Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumina, Sibioara si Oituz vor avea lacasuri de cult noi

ro

05 Aug, 2004 00:00 999 Marime text

Lucrari importante pentru comunitate

Comuna va avea si un sediu nou pentru primarie * In acest an se vor aloca fonduri pentru reabilitarea drumului care duce spre gara, pentru a extinde transportul in comun pana acolo * O atentie deosebita se va acorda lucrarilor de realizare a infrastructurii pentru strazile nou create, aparute in urma concesionarii a 68 de loturi de case * In localitate vor mai fi atribuite inca 220 de locuri de casa, in suprafata de 400 mp fiecare

In urma alegerilor locale desfasurate pe data de 6 iunie, alegatorii din comuna Lumina au decis ca in urmatorii patru ani sa fie reprezentati de Ioan Roman, reprezentantul PNL. In exercitarea atributiilor sale, primarul este ajutat de viceprimarul Bogdan Ion si 15 consilieri comunali, noua reprezentand Partidul National Liberal, cinci PSD si unul din partea Partidului Democrat. In ceea ce priveste Consiliul Local Lumina, acesta este format din patru comisii de specialitate, respectiv: Comisia pentru activitati economico-financiare, amenajarea teritoriului si urbanism, agricultura, gospodarie comunala, servicii si comert, Comisia pentru invatamant, sanatate, familie, munca si protectie sociala, protectia mediului si turism, protectia copiilor, activitati social-culturale si culte, Comisia pentru administratie publica locala, juridica si disciplina si Comisia de validare. Imediat dupa preluarea conducerii, primarul Ioan Roman a trecut la treaba. El este decis sa continue proiectele incepute deja pe raza comunei. In acest sens, alesul comunei Lumina este interesat de desfasurarea lucrarilor la cele trei biserici care se afla in lucru in satele Lumina, Sibioara si Oituz. "Era nevoie de aceste noi lacasuri de cult intrucat in prezent avem in Lumina o singura biserica, ce dateaza din anul 1903, dar care este ridicata de credinciosii catolici, iar in Oituz exista tot o biserica catolica, in timp ce satul Sibioara nu are biserica. De aceea dorim ca lacasurile ortodoxe aflate in lucru sa le finalizam intr-un timp cat mai scurt si consideram ca sunt bine venite pentru credinciosii ortodocsi", a precizat primarul Ioan Roman. Atentia autoritatilor locale se indreapta si asupra lucrarilor de constructie a sediului primariei, intrucat sediul vechi nu mai corespunde cerintelor si, mai mult decat atat, atunci cand ploua, apa se infiltreaza prin acoperis. Tot pentru acest an, primarul Roman intentioneaza sa aloce fonduri pentru reabilitarea strazii mari care duce spre gara Lumina, astfel incat dupa aceea sa se realizeze extinderea transportului in comun pana la gara. In paralel, se va acorda o atentie deosebita pentru repararea tuturor drumurilor comunale. O atentie deosebita se va acorda lucrarilor de realizare a infrastructurii pentru strazile nou create, aparute in urma concesionarii a 68 de loturi de case inca din anul 2002, pentru tinerii din comuna. In baza Legii 15, in localitate vor mai fi atribuite inca 220 de locuri de casa, in suprafata de 400 mp fiecare. Si pentru aceste zone se vor realiza utilitatile, insemnand apa, canalizare si energie electrica.

Unitatile de invatamant sunt pregatite pentru scoala

Cu toate ca este vacanta, autoritatile locale din comuna Lumina au demarat lucrarile de igienizare si pregatire a unitatilor de invatamant pentru anul scolar viitor. Pentru aceste lucrari au fost alocate fonduri speciale si se au in vedere zugravirea tuturor spatiilor, vopsitorie si reparatii de zidarie, schimbarea acoperisului la scoala veche din Lumina, schimbarea instalatiei electrice la scoala noua din aceeasi localitate, precum si dotarea tuturor claselor cu mobilier nou. Tot acum, primarul Ioan Roman este preocupat de achizitionarea combustibilului solid si gazos pentru scolile si gradinitele din comuna. Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele propuse pentru aceasta perioada, pe care noul primar al comunei Lumina intentioneaza sa le realizeze in acest an pentru comunitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii