Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutiile de invatamant din Crucea vor fi reabilitate

ro

25 Jun, 2004 00:00 805 Marime text

Initiative si obiective pentru binele comunitatii

Primarul Gheorghe Frigioi spera ca, pana la data de 31 august, scolile din Crucea, Crisan si Siriu sa fie reparate si modernizate * Pentru perioada sezonului rece au fost deja achizitionate lemnele necesare pentru incalzirea scolilor de pe raza comunei * Sala de sport din localitatea Crucea ar putea fi data in folosinta la jumatatea lunii iulie * In prezent, se lucreaza la extinderea retelei de telefonie in localitatea resedinta de comuna * Toate lucrarile sunt realizate cu ajutorul beneficiarilor ajutorului social

In urma cu cateva zile, elevii au intrat in vacanta de vara. Acest lucru este un bun prilej pentru ca autoritatile locale din Crucea sa demareze lucrarile de reabilitare si modernizare a institutiilor de invatamant din comuna. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Gheorghe Frigioi, in aceasta saptamana, impreuna cu cadrele didactice si directorii scolilor, dar si cu membrii Comisiei de invatamant din cadrul Consiliului Local, a fost stabilit programul pentru repararea si igienizarea scolilor. "In cadrul acestui program vor fi reabilitate si modernizate toate institutiile de invatamant din comuna care necesita reparatii. Printre acestea se numara scolile din Crucea, din Crisan sau cea din satul Siriu. Lucrarile de modernizare a acestor institutii vor fi finalizate la data de 31 august. Celelalte unitati de invatamant au fost modernizate relativ recent si nu necesita decat o verificare amanuntita a dotarilor si a starii in care se afla", a precizat Gheorghe Frigioi. Pe langa reabilitarea scolilor din comuna, primarul Gheorghe Frigioi s-a ocupat si de modernizarea gradinitelor. In opinia acestuia, elevii trebuie sa isi desfasoare activitatile scolare intr-un mediu cat mai adecvat, propice desfasurarii orelor de curs. Seful administratiei locale din Crucea a anuntat ca recent s-a reusit cuprinderea scolii generale din satul Stupina in programul guvernamental privind reabilitarea si modernizarea institutiilor de invatamant. In ceea ce priveste acest obiectiv, primarul comunei spera ca lucrarile de modernizare a unitatii sa fie demarate cat mai curand, astfel incat elevii sa isi desfasoare activitatea scolara intr-un mediu cat mai deosebit. Tot in ceea ce priveste domeniul invatamantului, primarul din Crucea a mentionat ca deja a fost realizata aprovizionarea cu combustibil solid a scolilor pentru perioada sezonului rece. Pentru ca elevii sa nu sufere de frig pe perioada iernii, Primaria si Consiliul Local Crucea au aprovizionat deja scolile cu lemne, cantitatea de combustibil fiind mult mai mare decat necesarul, pentru a trece cu bine de sezonul rece. In alta ordine de idei, primarul comunei a subliniat faptul ca, in aceste zile, se lucreaza intens la realizarea salii de sport din Crucea. "Avand in vedere modul alert in care se lucreaza, sper ca pana la jumatatea lunii viitoare sala de sport sa fie data in folosinta, astfel incat tinerii locuitori ai comunei sa isi poata petrece timpul liber intr-un mod cat mai placut", a conchis primarul Gheorghe Frigioi.

Reteaua de telefonie din Crucea, in proces de extindere

Totodata, la nivelul localitatii Crucea au loc si alte lucrari in beneficiul comunitatii. De aceasta data este vorba de extinderea retelei de telefonie. "La aceasta activitate participa intreaga comunitate, astfel incat la finalul extinderii retelei de telefonie cat mai multi cetateni ai localitatii sa beneficieze de telefoane. Aici ma refer, in principal, la persoanele in varsta, care de foarte multi ani isi doresc sa aiba in case astfel de aparate", a mai spus primarul Frigioi. Seful administratiei locale a subliniat faptul ca toate aceste lucrari sunt realizate cu sprijinul persoanelor care beneficiaza de ajutorul social.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii