Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispensarul, drumurile si iluminatul public constituie o prioritate

ro

19 Mar, 2004 00:00 604 Marime text

Lucrarile din Albesti sunt in plina desfasurare

O atentie deosebita va fi acordata finalizarii scolii din Albesti * Lucrarea se realizeaza prin fondurile Bancii Mondiale * Continua lucrarile la dispensarul din Arsa, iar cel din Cotu Vaii va fi dotat cu aparatura necesara * Din acest an, in intreaga comuna, problema alimentarii cu apa va fi rezolvata

Pentru comuna Albesti anul 2004 este unul foarte important, in care autoritatile locale vor incerca sa continue programele stabilite si chiar demarate anul trecut. Acest lucru este posibil, in primul rand, datorita faptului ca, in acest an, comuna a primit un buget mai mare fata de anul trecut. Astfel, primarul Marian Gascan are in plan sa renoveze Monumentul eroilor din centrul comunei Albesti si sa amenajeze un parc de distractii in jurul acestuia. Tot in acest an urmeaza sa fie finalizat dispensarul uman din Arsa, unde in prezent lucrarile sunt in plina desfasurare. O atentie deosebita va fi acordata finalizarii scolii din Albesti, lucrare ce se realizeaza prin fondurile Bancii Mondiale. La realizarea acestui obiectiv contributia primariei se ridica la doua miliarde de lei. Primarul intentioneaza ca in acest an sa lucreze cat mai mult posibil la imaginea exterioara a comunei. Pe lista de prioritati a acestui an se numara si dotarea cu aparatura necesara a dispensarului uman din satul Cotu Vaii. Acest dispensar a fost construit anul trecut si dispune de un spatiu modern cu toate dotarile necesare. Primaria intentioneaza sa realizeze si lucrarile de pietruire a cartierelor noi din Albesti si Cotu Vaii. In cadrul "Anului colectivitatilor locale", se doreste realizarea retelei de alimentare cu apa in satul Vartop, unde in prezent exista o instalatie veche care aproape nu mai functioneaza. In baza aceluiasi proiect, a fost trimisa la Bucuresti documentatia pentru infiintarea laboratoarelor de informatica si a bazelor sportive scolare. In comuna Albesti, programul national se va concretiza si printr-un parteneriat intre primarie si biserica, parteneriat care prevede realizarea unor lucrari de reparatii la bisericile din zona si infiintarea unei cantine sociale. In acest moment se lucreaza deja la reabilitarea iluminatului public stradal in toate satele. In satul Vartop, acest capitol chiar reprezinta o problema, la ora actuala aici doar arterele principale beneficiind de curent electric. Tot in satul Vartop a fost adus mobilier nou la scoala si gradinita. Satul Vartop este trecut pe lista in programul guvernamental pe anul 2004, pentru alimentarea cu apa. Se doreste ca acest program sa se realizeze in colaborare cu RAJA Constanta, care urmeaza sa preia sistemul de alimentare din comuna. Procedura mai dureaza un timp, insa va asigura o alimentare corespunzatoare a intregii comune.

Martie, luna femeii

Autoritatile locale nu au uitat ca in luna martie sunt sarbatorite femeile. Astfel, incepand cu data de 1 martie, femeile au fost in centrul atentiei. In prima zi a primaverii, primarul comunei Albesti s-a deplasat din casa in casa, pentru a oferi cate un martisor tuturor femeilor din localitate. De 8 Martie, la Caminul Cultural din Albesti a fost organizat un bal, la care au fost invitate toate femeile din comuna. Acestea au avut ocazia ca, macar pentru o zi, sa se detaseze de problemele familiale si sa demonstreze ca stiu sa munceasca, dar stiu sa se si distreze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii