Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalizarea bazei sportive din Pantelimon, pe ultima suta de metri

ro

28 May, 2004 00:00 1102 Marime text

Investitii importante in comuna

La sfarsitul acestei saptamani, lucrarile la pista de popice din cadrul bazei sportive din localitate vor fi finalizate * Baza sportiva cuprinde mai multe terenuri de fotbal, tenis si volei, dar si o pista speciala pentru popice * In opinia primarului Vasile Neicu, investitia este necesara pentru a crea tinerilor, si nu numai, o sursa placuta si sanatoasa de petrecere a timpului liber * Copiii din comuna vor fi "premiati" in ziua de 1 Iunie * Peste 300 de scolari si prescolari vor primi din partea agentilor economici care isi desfasoara activitatea in comuna pachete cu dulciuri * In curand vor demara lucrarile de constructie a unei biserici catolice

Localitatea Pantelimon, cu satele Pantelimonu de Sus, Pantelimonu de Jos, Runcu, Nistoresti si Calugareni, se afla in partea de nord a judetului si este situata la peste 60 de kilometri distanta de municipiul Constanta. In prezent, populatia totala a comunei este de peste 1900 de locuitori, cei mai multi ocupandu-se cu cresterea animalelor. Printre realizarile cele mai importante ale actualei administratii publice locale din ultimii patru ani se numara extinderea retelei de alimentare cu apa potabila in satul Pantelimon, repararea acoperisului si invelirea cu tabla zincata a bisericilor ortodoxe din satele Calugareni si Pantelimonu de Jos, precum si repararea si consolidarea lacasului de cult din satul Runcu. Aceste realizari sunt doar cateva dintre investitiile realizate de primarul comunei in actualul mandat. Prin eforturile primarului din Pantelimon, Vasile Neicu, recent, a fost infiintata o baza sportiva care cuprinde mai multe terenuri de fotbal, tenis si volei, dar si o pista speciala pentru popice. In ceea ce priveste realizarea terenului de fotbal, acesta a fost construit inca de anul trecut, urmand ca intreaga investitie sa fie finalizata pana la sfarsitul acestei saptamani. "Baza sportiva urmeaza a fi finalizata cel mai tarziu la sfarsitul saptamanii, in acest moment lucrandu-se la finisarea pistei de popice. Am decis sa construim aceasta baza sportiva in comuna deoarece investitia este necesara pentru a crea tinerilor, si nu numai, o sursa placuta si sanatoasa de petrecere a timpului liber", a declarat primarul Vasile Neicu.

Surprize pentru copii

In perioada imediat urmatoare, seful administratiei locale se va ingriji de organizarea mai multor manifestari dedicate celor mai tineri locuitori ai comunei. "In ziua de 1 Iunie, Primaria si Consiliul Local Pantelimon ii vor sarbatori pe copii. In acest sens, caminul cultural din satul Pantelimon va fi gazda unor spectacole si programe artistice puse in scena de scolarii si prescolarii de la institutiile de invatamant din comuna. In schimb, cei peste 300 de copii vor primi din partea agentilor economici care isi desfasoara activitatea in comuna pachete cu dulciuri", a precizat Vasile Neicu.In conditiile in care comuna nu dispune de foarte multe atractii, primarul din Pantelimon s-a decis sa le ofere copiilor care locuiesc in cele cinci sate ale localitatii mai multe surprize. In acest sens, in urmatoarele zile, elevii din satul Nistoresti vor pleca intr-o excursie pentru a vizita unele zone deosebite din judetul nostru. In plus, aproximativ 40 de elevi au plecat astazi, dis-de-dimineata, sa viziteze institutiile importante din municipiul Constanta. "Aici vor vizita Delfinariul, Planetariul, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Arta Populara si isi vor petrece o zi deosebita", a subliniat primarul Neicu.

Biserica catolica in satul Pantelimonu de Sus

Intrucat la nivelul comunei exista o puternica comunitate religioasa de aproximativ 150 de romano-catolici care sunt nevoiti, in prezent, sa participe la slujbe intr-o casa darapanata, primaria va sprijini turnarea temeliei unei biserici catolice in satul Pantelimonu de Sus. "Deja am primit documentatia necesara pentru constructia bisericii catolice, iar in viitorul apropiat vom organiza licitatia pentru selectarea ofertelor de construire", a mentionat Neicu.

Rezolvarea doleantelor cetatenilor

O alta prioritate a primarului Vasile Neicu este solutionarea tuturor doleantelor cetatenilor care locuiesc in comuna. Potrivit declaratiilor primarului din Pantelimon, in discutiile cu localnicii, acestia s-au plans de cantitatea deosebit de mare a noroiului acumulat pe sosele in urma ploilor. "Deoarece multi cetateni m-au rugat sa ii scap de noroiul acumulat pe drumurile comunale, am decis ca in perioada urmatoare sa recurgem la saparea de santuri pentru scurgerea apelor pluviale", a conchis primarul comunei Pantelimon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii