Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou-renovata scoala din Scarisoreanu a fost inaugurata

ro

28 May, 2004 00:00 833 Marime text

Invatamantul, prioritate pentru administratia publica locala

Institutia de invatamant a fost modernizata cu fonduri provenite de la Banca Mondiala * Aici au fost realizate lucrari de consolidare, reparatii capitale, dar si de igienizare * Cei 150 de elevi care studiaza aici beneficiaza, in prezent, de mobilier nou, calculatoare si material didactic * De altfel, majoritatea institutiilor de invatamant din comuna au fost dotate cu mobilier nou * Pana la sfarsitul anului viitor, toate familiile din Amzacea vor beneficia de retea de apa potabila si de energie electrica * In aceasta perioada, se lucreaza la extinderea sistemului de iluminat public prin montarea a aproximativ 200 de lampi noi

Formata din satele Amzacea, General Scarisoreanu si Casicea, comuna Amzacea este situata la o distanta de 35 kilometri de municipiul Constanta. La fel ca mai toate localitatile din Dobrogea, comuna este alcatuita din case construite in chirpici care au gradinile frumos si atent lucrate. Aici, vechiul se impleteste armonios cu noul. Cateva constructii noi, moderne se pot observa astazi in localitate, fapt care demonstreaza ca, in ultimii ani, comuna s-a dezvoltat mult. Un rol important in dezvoltarea comunei a avut-o, in ultimii patru ani, primarul Constantin Radu. Potrivit declaratiilor acestuia, de-a lungul actualului mandat, Primaria Amzacea a actionat in vederea rezolvarii tuturor problemelor cu care se confrunta populatia comunei. In acest sens, un accent deosebit a fost pus pe asigurarea celor mai bune conditii de studiu pentru elevii din comuna. "Locuitorii se declara multumiti ca isi pot trimite copiii la o scoala nou-renovata si utilata la standardele impuse de specialisti. Spun asta deoarece majoritatea institutiilor de invatamant din comuna au fost dotate cu mobilier nou, iar la scoala din satul Amzacea a fost montat si un sistem de incalzire centrala", a declarat primarul Constantin Radu. O scoala care de curand a fost renovata si modernizata este cea din satul General Scarisoreanu. Acesta a fost reabilitata cu fonduri provenite de la Banca Mondiala. "Aici au fost realizate lucrari de consolidare, reparatii capitale si, nu in ultimul rand, a fost realizata igienizarea institutiei, toate aceste operatiuni costand aproximativ 600.000 de dolari", a afirmat Constantin Radu. Totodata, prin demersurile sefului administratiei publice locale, institutia de invatamant a fost dotata cu mobilier nou, calculatoare si material didactic. "Toate aceste eforturi au fost facute pentru a oferi celor 150 de copiii care studiaza in scoala din satul General Scarisoreanu toate conditiile proprii de desfasurare a procesului educational", a precizat primarul Radu. Unitatea de invatamant a fost inaugurata si sfintita ieri, in prezenta autoritatilor locale, a elevilor, dar si a parintilor, evenimentul fiind unul deosebit pentru toti cei prezenti.

Extinderea iluminatului public

In ceea ce priveste obiectivele perioadei imediat urmatoare, primarul din Amzacea a mentionat ca acestea sunt numeroase si vor fi implementate pentru a rezolva majoritatea problemelor comunitatii. Printre proiecte se numara extinderea retelei de apa si a iluminatului public in satele Amzacea, General Scarisoreanu si Casicea, precum si repararea si pietruirea a 13 kilometri de drumuri comunale, prin atragerea programului SAPARD. "Pana la sfarsitul anului viitor, toate familiile vor fi racordate la reteaua de apa potabila, dar si la cea de energie electrica", a mai spus primarul Radu. In ceea ce priveste iluminatul public, lucrarile de extindere ale acestuia vor fi finalizate mult mai devreme. "In prezent, au fost realizate toate operatiunile pentru extinderea sistemului de iluminat si asteptam sa fie montate cele aproximativ 200 de lampi noi", a subliniat Constantin Radu. De asemenea, in viitorul mandat, se va pune accent si pe construirea unui camin cultural in satul Amzacea si a unei gradinite in Casicea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii