Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutiile din comuna vor fi modernizate

ro

16 Apr, 2004 00:00 556 Marime text

Autoritatile locale din Crucea, in plina activitate

In cel mai scurt timp vor demara lucrarile de reabilitare a gradinitei din satul Crisan * Recent, s-au incheiat igienizarea si modernizarea cladirii primariei * Administratia locala se ocupa, in prezent, de amenajarea in satele Stupina si Siriu a unor santuri de scurgere pentru apele pluviale * Agricultorii din comuna sunt ajutati de autoritatile locale in achizitionarea de seminte de calitate * Pentru finalizarea tuturor obiectivelor, primarul Gheorghe Frigioi spera sa fie sprijinit de comunitate

O data cu trecerea sarbatorilor de Paste, autoritatile locale din comuna Crucea si-au reluat activitatea si se ocupa intens de realizarea mai multor obiective prioritare pentru comunitate. In acest sens, la nivelul comunei se lucreaza la amenajarea unor santuri de scurgere pentru apele pluviale. Potrivit declaratiilor primarului din Crucea, Gheorghe Frigioi, autoritatile locale au decis sa amenajeze aceste santuri deoarece locuitorii din satele arondate comunei se confrunta cu numeroase necazuri din cauza inundatiilor si a izvoarelor de suprafata aparute in ultimii ani. Un astfel de caz a fost semnalat in urma cu cateva saptamani in satul Siriu, unde, in plina noapte, mai mult de jumatate din peretii exteriori si acoperisul unei case s-au prabusit din cauza infiltratiilor. "Panza freatica si izvoarele de suprafata au afectat aproape toate locuintele din satul Siriu. Pentru rezolvarea urgenta a acestei situatii s-a trecut la saparea de santuri, prevazute cu jgheaburi de beton prin care sa se scurga apa ce traverseaza comuna in toate directiile", a declarat primarul Gheorghe Frigioi. Astfel de santuri au fost amenajate si la nivelul satului Stupina pentru a preveni eventualele evenimente neplacute. Tot in acest sat s-au finalizat, recent, lucrarile de amenajare a drumului de acces catre institutia de invatamant din localitate. Pentru a rezolva aceasta problema au fost achizitionate si tuburi care vor fi asezate in aceste santuri pentru a facilita scurgerea apei.

Modernizarea institutiilor locale

In ceea ce priveste modernizarea unitatilor importante de la nivelul comunei, primarul Frigioi a precizat ca, in cel mai scurt timp, va demara reparatia gradinitei din satul Crisan. "Pentru aceasta lucrare avem in proiect reabilitarea si modernizarea institutiei. Gradinita are mai multe intrari separate si de aceea, in urma reabilitarii, o parte a cladirii va fi folosita pentru organizarea manifestarilor socio-culturale", a mentionat Gheorghe Frigioi. O alta cladire care a suportat reparatii capitale a fost si cea a primariei comunei. In ultimele saptamani, la nivelul institutiei au fost realizate lucrari de igienizare si modernizare in cadrul carora au fost montate geamuri si usi de tip termopan, au fost modernizate grupurile sanitare, iar instalatia electrica a fost inlocuita. Toate aceste lucrari sunt realizate cu ajutorul persoanelor care beneficiaza de ajutorul social in baza legilor 416 si 76.

Primaria sprijina agricultorii din comuna

O alta preocupare a autoritatilor locale o reprezinta acordarea de catre Primaria Crucea a ajutorului necesar agricultorilor. "In acest moment, facem tot posibilul sa ii sprijinim pe oameni in procurarea semintelor de calitate pentru lucrarile de insamantare a pamantului. In acest sens, primaria a trecut la contactarea mai multor agenti economici care acorda seminte prin credit, deoarece cetatenii nu au posibilitatea financiara de a achita pe loc", a mai spus primarul Frigioi. Un ajutor in plus pentru cetateni il reprezinta, in opinia lui Gheorghe Frigioi, acordarea subventiei agricole care ii ajuta pe acestia in procurarea materialelor necesare pentru campania de primavara.In alta ordine de idei, primarul din Crucea spera ca "perioada urmatoare sa fie una fertila, pentru a putea duce la bun sfarsit toate proiectele aflate in derulare, acestea urmand a fi realizate de administratia locala numai cu sprijinul cetatenilor".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii