Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Chirila - candidatul care are solutii

ro

14 Nov, 2008 07:28 1025 Marime text
chirila.jpg-- Democrat-liberalul se deplaseaza zilnic in judet, pentru a asculta problemele oamenilor, pe care sa le promoveze in Parlament, dupa ce va ajunge deputat * PD-L-istul cunoaste problemele din Colegiul uninominal nr. 4, inainte de a candida la Parlament, intrucat a lucrat o buna perioada in domeniul agriculturii, chiar in aceasta zona * Principala problema a Colegiului Uninominal nr. 4 pentru Camera Deputatilor este saracia, in ciuda faptului ca in aceasta zona se regasesc trei orase: Ovidiu, Murfatlar si Negru-Voda * In opinia democrat-liberalului, axa Castelu - Poarta Alba - Murfatlar - Ovidiu prezinta un potential ridicat pentru crearea unei zone de parcuri industriale, fapt care ar putea oferi locuri de munca * El sustine ca in localitatile Mereni, Baraganu, Amzacea, Comana, Negru-Voda, Dumbraveni, Cerchezu si Albesti trebuie create unitati de procesare a productiei agricole, care pot oferi locuri de munca stabile si un castig mai bun producatorilor

Constantin Chirila, candidatul PD-L pentru Camera Deputatilor, in Colegiul uninominal nr. 4, merge frecvent in zona unde va candida pe 30 noiembrie, pentru a discuta cu oamenii despre greutatile lor. Democrat-liberalul cunoaste problemele din teritoriu inainte de a candida la Parlament, intrucat a lucrat o buna perioada in domeniul agriculturii, chiar in zona unde si-a depus candidatura.

Principala problema a Colegiului Uninominal nr. 4 pentru Camera Deputatilor este saracia, in ciuda faptului ca in aceasta zona se regasesc trei orase: Ovidiu, Murfatlar si Negru-Voda. In realitate, cele trei orase provin din urbanizarea fortata, efectuata pe vremea regimului comunist. Activitatile economice din colegiu sunt preponderent agrare, fapt care genereaza un grad mic de ocupare a populatiei. Investitiile nu sunt atractive, pentru ca infrastructura este degradata, cu exceptia zonei Castelu - Poarta Alba - Murfatlar - Ovidiu. In opinia lui Constantin Chirila, axa mentionata prezinta un potential ridicat pentru crearea unei zone de parcuri industriale, fapt care ar putea oferi locuri de munca. Insa, locuitorii din zona sudica a colegiului nu pot beneficia de acest fapt din cauza ca rutele de transport sunt ocolitoare. Pe de alta parte, oamenii din Mereni, Baraganu, Amzacea, Comana, Negru-Voda, Dumbraveni, Cerchezu si Albesti au nevoie de solutii locale de investitii. Pentru ca acestea sa apara, este necesara nu doar implicarea administratiilor locale, ci si un set de facilitati oferite prin lege.

Agricultura - prioritate nationala

Astfel, se pot crea unitati de procesare a productiei agricole, care nu doar ca pot oferi locuri de munca stabile, dar aduc si avantajul ca pot oferi un castig mai bun producatorilor. Constantin Chirila este de parere ca, avand in vedere faptul ca specificul zonei este preponderent agricol si data fiind realitatea din teren, una dintre cele mai stringente masuri este declararea agriculturii drept prioritate economica nationala. Producatorii agricoli se confrunta cu mari dificultati in obtinerea creditelor agricole, in compensarea culturilor afectate de calamitati, iar in multe situatii, subventia de 100 de euro, acordata pe fiecare hectar de teren agricol, nu se poate aloca, urmare a inadvertentelor dintre ortofotoplanuri si blocurile fizice de teren.

Votul uninominal aduce parlamentarul mai aproape de oameni

Un set de masuri legislative, care sa ofere subventii si facilitati, exact cum se intampla in tarile avansate din Uniunea Europeana, combinate cu masuri de incurajare a asocierii producatorilor agricoli, poate duce la revigorarea acestei ramuri economice. In acest fel, se va rezolva si una dintre cele mai acute probleme legate de protectia sociala. Statistic, judetul Constanta are o rata mica a somajului, insa in agricultura nu se declara someri. Cei mai multi oameni care nu au de lucru, dar nici nu intra in sistemul de acordare a ajutorului de somaj, ajung sa traiasca din ajutoarele sociale, impovarand bugetele locale. In plus, in viitorul apropiat, se va pune problema pensionarii lor, insa oamenii respectivi nu vor putea beneficia de pensii cat de cat decente, in lipsa unei cotizatii adecvate la sistemul de pensii. Problematica acestui colegiu se poate rezolva prin masuri legislative punctuale, care sa tina cont de realitatile din teren.

Sistemul de reprezentare in Parlament nu a oferit o legatura intre problemele reale ale oamenilor si gandirea guvernantilor, iar sistemul de vot uninominal este primul pas catre corectarea acestei greseli.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii