Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investitor americano-german, interesat să construiască la Poarta Albă

ro

28 Nov, 2008 02:37 1403 Marime text

decupaj_vasile_delicoti_01.jpgCandidatul PD-L pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul Uninominal nr. 4, democrat-liberalul Constantin Chirilă, a mediat dialogul între administraţia locală din Poarta Albă şi un investitor străin care intenţionează să construiască în localitate un siloz de cereale de mare capacitate. El a fost, practic, cel care l-a îndrumat reprezentantul german al firmei către Poarta Albă.

Potrivit primarului Vasile Delicoti, este vorba despre un investitor cu acţionariat americano-german, care vrea să construiască un siloz de cereale cu o capacitate de 50.000 de tone. „Eu am disponibil un teren de opt hectare, iar ei au nevoie de o suprafaţă de minim patru hectare", a declarat edilul comunei, care a precizat că va sprijini investiţia. Primarul Vasile Delicoti a precizat că, în urma discuţiilor purtate cu reprezentantul german al firmei, acesta s-a arătat încântat de oportunităţile existente în localitatea Poarta Albă. „Terenul pe care îl punem la dispoziţie are toate utilităţile necesare: are liniile CFR foarte aproape, Canalul şi drumul naţional", a precizat Vasile Delicoti. În plus, suprafaţa de teren de care sunt interesaţi investitorii este situată spre gara Dorobanţu. Edilul localităţii Poarta Albă a adăugat că acest aspect constituie un avantaj în plus, întrucât firma are nevoie de un triaj, iar triajul existent în această gară este funcţional, fiind recent reabilitat, o dată cu refacerea culoarului Bucureşti - Constanţa. Alte avantaje sunt distanţa relativ mică de Insula Mare a Brăilei, unde se cultivă mari suprafeţe cu plante cerealiere, dar şi apropierea României de Ucraina  - ţară în care agricultura este dezvoltată.

Venituri importante pentru comună

Pentru administraţia locală din Poarta Albă, această investiţie este importantă, întrucât ar putea aduce venituri semnificative la bugetul local, dar poate crea şi locuri de muncă. Din primele estimări, valoarea investiţiei se cifrează la aproximativ 50 milioane de euro. „Această investiţie se bucură de deschidere din partea noastră, a autorităţilor locale. Cu ocazia dialogului pe care l-am avut, l-am asigurat pe reprezentantul german de tot sprijinul nostru", a declarat primarul Vasile Delicoti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii