Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Chirilă „Nimeni nu e mai presus de ceilalţi!"

ro

28 Nov, 2008 02:50 1495 Marime text

chirila_2.jpgCandidatul PD-L în Colegiul 4, pentru Camera Deputaţilor, vrea să desfiinţeze pensiile speciale ale parlamentarilor

Constantin Chirilă, candidatul PD-L în Colegiul nr. 4, pentru Camera Deputaţilor, a dovedit oamenilor că este singurul competitor care chiar înţelege problemele celor de la care cere voturi. El are o serie de proiecte menite să îmbunătăţească situaţia existentă în colegiu, dar are şi o dorinţă care credem că îl va pune în conflict cu mulţi politicieni.

Domnule Chirilă, aţi declarat că vreţi să desfiinţaţi pensiile speciale ale parlamentarilor. De ce vreţi asta?
Pentru că este nedrept faţă de ţăranii care au pensii mizere, după zeci de ani de muncă pe câmp, faţă de cei care chiar au pus osul la muncă. Uitaţi-vă la ţara asta, cum a ajuns după 19 ani de promisiuni şi jaf! Credeţi că e firesc faptul că unii vor lua pensii nesimţit de mari, după ce au lătrat la televizor sau au dormit în Parlament? În timpul ăsta, bătrânii se chinuiesc la ţară cu pensii mizere, iar tinerii ajung să lucreze pe salarii de mizerie, atunci când au marele noroc să găsească un loc de muncă. Este absolut suficient pentru un parlamentar să primească doar vechime în muncă, atâta timp cât merge să îi reprezinte pe alegători.

Şi cum veţi putea anula aceste pensii?
În primul rând, voi discuta cu colegii mei de partid, după care mă voi îndrepta către parlamentarii altor partide, pentru a obţine numărul de voturi necesare. Sunt convins că voi găsi mulţi oameni care să se ralieze acestei idei, pentru că din acest motiv avem acum votul uninominal, în care alegem oameni, nu culori de partid. Dacă cetăţenii vor decide să voteze pe culoarea de partid, atunci să nu se plângă că o duc prost, că nu au ce le trebuie, că au fost minţiţi iarăşi. De data asta chiar vor avea ceea ce merită. Aşa că decizia le aparţine. Vor să aibă un parlamentar căruia să îi pese? Atunci să voteze omul, nu partidul. Altminteri, să nu mai spună că iar au luat ţeapă.

Dar nu vă temeţi că veţi intra în conflict cu clasa politică?
De ce să mă tem? Eu am spus lucrurilor pe nume, întotdeauna. Sincer, chiar nu am nicio problemă dacă vor fi inclusiv colegi de-ai mei de partid care să mă înjure pentru că vreau anularea pensiilor de „şmecher". Vreau să anulez inclusiv ceea ce s-a acordat până acum, astfel încât să fie egalitate. Trebuie ca românii, şi mai ales politicienii, să înţeleagă că NIMENI NU E MAI PRESUS DE CEILALŢI, aşa cum nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Ce? Nu suntem egali în faţa lui Dumnezeu? Ce au unii mai special ca să merite un tratament de belfer? Dacă iniţiativa asta a mea înseamnă revoluţie în Parlament, o voi face. Eu nu sunt politician de profesie. Eu am o meserie şi trăiesc bine din ea. Sunt un om realizat prin propriile puteri, nu prin minciună şi şmechereli. Aşa că le spun oamenilor clar şi răspicat: pe 30 noiembrie alegeţi pe cine vreţi să vă reprezinte, dar alegeţi şi în ce fel vreţi să facă lucrul acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii