Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:09 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jumătate dintre străzile oraşului, reparate Valorificarea apelor termale, o prioritate pentru Primăria Hârşova

ro

26 Nov, 2015 00:00 3991 Marime text


Deşi ne aflăm la începutul sezonului rece, perioadă în care nostalgia sărbătorilor de Crăciun răpeşte oarecum din cheful de muncă, administraţia publică locală a oraşului Hârşova este în continuare în alertă. După mai mulţi ani în care s-au căutat soluţii pentru valorificarea apelor termale din regiunea Hârşova, iată că, în sfârşit, unul dintre proiectele de suflet ale primarului oraşului, Tudor Nădrag, a fost depus recent pe Programul Transfrontalier CBC România - Bulgaria.
 
„Proiectul vizează valorificarea apelor termale şi construirea unui centru de odihnă şi tratament. Clădirea va avea 26 de camere de cazare, fiecare dotată cu baie proprie, săli de conferinţă, bazine termale şi alte utilităţi care vor fi necesare unui asemenea centru“, a declarat, pentru ZIUA în Judeţ, primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

Reabilitarea străzilor, o prioritate permanentă

În altă ordine de idei, potrivit edilului-şef al oraşului de pe malul Dunării, instituţia pe care o conduce repară, în prezent, din fonduri proprii, covorul asfaltic pe cinci străzi: Alexandru Ioan Cuza, Eternităţii, Concordiei, Luminii şi Independenţei. De asemenea, în perioada imediat următoare, reparaţiile vor continua pe alte două străzi: Ştefan Cel Mare şi Amurgului, tot din fonduri de la bugetul local.
 
„Suntem conştienţi că de 30 de ani nu s-a făcut nimic pentru aceste străzi, de aceea urmărim cu prioritate să le reparăm. În acest sens, vom depune un proiect pentru efectuarea de reparaţii la toate străzile din localitate, în zilele următoare“, a precizat primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Străzile care vor intra în reabilitare vor completa proiectul recent încheiat, prin care Primăria a reabilitat alţi 13 kilometri de străzi urbane.
 
Edilul-şef a mai spus că, la ora actuală, s-au finalizat, din fonduri europene, circa 7,5 kilometri, cuprinzând strat dublu de asfalt, trotuare, străzi laterale, amenajare alveole pentru staţii de autobuz şi montare de borduri.  În total, în ultimul an, Primăria a remodernizat 50% dintre străzi.

„Niciodată copiii nu vor tremura de frig în acest oraş!“

Şi pentru că sezonul rece îşi intră în drepturi, conducerea autorităţii publice locale s-a asigurat că în această iarnă nimeni din oraş nu va tremura de frig. „În perioada precedentă, ne-am străduit să aprovizionăm toate unităţile şcolare şi preşcolare din oraş cu combustibil. Reţeaua şcolară de la Hârşova este destul de mare, adică două licee, trei şcoli şi patru  grădiniţe, dar şi creşa de copii. Nu am uitat nici  spitalul, care a fost aprovizionat la nivel «full». Niciodată copiii nu vor mai tremura de frig în acest oraş! Şi nici nu se vor mai face cursuri de jumătate de oră“, a adăugat gospodarul-şef, Tudor Nădrag.
 
Un alt plan pe care primarul vrea să îl pună în execuţie şi de care comunitatea hârşovenilor are nevoie vizează reabilitarea Şcolii Gimnaziale „Ioan Cotovu“, aflată pe lista monumentelor istorice. Proiectul se derulează în parteneriat cu oraşul Cruşari din Bulgaria, fiind de asemenea un proiect transfrontalier. 

Fericire în dar

Şi pentru că tot am vorbit de magia sărbătorilor care se apropie, la Hârşova, Sfântul Nicolae va veni pentru aproximativ 1.300 de copii şcolari şi preşcolari, care vor primi din partea Primăriei şi a Consiliului Local câte un pachet cu dulciuri, pentru care s-a făcut deja alocarea bugetară.
 
O altă surpriză pregătită de aleşii locali pentru comunitate este aceea că întregul centru civic din Hârşova va fi iluminat feeric de sărbători. Potrivit primarului, va fi adus un brad înalt de 15 metri de la munte, iar parcul de lângă Casa de Cultură se va transforma în Orăşelul Copiilor.  „Ne străduim să facem lucruri frumoase şi, pe cât posibil, cu costuri minime. O să refolosim instalaţiile vechi şi vom mai completa şi cu ceva nou, aşa cum fac oamenii cu posibilităţi materiale mai reduse. Nu ne vom bate joc de bani, pentru că şi-aşa sunt puţini şi nevoile sunt multe!“, a conchis primarul Tudor Nădarg.

 
Alexandru Vlădescu este student al Facultăţii de Litere, specializarea Jurnalism, Universitatea „Ovidius“ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Viorel 26 Nov, 2015 21:16 BravO primare