Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Medgidia va demara programul de extindere a retelei de gaze naturale

ro

05 Aug, 2004 00:00 728 Marime text

Primarul Dumitru Moinescu doreste sa ofere cetatenilor municipiului conditii civilizate de trai

Cartierele Berarie si Orasul Nou vor fi racordate, in scurt timp, la reteaua de gaze naturale * Centralele termice care deservesc blocurile de locuinte si institutiile de invatamant din aceste zone vor fi demarate * Administratia publica locala lucreaza, in prezent, la proiectele privind extinderea, in anul 2005, a retelei de gaze in zonele de nord si est ale municipiului * In acest moment, in Medgidia se afla in curs de finalizare 36 de locuinte in sistem ANL #

Lucrarile de extindere a retelei de gaze naturale in municipiul Medgidia vor demara in perioada imediat urmatoare, dupa un program stabilit de catre administratia publica locala SC "Congaz" SA. Potrivit declaratiilor primarului municipiului Medgidia, Dumitru Moinescu, reteaua de gaze naturale din oras se va extinde cu inca 7.300 de metri, acoperind doua cartiere importante. "Cei 7.300 de metri de retea de gaze naturale vor acoperi zona de vest a municipiului, respectiv cartierele Berarie si Orasul Nou, si zona de sud, si anume blocurile de locuinte S, G si A. In acelasi timp, va demara si proiectul de reabilitare a centralelor termice care deservesc blocurile de locuinte din aceste zone si ale institutiilor de invatamant si racordarea acestora la reteaua de gaze", a declarat Dumitru Moinescu. In acest sens, echipele Directiei de gospodarire comunala din cadrul Primariei Medgidia vor demara, in cel mai scurt timp, sapaturile pentru extinderea retelei, iar gospodariile populatiei, agentii economici si institutiile aflate pe traseul urmat de conducta vor putea face demersurile in vederea obtinerii autorizatiei pentru bransarea la reteaua de gaze. "Totodata, administratia publica locala lucreaza, in prezent, la proiectele privind extinderea in anul 2005 a retelei de gaze si in zonele de nord si est ale municipiului astfel incat toti cetatenii din Medgidia sa aiba asigurat confortul la preturi reduse", a anuntat primarul Dumitru Moinescu.

Locuinte in sistem ANL pentru tinerii din Medgidia

Un alt proiect al Primariei si Consiliului Local Medgidia este acela al realizarii a cat mai multe locuinte pentru cetatenii municipiului. In cadrul Programului national de constructii de locuinte pentru tineri in regim de inchiriere, derulat prin Agentia nationala de locuinte, in Medgidia se afla in curs de finalizare 36 de locuinte pentru tineri. Cele aproape 40 de unitati locative se afla in blocul 31, amplasat in zona de vest a municipiului, mai exact in cartierul Orasul Nou. "Fiecare garsoniera are o suprafata de 37,27 mp avand in componenta o camera, bucatarie, baie, debara si hol, iar lucrarile de reabilitare ale blocului au fost executate cu fondurile provenite de la Agentia Nationala pentru Locuinte", a afirmat edilul municipiului Medgidia. Conform conventiei incheiate intre ANL si Consiliul Local Medgidia, administratia publica locala va asigura din bugetul local costurile pentru realizarea utilitatilor (apa, canalizare, electricitate, telefonie, cai acces si spatii verzi), ca de altfel si racordarea locuintelor la acestea. De asemenea, in perioada 13 august - 3 septembrie, membrii comisiei constituite prin dispozitie primarului Dumitru Moinescu si in conformitate cu Legea locuintei vor realiza anchete sociale la domiciliul persoanelor care au depus cerere pentru o astfel de locuinta. "Dupa analizarea dosarelor si intocmirea punctajului pe baza criteriilor prestabilite, lista de prioritati va fi supusa spre aprobare Consiliului Local Medgidia, urmand ca in cel mai scurt timp, locuintele sa fie repartizate beneficiarilor", a conchis primarul municipiului Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii