Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Gascan prefera sa lucreze, in timp ce contracandidatul sau isi face campanie

ro

18 Jun, 2004 00:00 1042 Marime text

Lucrarile din comuna, mai importante decat campania electorala

Renovarea scolilor a reprezentat o prioritate pentru primarul Marian Gascan * Deja zece familii sunt racordate la noua retea de cablu TV care se afla in lucru * A fost realizat proiectul pentru construirea unei noi biserici in Albesti * Copiii din satul Arsa au un loc de joaca nou

Din anul 1992, soarta comunei Albesti se afla in mainile aceleiasi persoane. Este vorba despre primarul Marian Gascan. Ultimii ani au fost unii foarte buni pentru comunitate. In aceasta perioada au fost realizate o serie de obiective necesare comunitatii si, in acelasi timp, au fost demarate altele noi. Pentru a finaliza ceea ce a inceput in localitate, Marian Gascan s-a inscris in competitia electorala pentru castigarea unui nou mandat. Acum, actualul primar a ajuns in turul doi de scrutin, unde se va confrunta cu reprezentantul Partidului Democrat. Cu toate ca, in aceasta perioada, aproape toti candidatii pentru functia de primar care merg in turul doi de scrutin sunt preocupati sa-si faca campanie electorala, primarul Marian Gascan este preocupat, in primul rand, de derularea programelor demarate la nivelul comunei.

Invatamantul, prioritatea comunei Albesti

Daca pana in urma cu patru ani cei peste 800 de copii din localitate invatau in conditii modeste, acum toate unitatile de invatamant din comuna sunt modernizate si dotate corespunzator. In acest sens, a fost consolidata scoala din satul Arsa, valoarea investitiei ridicandu-se la aproximativ 1,2 miliarde lei, din care prin programul Bancii Mondiale s-au acordat 600 de milioane de lei, restul fiind oferit de primarie. In acest moment, scoala a fost data in functiune. Tot prin programul Bancii Mondiale a fost consolidata si reparata scoala din Albesti, cu o valoare de cinci miliarde lei, din care Banca Mondiala a suportat trei miliarde lei, restul fiind si aici suportat de primarie. Gradinitele din Albesti si Cotu Vaii au fost si ele modernizate, valoarea investitiei ajungand la 800 milioane lei, iar scoala din Cotu Vaii a fost si ea reparata. In acelasi timp, toate scolile au fost dotate cu sisteme de alarma, iar pentru a asigura transportul elevilor gratuit si in conditii optime a fost achizitionat un microbuz. Primaria a avut intotdeauna grija sa ofere localnicilor lacasuri de cult corespunzatoare. De aceea, in actualul mandat, primarul Marian Gascan a alocat fonduri pentru repararea bisericii din Cotu Vaii, aici fiind inclusa si clopotnita. Au fost facute reparatii capitale la acoperisul bisericii din Vartop, iar interiorul a fost pregatit pentru pictura. In ceea ce priveste biserica din Arsa, a fost facut acoperisul si au fost efectuate zugravelile interioare. Geamiile din satele Albesti si Cotu Vaii au primit si ele sprijin din partea primariei. In perioada urmatoare, localnicii din Albesti vor beneficia de o biserica noua. Deja a fost realizat proiectul si in cel mai scurt timp vor demara si lucrarile la biserica cea noua din comuna. Aici se intentioneaza si infiintarea unei cantine sociale care sa vina in sprijinul familiilor nevoiase.

Localnicii vor avea cablu TV

Ultimii ani au insemnat pentru Albesti si introducerea tehnologiei moderne. Ca urmare, in comuna a fost montata fibra optica ce a permis instalarea centralei digitale, astfel incat acum cetatenii pot lua legatura direct cu oameni din intreaga lume. Pentru persoanele care nu-si pot monta telefon propriu, primaria a facut demersurile necesare pentru a monta telefoane stradale. Acum exista deja astfel de aparate in satele Vartop, Albesti si Cotu Vaii, iar in scurt timp vor fi montate si in Arsa si Coroana. O noutate pentru comuna este si montarea cablului TV. In acest moment, lucrarea este in plina derulare, zece familii fiind deja bransate la reteaua de cablu. Comuna Albesti se numara printre primele localitati din judet care au fost admise in programul Sapard. Inca de la sfarsitul anului trecut, in localitate a demarat programul de "Amenajare drumuri de pamant" in intravilanul comunei, valoarea investitiei fiind de 33 de miliarde lei. Programul se afla in plina derulare, urmand a fi finalizat pana la sfarsitul acestui an.In cursul acestei saptamani se va inaugura un loc de joaca pentru copiii din satul Arsa, iar pe viitor seria investitiilor din comuna va continua.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii