Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali din Mihai Viteazu nu se intereseaza de soarta cetatenilor comunei

ro

23 Jul, 2004 00:00 762 Marime text

Situatii conflictuale la inceput de mandat

Primarul comunei, Gheorghe Grameni, se declara profund dezamagit de consilierii locali * Chiar daca este reprezentant local al PNL, seful administratiei publice locale nu este sprijinit in activitatea desfasurata in primarie tocmai de consilierii liberali * In sedinta de Consiliu local desfasurata in urma cu doua zile, primarul Grameni a propus acordarea unei sume de bani necesare bransarii la reteaua de energie electrica a celor zece familii care au beneficiat de loturi construibile in conformitate cu Legea 15/2003 * Proiectul de hotarare nu a trecut de votul consilierilor, pe motiv ca acesti cetateni nu lucreaza la firmele sau asociatiile alesilor locali

Locuitorii comunei Mihai Viteazu au decis la alegerile locale din luna iunie ca destinele sa le fie conduse, pentru inca patru ani, de primarul Gheorghe Grameni, reprezentant local al Partidului National Liberal. In actualul mandat, seful administratiei publice locale se va ocupa de implementarea cat mai multor proiecte in beneficiul comunitatii, impreuna cu noua echipa a Consiliului Local. Noul consiliu are in structura sa 13 consilieri, majoritatea fiind detinuta de reprezentantii national-liberali, respectiv zece, restul consilierilor fiind membri ai partidului de guvernamant.

Rea-vointa sau doar nepasare?

Cu toate ca majoritatea consilierilor locali si primarul comunei sunt membri ai aceluiasi partid, activitatea administratiei publice este ingreunata, in opinia lui Gheorghe Grameni, de interesele personale ale alesilor locali. Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Grameni, in activitatea curenta a Primariei Mihai Viteazu exista o serie de proiecte de hotarare care nu pot trece de votul consilierilor locali din diferite motive, mai mult sau mai putin personale. Asa s-a intamplat si cu proiectul de hotarare discutat in sedinta de Consiliu local de acum doua zile, privind extinderea sistemului electric in zonele nou lotizate. "In urma cu doua zile, pe ordinea de zi a sedintei de consiliu unul dintre proiectele de hotarare se referea la alimentarea cu energie electrica a celor zece familii de tineri care si-au ridicat case pe loturile acordate de primarie. Motivul pentru care am decis sa realizam acest lucru este ca acesti tineri nu au puterea economica necesara sa se conecteze la sistemul electric si, mai mult decat atat, in prezent ei nu dispun de nici o utilitate precum apa potabila, curent sau canalizare. Tocmai de aceea am crezut ca soarta lor ii va interesa si pe cei 13 consilieri locali, insa ei nu au vrut cu nici un pret sa ii ajutam pe acesti locuitori ai comunei, pe motiv ca proprietarii caselor construite pe loturile date de primarie nu muncesc la firmele sau asociatiile lor", a precizat primarul din Mihai Viteazu. Seful administratiei publice locale a mai spus ca, in cadrul sedintei, a propus consilierilor sa aprobe acordarea unor sume de bani necesare bransarii la curentul electric a locuitorilor zonelor lotizate. Totodata, primarul Grameni s-a aratat profund dezamagit de neaprobarea proiectului de hotarare, cu atat mai mult cu cat celelalte puncte de pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor. "In sedinta s-au mai aprobat alte doua proiecte care se refereau la alocarea unor loturi de case pentru tinerii sub 35 de ani potrivit Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala, dar si la validarea unui consilier care a luat locul viceprimarului", a mai spus primarul Grameni. Acesta a subliniat faptul ca este total dezamagit si nemultumit de modul in care consilierii locali, si in special cei liberali, au inteles sa il sprijine in activitatea pe care o desfasoara in cadrul primariei. "Sunt foarte nemultumit de activitatea consilierilor PNL si de modul in care acestia isi arata responsabilitatea fata de cetateni, chiar daca la validarea lor in aceste functii au depus un juramant prin care si-au luat un angajament fata de populatia acestei comune", a conchis Gheorghe Grameni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii