Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii si batranii vor primi pachete cu dulciuri

ro

02 Apr, 2004 00:00 746 Marime text

Comuna Silistea se pregateste de Paste

Vor fi oferite 248 de pachete pentru copii si 218 pachete pentru batrani cu varste de peste 65 de ani * Autoritatile au demarat "Luna curateniei" * Comuna este curatata si salubrizata, iar sediul primariei este renovat * Iluminatul public reprezinta o alta prioritate pentru primarul Mihai Soare * In localitate functioneaza ansamblul folcloric "Silisteanca"

O data cu venirea primaverii si apropierea Sfintei Sarbatori a Pastelui, localnicii comunei Silistea au fost angrenati in activitati gospodaresti, menite sa schimbe imaginea asezarii. In cursul acestei saptamani, angajatii primariei au reusit sa schimbe gardul de la scoala din Silistea, care era daramat. In acelasi timp, primarul comunei, Mihai Soare, a avut grija sa supuna aprobarii Consiliului Local si sa aloce fonduri pentru Paste. Primarul intentioneaza sa ofere pachete cu ocazia sfintei sarbatori tuturor copiilor, precum si batranilor cu varste de peste 65 de ani. Fiecare punga va contine dulciuri, cu precadere bomboane, oua si iepurasi de ciocolata. Mihai Soare a precizat ca au decis sa ofere si batranilor dulciuri, intrucat sunt foarte putini cei care isi permit sa-si cumpere dulciuri. Astfel, in cursul acestei saptamani, vor fi oferite 248 de pachete pentru copii, iar saptamana viitoare se vor acorda 218 pachete pentru batrani. Concomitent cu aceste activitati, continua lucrarile de renovare a sediului primariei. Dupa finalizarea actiunii, vor fi plantate flori. Tot pe ultima suta de metri sunt si lucrarile de renovare a bisericilor din Silistea si Tepes Voda, unde mai trebuie renovata doar clopotnita. "Luna curateniei" in Silistea mai cuprinde si lucrari de fertilizare a pasunilor de pe teritoriul administrativ al comunei. Primarul Soare a mentionat ca pe cele aproximativ 200 de hectare sunt puse, in prezent, ingrasaminte chimice, deoarece de mai bine de zece ani acestea nu au mai fost intretinute. "In cadrul programului de curatenie se desfasoara lucrari de salubrizare a spatiilor verzi, trotuarele si pomii vor fi varuiti, iar gunoaiele vor fi stranse", a mai spus primarul din Silistea. Totodata, au fost plantate salcii la nivelul intregii baze sportive din localitate. Potrivit declaratiilor primarului Soare, "cetatenii care nu au posibilitati financiare vor fi ajutati cu var, astfel incat pana la sarbatorile de Paste sa finalizam acest program de infrumusetare si curatenie a comunei". Pentru a oferi un aspect si mai placut localitatii, Primaria si Consiliul Local Silistea se ocupa de completarea cu 30 de lampi a iluminatului public.

Activitatile artistice, la loc de cinste

Potrivit declaratiilor primarului Mihai Soare, de putin timp a fost infiintat un ansamblu de dansuri populare, denumit "Silisteanca", alcatuit din adolescenti si copii. "Copiii fac repetitii, fiind foarte entuziasmati de formarea acestui ansamblu", a declarat primarul Soare. Concomitent cu stimularea activitatilor artistice, autoritatile locale s-au ingrijit si de reabilitarea celor doua camine culturale din comuna. "Pentru a crea un cadru cat mai adecvat desfasurarii activitatilor artistice in caminele culturale, Primaria si Consiliul Local Silistea au reusit sa schimbe aspectul interior al acestor institutii. In acest sens, am dotat caminele culturale din Silistea si Tepes Voda cu 220 de scaune tapitate, de tip cinema", a precizat Mihai Soare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii