Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Carjaliu "Tucan este neserios"

ro

03 Oct, 2008 00:00 1407 Marime text
1222978710.jpg

Primarul comunei Agigea, Cristian Carjaliu, este nemultumit de colaborarea cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta.

Mai bine zis, intre administratia locala si DRDP, condusa de liberalul Jean-Paul Tucan, nu exista nicio colaborare, pentru ca institutia care raspunde de drumurile nationale nu a dus la indeplinire nici pana in ziua de azi proiecte mai vechi, legate de traficul rutier pe raza comunei Agigea. Concret, este vorba despre amenajarea unui sens giratoriu la intersectia DN 39 cu drumul ce duce spre Techirghiol. Potrivit edilului comunei Agigea, autoritatea locala a dat in administrarea Companiei Nationale de Autostrazi Drumuri si Poduri din Romania (CNADNR), in subordinea careia se afla DRDP, perimetrul aflat la intersectia celor doua drumuri, necesar realizarii sensului giratoriu. Suprafata din domeniul public, destinata amenajarii, este de 800 mp. Termenul pana la care CNADNR putea sa se apuce de construirea lui expira peste doua luni, insa DRDP nu a dat niciun semn pana acum ca are de gand sa se apuce de lucrari. Primarul comunei Agigea a tinut sa precizeze ca, daca ar fi existat baza legala, primaria s-ar fi apucat de lucrari, insa acest lucru este imposibil, intrucat autoritatea locala nu are competenta legala. Cristian Carjaliu ne-a declarat ca DRDP trebuia, de asemenea, sa amenajeze si o pasarela pietonala in locul trecerii de pietoni din Lazu, acolo unde se circula mai mereu cu viteza, desi, practic, segmentul de drum se afla in interiorul localitatii. "Mi se pare total neserios. In mai s-a emis o autorizatie pentru pasarela din Lazu, dar se pare ca a fost redirectionata catre o alta primarie din tara, pentru ca la noi nu a ajuns", a afirmat edilul comunei. El a adaugat ca cei 600.000 de euro, investiti de DRDP pentru iluminarea podului de la Agigea in iarna, puteau fi utilizati mai cu folos.

Proiect de sase milioane de euro

Administratia locala are, insa, in derulare mai multe proiecte a caror menire este de a imbunatati conditiile de trai ale locuitorilor comunei. Primaria continua asfaltarea si plombarea covorului asfaltic de pe strazile interioare. Pana in prezent a fost reabilitata o suprafata de 2.000 mp, iar in perioada urmatoare, operatiunile vor continua pentru o suprafata de 7.000 mp. Urmeaza ca, in 2009, in Agigea sa fie pietruite toate strazile secundare. In localitatea Lazu, administratia locala intentioneaza sa refaca intregul sistem de iluminat public. De asemenea, printr-o asociere intercomunitara intre Agigea si Cumpana, administratia locala intentioneaza sa atraga fonduri de sase milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de apa si canalizare.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii