Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:48 16 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvoltarea comunei Comana, prioritate pentru Antoaneta Mandrescu

ro

09 Jul, 2004 00:00 1042 Marime text

Primarul comunei considera ca localitatea a ramas in urma cu 12 ani din cauza dezinteresului fostului primar * In ultimii ani, aici nu a fost atras nici unul dintre programele guvernamentale derulate la nivelul tarii * Caminele culturale din Comana si Tataru vor fi reabilitate * Institutiile de invatamant din comuna vor suporta reparatii si vor fi igienizate * In prezent, se lucreaza la intocmirea Planului Urbanistic General al comunei, astfel incat, in luna septembrie, Primaria Comana sa poata accesa Programul Sapard privind reabilitarea drumurilor comunale, dar si sa treaca la decolmatarea vaii Inghez

In urma celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale desfasurat in comuna Comana, primarul localitatii a fost desemnat reprezentantul Partidului Social Democrat, Antoaneta Mandrescu. Social-democrata s-a inscris in campania electorala cu sloganul "Alaturi de oameni si pentru ei". Potrivit declaratiilor actualului primar al comunei, acest slogan este bazat pe realitate, intrucat inca din 2001, anul cand a fost desemnata reprezentant zonal din partea PSD, s-a aflat in permanenta alaturi de locuitorii comunei. Pentru a aduce un zambet pe fata cetatenilor din Comana, dar si pentru a infrumuseta aspectul comunei, Antoaneta Mandrescu si-a intocmit o lista de prioritati. Toate acestea urmeaza a fi duse la bun sfarsit cu ajutorul noului Consiliu local, format in prezent din 11 membri. Actualul Consiliu Local Comana este format din reprezentanti ai mai multor partide, si anume: cinci ai Partidului Social Democrat, trei reprezentanti ai Partidului Democrat, doi ai Partidului Romania Mare si un reprezentant al Partidului National Taranesc Crestin Democrat. Nu in ultimul rand, viceprimarul nou ales al comunei este tot un reprezentant al social-democratilor, si anume Ion Adam. Impreuna cu aceasta echipa, primarul din Comana si-a propus sa implementeze o serie de obiective, importante pentru comunitate.

Renovarea institutiilor culturale

Una dintre prioritatile Antoanetei Mandrescu este renovarea caminului cultural din Comana, dar si al celui din satul Tataru. Aceste lucrari sunt deosebit de importante deoarece, potrivit declaratiilor primarului localitatii, in prezent, activitatea culturala este, practic, inexistenta la nivelul comunei. Si asta deoarece cladirile celor doua institutii se afla intr-o stare deosebit de precara, fiind in pericol de prabusire. Reabilitarea celor doua camine culturale urmeaza a fi finalizata pana la sfarsitul anului, astfel incat, in perioada sarbatorilor de iarna, sa existe un spatiu potrivit pentru punerea in scena a mai multor manifestari culturale. Tot in ceea ce priveste reabilitarea institutiilor importante de la nivelul comunei, Antoaneta Mandrescu va pune un accent deosebit pe repararea scolii si a gradinitei din satul Comana, dar si pe igienizarea si salubrizarea institutiilor de invatamant din satele Pelinu si Tataru. Pentru pregatirea cat mai buna a elevilor din comuna, din toamna acestui an va functiona la Comana Scoala de arte si meserii, care va avea ca specializare domeniul agriculturii. "Pentru realizarea acestei institutii, Primaria si Consiliul Local Comana face eforturi ca, la inceputul anului scolar 2004-2005, noua Scoala de arte si meserii sa corespunda intru totul cerintelor Ministerului Educatiei", a mentionat primarul comunei Comana.

Izlazul comunei va fi reinfiintat

La fel de prioritare sunt si marirea izlazului si refacerea lui, pentru ca in primavara oamenii sa aiba unde sa-si duca animalele. "Izlazul comunei va fi reinfiintat, urmand ca din toamna acesta sa fie supus insamantarilor, astfel incat sa nu mai existe probleme intre agricultori si detinatorii de animale", a precizat Antoaneta Mandrescu. Reinfiintarea izlazului este cu atat mai importanta cu cat ocupatia principala a locuitorilor comunei o constituie agricultura si cresterea animalelor. In alta ordine de idei, primarul Mandrescu a subliniat faptul ca, la sfarsitul saptamanii trecute, au fost ridicate aproape 200 de titluri de proprietate in conformitate cu Legea 18/2001. "In conditiile in care in alte localitati aceasta actiune a fost deja incheiata, aici nu au fost inca acordate titlurile de proprietate. Dupa ridicare, acestea urmeaza sa fie inmanate proprietarilor in cel mai scurt timp", a mai spus Antoaneta Mandrescu. Imediat dupa ce a ajuns la conducerea administratiei publice locale, Antoaneta Mandrescu a demarat intocmirea Planului Urbanistic General al comunei, pentru a putea accesa toate programele externe care ofera fonduri nerambursabile. "In prezent, PUG-ul comunei este in lucru si va fi finalizat cat mai repede, deoarece sper ca in luna septembrie sa putem accesa Programul Sapard pentru pietruirea drumurilor comunale, dar si pentru decolmatarea vaii Inghez", a precizat seful administratiei publice locale. Totodata, in programul fixat de primarul Antoaneta Mandrescu se regasesc si instalarea retelei de apa potabila pentru locuitorii din satul Pelinu, dar si reabilitarea iluminatului public in satele Comana, Pelinu, Orzaru si Tataru. Toate aceste obiective vor fi realizate deoarece, in opinia primarului Antoaneta Mandrescu, "Comana a ramas in urma cu 12 ani, si asta pentru ca fostul primar nu a administrat corespunzator comuna si nu a facut nici un demers pentru a dezvolta localitatea si pentru a atrage aici toate programele guvernamentale derulate in toti acesti ani la nivelul tarii".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii