Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestari cultural-artistice la Mereni

ro

21 May, 2004 00:00 885 Marime text

Locuitorii comunei i-au putut admira, in urma cu aproximativ zece zile, pe binecunoscutii oameni de cultura Grigore Vieru si Constantin Ionascu * Cei doi au sustinut un moment literar pe scena caminului cultural din localitate * Spectacolul a fost primit cu mare entuziasm de populatie, sala caminului cultural fiind arhiplina * La data de 1 iunie, elevii din Mereni vor sarbatori, printr-o serie de manifestari, ziua Scolii cu clasele I-VIII "Nichita Stanescu" * Acest eveniment va fi urmat de organizarea, in satul Osmancea, a unei competitii de lupte traditionale tataresti

In urma cu mai bine de o luna, primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, declara ca isi doreste sa aduca in localitate cat mai multe nume de seama ale scenei romanesti, dar si sa organizeze numeroase activitati culturale. Si asta deoarece dorea sa raspunda solicitarilor populatiei. In acest context, in urma cu aproximativ zece zile, pe scena caminului cultural din Mereni au urcat binecunoscutii oameni de cultura Grigore Vieru si Constantin Ionascu. "In urma cu mai multi ani, am auzit de un proiect literar-artistic ce m-a atras si pe care am dorit sa il aduc in comuna. Este vorba de un moment literar sustinut de cei doi valorosi oameni de arta. Pentru ca populatia comunei sa ii poata vedea si asculta pe Grigore Vieru si Constantin Ionascu, in sprijinul nostru a venit o fundatie din Bucuresti care s-a oferit sa ii aduca la Mereni pe cei doi artisti", a declarat Gheorghe Chiriac. In opinia sefului administratiei publice locale, aceasta manifestare a fost una deosebita si reusita din toate punctele de vedere, marturie in acest sens fiind faptul ca sala caminului cultural a fost arhiplina, la eveniment participand mai mult de 200 de locuitori ai comunei. "Cei doi artisti au sustinut un spectacol de poezie si au depanat amintiri din viata lor. Parerea unanima a celor prezenti a fost ca, pe toata durata spectacolului, Grigore Vieru a dat dovada ca este un roman adevarat, asa cum de altfel a dovedit-o de-a lungul vietii sale", a precizat primarul din Mereni. Este bine de stiut ca Grigore Vieru a primit din partea statului roman premiul de poet academician. Cel care i-a fost alaturi in cadrul acestui spectacol literar-artistic, Constantin Ionascu, este unul dintre stranepotii marelui poet George Cosbuc.

Ziua Scolii "Nichita Stanescu"

Tot in contextul manifestarilor cultural-artistice, in ziua de 1 iunie vor fi organizate o serie de evenimente, de data aceasta dedicate celor mai tineri locuitori ai comunei. Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Chiriac, atunci va fi sarbatorita Ziua Scolii cu clasele I-VIII "Nichita Stanescu" din satul Mereni. "Cu aceasta ocazie, elevii din aceasta institutie de invatamant vor participa la mai multe intreceri sportive, vor interpreta scenete si, in final, va fi organizata o serbare. In plus, la manifestari vor fi invitati fosti elevi fruntasi care au urmat cursurile acestei scoli si care au devenit persoane cu functii importante in judet si in tara", a mai spus primarul din Mereni. Toti elevii care vor lua parte la competitie vor primi diplome de recunostinta si participare, precum si diferite premii.

Lupte tataresti la Osmancea

Imediat dupa acest eveniment scolar, Primaria si Consiliul Local din Mereni vor organiza o serie de competitii de lupte tataresti traditionale, cunoscute sub numele de k=FCres. Concursurile se vor desfasura in padurea din satul Osmancea, la eveniment fiind invitati toti locuitorii comunei. "Luptele de k=FCres sunt organizate in fiecare an de autoritatile locale, in memoria fostului luptator Kairi, care a trait in aceasta zona si care, de-a lungul vietii, a castigat numeroase trofee", a conchis primarul Chiriac.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii