Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumuri noi si sistem de canalizare pentru populatia din Cobadin

ro

23 Jul, 2004 00:00 1027 Marime text

Dezvoltarea comunei si imbunatatirea conditiilor de trai, prioritate pentru primarul Ion Corneanu

La mijlocul lunii august, programul Sapard privind reabilitarea si modernizarea drumurilor din comuna va fi finalizat * In prezent, cei aproximativ 14 kilometri de drumuri prinsi in program au fost reabilitati in proportie de 90% * Vor fi pietruiti 9,6 kilometri de drum din localitatea Cobadin, 3,4 kilometri in satul Viisoara, iar in satul Negresti se vor moderniza 1,1 kilometri * In satele Cobadin si Viisoara va fi implementat un sistem de canalizare modern * Un alt obiectiv al Primariei si Consiliului Local Cobadin este acela al realizarii retelei de apa potabila pentru locuitorii din satul Conacu * In perioada urmatoare, drumurile comunale vor fi protejate prin devierea circulatiei autovehiculelor grele * Consiliul Local este format din 15 membri, care isi desfasoara activitatea in cadrul a trei comisii de specialitate

Comuna Cobadin va fi condusa pentru inca patru ani de primarul Ion Corneanu, reprezentant al partidului de guvernamant. Totodata, Consiliul Local Cobadin a fost constituit pe data de 25 iunie si este format din 15 membri. Din numarul total al consilierilor locali, sase sunt reprezentanti ai Partidului National Liberal, cinci sunt membri ai Partidului Social Democrat, trei ai Partidului Democrat, iar un consilier este reprezentantul Uniunii Democrate Turco-Tatare din Romania. Cei 15 consilieri isi vor desfasura activitatea, in mandatul 2004-2008, in cadrul a trei comisii de specialitate, si anume: comisia pentru agricultura, gospodarire comunala, protectia mediului servicii si comert, comisia pentru invatamant, sanatate, protectie sociala, activitati sportive si agrement si, nu in ultimul rand, comisia administrativa, juridica, apararea ordinii si drepturile omului. Potrivit declaratiilor primarului din Cobadin, Ion Corneanu, "actuala administratie publica locala a inceput deja sa se ocupe de imbunatatirea conditiilor de trai ale populatiei astfel incat, in viitor, cetatenii comunei sa nu mai sufere de lipsa locurilor de munca, de lipsa utilitatilor necesare existentei si, implicit, de saracie". Tocmai de aceea, in aceasta perioada, Primaria si Consiliul Local Cobadin pun un accent deosebit pe finalizarea si demararea unor proiecte importante pentru comuna.

Modernizarea drumurilor comunale, pe ultima suta de metri

Unul dintre proiectele importante ale administratiei publice din Cobadin este acela al pietruirii si modernizarii drumurilor comunale prin programul Sapard. Demarat in luna septembrie a anului trecut, proiectul Sapard de pietruire si modernizare a drumurilor comunale din comuna se afla, in prezent, pe ultima suta de metri. Conform celor declarate de primarul Ion Corneanu, drumurile comunale de la nivelul comunei au fost reabilitate si modernizate in proportie de 90%. "Pot spune ca programul de pietruire a celor aproximativ 14 kilometri de drumuri comunale va fi finalizat in jurul datei de 15 august, chiar daca termenul limita a fost stabilit pentru data de 30 septembrie. In acest moment mai sunt de realizat ultimele retusuri, lucrarile fiind realizate intr-un mod deosebit", a precizat primarul Corneanu. Acesta este de parere ca implementarea proiectului Sapard la nivelul localitatii Cobadin si a satelor aferente, Viisoara si Negresti, reprezinta un inceput al dezvoltarii rurale de care va beneficia, in primul rand, populatia comunei. "Asfaltarea si reabilitarea drumurilor din comuna reprezinta o problema stringenta a comunitatii, tocmai de aceea facem tot posibilul sa finalizam aceste lucrari intr-un timp cat mai scurt", a mentionat Ion Corneanu.In cadrul lucrarilor de reabilitare a drumurilor comunale, vor fi pietruiti 9,6 kilometri de drum din Cobadin, 3,4 kilometri din satul Viisoara, iar in satul Negresti se va moderniza o suprafata de 1,1 kilometri de drum.

Cetatenii din Negresti si Cobadin vor beneficia de sistem de canalizare

Una dintre cele mai grele probleme cu care se confrunta populatia din Cobadin o reprezinta lipsa unui sistem de canalizare. Curatenia nu presupune doar spalatul des si temeinic, ci si indepartarea tot atat de frecventa si de temeinica a reziduurilor menajere. Tocmai de aceea, cetatenii sunt ingroziti de faptul ca oricand casele si gradinile lor pot fi inundate de aceste deseuri. Constient de necazul populatiei, primarul Ion Corneanu a intocmit dosarul necesar pentru rezolvarea problemei. "In viitorul apropiat urmeaza sa demaram lucrarile de realizare a sistemului de canalizare la nivelul localitatilor Cobadin si Viisoara, astfel incat localnicii sa nu se mai confrunte cu aceasta grava problema", a subliniat primarul Corneanu. Sistemul de canalizare va fi realizat, prin Banca Mondiala, de o firma romano-italiana, valoarea investitiei urmand a se ridica la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Retea de apa potabila la Conacu

O mai veche preocupare a primarului Ion Corneanu este cea reprezentata de asigurarea apei potabile pentru cele aproximativ 450 de persoane care locuiesc in satul Conacu. "De mai multi ani, cetatenii acestei localitati nu beneficiaza de apa potabila, deoarece vechea retea nu mai este functionabila. Primaria si Consiliul Local vor pune un accent deosebit pe rezolvarea acestei probleme grave, pentru asta urmand a fi alocate fonduri de la bugetul local, cu atat mai mult cu cat sursa de apa pentru acest sat exista si in prezent", a mai spus seful administratiei publice locale. Pentru perioada urmatoare, primarul comunei Cobadin mai are in vedere protejarea drumurilor, dar si fluidizarea circulatiei de la nivelul localitatii. "Pentru ca drumurile comunale sa nu mai sufere de pe urma tranzitului autovehiculelor grele, vrem sa introducem aici indicatoare rutiere pentru devierea circulatiei. Pentru realizarea acestui obiectiv am facut deja o adresa catre Serviciul Circulatiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta si asteptam aprobarea Ministerului Transporturilor", a conchis primarul Ion Corneanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii