilor copii.

Însă unitatea de învăţământ preuniversitar din comuna Cumpăna se laudă şi cu foarte mulţi elevi merituoşi. Astfel, 13 elevi s-au calificat în etapa următoare a Olimpiadei de Limba română, iar câte trei elevi sunt calificaţi la Olimpiadele de Chimie, Biologie şi Matematică. Aproape 200 de elevi au calificative deosebite la competiţiile şcolare „Copilăria-cuvânt şi culoare“, „Euxin Math“ şi „Comorile Condeiului“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii