Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electricitate si drumuri noi pentru locuitorii din Limanu

ro

21 May, 2004 00:00 777 Marime text

In aceasta perioada, in comuna se realizeaza lucrari de extindere a sistemului electric * De curent electric vor beneficia familiile care locuiesc in cartierele nou-construite * Drumurile comunale sunt pietruite prin programul SAPARD * Pana in prezent, lucrarile de modernizare a drumurilor au fost realizate in proportie de 40% * Aproximativ 600 de micuti din localitatile Limanu si 2 Mai vor primi cadouri de Ziua Copilului

Situata la numai cativa kilometri de municipiul Mangalia, comuna Limanu a devenit, in ultimii ani, o localitate cu un aspect deosebit. In perioada actualului mandat, administratia publica locala a realizat toate demersurile necesare pentru a oferi populatiei un trai de viata cat mai decent. Comuna este alcatuita din trei sate, si anume: Limanu, 2 Mai si Vama Veche. In ceea ce priveste ultimele doua sate, ele sunt cunoscute turistilor din intreaga tara, acestia sosind aici in cautarea unor clipe linistite si discrete. Pentru a imbunatati cat mai mult viata populatiei, administratia locala a demarat de putin timp programul de electrificare a noilor cartiere construite in comuna. "Pentru cei care locuiesc in cartierele noi din Limanu, 2 Mai si Vama Veche, Primaria si Consiliul local au alocat fondurile necesare pentru extinderea sistemului electric, astfel incat, la finalul lucrarilor, si ei sa beneficieze de curent electric. Pana in prezent, lucrarile se desfasoara in bune conditii, urmand ca, in viitorul apropiat, sa fie finalizate", a declarat primarul Nicolae Urdea. Acest program a fost precedat de cel al reparatiei si modernizarii instalatiilor de iluminat din intreaga comuna.

Programul SAPARD, in grafic

Potrivit declaratiilor primarului Nicolae Urdea, in aceasta perioada, un accent deosebit se pune pe buna realizare a programului SAPARD privind reabilitarea drumurilor din intravilanul comunei. "In opinia mea, obiectivul cel mai important al administratiei locale este finalizarea pietruirii drumurilor din comuna. In prezent, acest program a fost realizat in proportie de 40%. Motivele pentru care reabilitarea drumurilor este foarte importanta pentru administratia locala sunt cel putin doua, si anume: dezvoltarea turismului in zona si imbunatatirea aspectului comunei", a precizat primarul din Limanu. Valoarea totala a programului de reabilitare a drumurilor comunale se ridica la aproximativ un milion de euro.

Spectacole si premii pentru copii

Autoritatile publice din Limanu au pus un accent deosebit, in perioada actualului mandat, si pe reabilitarea institutiilor de invatamant din comuna. Cele doua scoli din satele Limanu si 2 Mai au fost dotate cu o serie de utilitati. In acest sens, mobilierul a fost schimbat cu unul nou, modern, au fost achizitionate calculatoare, copiatoare si au fost construite noi grupuri sanitare.Pentru elevii acestor institutii de invatamant surprizele nu s-au terminat. Potrivit declaratiilor primarului comunei, micutii vor fi rasplatiti, de ziua lor, cu o serie de surprize. "Pe data de 1 iunie, Primaria si Consiliul Local vor pregati copiilor spectacole, care vor fi organizate la caminele culturale din Limanu si 2 Mai. In plus, aproximativ 600 de copii vor primi mici cadouri si premii", a mai spus Nicolae Urdea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii