Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In statiunile din Mangalia, comertul stradal este interzis

ro

25 Jun, 2004 00:00 1124 Marime text

Turistii care vor sosi in statiuni nu vor mai fi deranjati de vanzatorii ambulanti

Comercializarea alimentelor, bauturilor alcoolice si nealcoolice este permisa numai in structurile de primire turistice cu functiuni de alimentatie publica clasificate si in unitati specializate * Pentru depistarea agentilor economici care nu au avize de functionare sau care desfasoara activitati de comert in locuri neavizate, Serviciul de Control Comercial din cadrul Primariei va efectua controale pe teritoriul municipiului * Turistii vor putea primi informatiile dorite de la doua puncte de informare amplasate in Gara Mangalia si Halta Neptun * In aceasta perioada, se realizeaza lucrari de asfaltare a strazilor din cartierul Colonisti, precum si lucrari de plombare a sistemului rutier si de intretinere a sistemului de iluminat public

Al doilea oras al litoralului, municipiul Mangalia este situat la 40 km sud de Constanta si beneficiaza de un climat deosebit, asemanator celui mediteranean. Statiune balneoclimaterica permanenta, cu peste 2000 ani vechime, Mangalia isi intampina anual turistii cu o serie de obiective interesante, printre care putem enumera cea mai veche moschee din Romania, Muzeul de Arheologie si, nu in ultimul rand, ruinele cetatii Callatis. Cei care, in ultimii ani, nu au fost la Mangalia vor fi placut surprinsi sa observe ca imaginea statiunii s-a schimbat mult in sens pozitiv, statiunea devenind o atractiva destinatie de vacanta pentru turisti. Acest lucru a fost posibil numai datorita modului in care actualul primar din Mangalia, Zamfir Iorgus, a stiut sa administreze fondurile bugetului local pentru a crea un oras curat si incantator, dar si pentru a atrage cat mai multi turisti in statiunile de pe teritoriul municipiului. Pentru ca turistii sa isi petreaca vacanta intr-un mod cat mai placut, primarul Zamfir Iorgus a hotarat ca, pe perioada sezonului estival, in conformitate cu hotararile Consiliului Local, este interzis comertul stradal in Mangalia si in statiunile turistice de pe teritoriul municipiului. "Comercializarea alimentelor, a bauturilor alcoolice si nealcoolice este permisa numai in structurile de primire turistice cu functiuni de alimentatie publica clasificate si in unitati specializate. De asemenea, comercializarea produselor alimentare in rulote, standuri si chioscuri se poate desfasura numai in locuri special amenajate, stabilite de Consiliul Local, pe baza autorizatiei de functionare emisa de Primarie. In acelasi mod se vor comercializa si produsele nealimentare, produsele alimentare preambalate, precum si legumele si fructele", a declarat primarul Zamfir Iorgus. Edilul municipiului Mangalia a mai mentionat ca, in ceea ce priveste constructiile din zona limitrofa a plajelor, acestea pot fi amplasate numai cu avizul Ministerului Turismului, pe baza de autorizatii de constructie. "Pe plaja pot fi amplasate cabine de schimb, dusuri, scene pentru spectacole sau animatie in cazul in care acestea nu pot fi amplasate in zona limitrofa, precum si puncte salvamar, statii de amplificare, sezlonguri sau umbrele. Totodata, daca latimea plajei este foarte mare, cum este in zona Saturn-Mangalia, se permite amplasarea pe plaja a unor puncte volante de alimentatie publica", a mai afirmat Zamfir Iorgus. De asemenea, primarul municipiului a subliniat faptul ca, la fel ca in ultimii ani, desfasurarea oricarui tip de comert ambulant pe plaje, precum si ingradirea suprafetelor plajelor sunt interzise. Pentru depistarea agentilor economici care nu au avize de functionare eliberate de primarie sau care desfasoara activitati de comert in locuri neavizate, pe perioada sezonului estival, Primaria Mangalia, prin Serviciul de Control Comercial, va efectua actiuni de verificari pe tot teritoriul municipiului.

Puncte de informare pentru turistii de pe litoral

Pentru o mai buna informare a turistilor aflati in statiunile din sudul litoralului, Primaria Mangalia a deschis recent doua puncte de informare turistica. Acestea sunt amplasate in Gara Mangalia si Halta Neptun. "Punctele de informare turistica vor functiona pana la sfarsitul verii si vor fi deschise zilnic, intre orele 08.30-16.30. Persoanele care trec pragul celor doua puncte de informare au posibilitatea sa obtina informatii despre posibilitati de cazare, restaurante, caravana "Eu sunt prietenul Mangaliei", obiective turistice din zona, manifestari cultural-artistice ce au loc pe raza municipiului, posibilitati de transport sau trasee turistice", a precizat primarul municipiului Mangalia. In alta ordine de idei, Zamfir Iorgus a mentionat ca, in aceasta perioada, se realizeaza lucrari de asfaltare a tuturor strazilor din cartierul Colonisti. "Concomitent cu aceasta lucrare se efectueaza si lucrari de plombare a sistemului rutier si de reabilitare si intretinere a sistemului de iluminat public pe toata suprafata municipiului", a mai spus primarul Iorgus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii