Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orasul Eforie se afla in plin proces de infrumusetare

ro

16 Jul, 2004 00:00 662 Marime text

Perspective de dezvoltare a localitatii si de atragere a investitorilor

Noul primar Ion Ovidiu Brailoiu se ocupa in prezent de realizarea curateniei in localitate * Primaria si Consiliul Local Eforie au in vedere intretinerea spatiilor verzi, ridicarea gunoiului, precum si toaletarea copacilor * Trotuarele au fost eliberate de tarabe * Constructiile ridicate in mod ilegal pe plaja urmeaza a fi demolate, in cazul in care pana la 1 septembrie nu vor intra in legalitate # Consiliul Local Eforie este format din sase reprezentanti ai Partidului Social Democrat, patru ai Partidului National Liberal, trei ai Partidului Democrat si doi ai Partidului Pensionarilor si Protectiei Sociale * Ion Ovidiu Brailoiu isi doreste sa rezolve problemele celor peste 200 de persoane care nu au locuinte din cauza evacuarilor * Primaria Eforie va pune un accent deosebit pe reabilitarea iluminatului public, dar si pe demararea lucrarilor de constructie a locuintelor ANL in localitatea Eforie Nord

In urma votului exprimat la alegerile locale din luna iunie, populatia orasului Eforie a ales ca in fruntea comunitatii sa fie, pentru urmatorii patru ani, Ion Ovidiu Brailoiu, reprezentant local al partidului de guvernamant. Inca din primele zile ale mandatului, noul primar al orasului Eforie a pus un accent deosebit pe realizarea tuturor demersurilor necesare astfel incat localitatea sa redevina una dintre statiunile de renume de pe litoral. "Daca in urma cu zece ani Eforie se afla in topul statiunilor turistice de pe litoral, acum localitatea a alunecat, pe linie de urbanism, pe o panta gresita, capatand un aspect de periferie orientala, cu zeci de case neterminate, cu volumetrie si aspect care mai de care mai ciudate", a declarat primarul Ion Ovidiu Brailoiu.

Consiliul Local Eforie, format din 15 membri

Pentru a readuce orasul Eforie in topul celor mai vizitate statiuni, dar si pentru a imbunatati conditiile de trai ale populatiei, primarul localitatii va fi ajutat de noua echipa a Consiliului Local, constituita in data de 26 iunie. "Noul Consiliu Local este format din 15 membri, sase dintre acestia fiind reprezentanti ai Partidului Social Democrat, patru ai Partidului National Liberal, trei ai Partidului Democrat si doi ai Partidului Pensionarilor si Protectiei Sociale", a mentionat Ion Ovidiu Brailoiu. In plus, noul viceprimar al orasului Eforie este tot un reprezentant al Partidului Pensionarilor si Protectiei Sociale, si anume Vasile Ion.

Respectarea promisiunilor din campania electorala

Dupa cum promitea cetatenilor orasului in campania electorala, primarul Ion Ovidiu Brailoiu va avea grija ca, in urmatorii ani, cele doua statiuni sa se dezvolte astfel incat sa se afle printre preferintele turistilor atat din tara, cat si din strainatate si, nu in ultimul rand, orasul sa se afle in topul celor mai frumoase si vizitate localitati de pe litoral. "In acest moment, ne ocupam de curatenia orasului. In acest context, avem in vedere intretinerea spatiilor verzi, ridicarea gunoiului, precum si toaletarea copacilor. In plus, trotuarele au fost eliberate de tarabe, iar constructiile ridicate in mod ilegal pe plaja urmeaza a fi demolate, in cazul in care pana la 1 septembrie nu vor intra in legalitate", a afirmat primarul Brailoiu.O prioritate a primarului din Eforie este si aceea a atribuirii de locuinte pentru mai mult de 200 de cetateni ai orasului care, in prezent, nu au unde sa locuiasca. "Peste 200 de locuitori ai orasului se confrunta cu o grava problema, si anume aceea a lipsei unei locuinte. Ei au ajuns in aceasta situatie deoarece au fost evacuati din locuintele lor, pentru rezolvarea acestei probleme, Primaria Eforie urmand a achizitiona, in perioada urmatoare, mai multe imobile", a mai spus Ion Ovidiu Brailoiu. In viitorul apropiat, Primaria si Consiliul Local Eforie vor pune un accent deosebit si pe reabilitarea iluminatului public, dar si pe demararea lucrarilor de constructie a celor 60 de locuinte ANL in localitatea Eforie Nord. Toate aceste programe care vor fi realizate la nivelul orasului au drept scop infrumusetarea statiunii, dar si atragerea de investitori straini in localitate. "In prezent, stim ca exista numeroase persoane care isi doresc sa investeasca in Eforie, in acest context noi urmand a face tot ceea ce este necesar pentru a-i atrage aici", a conchis primarul Ion Ovidiu Brailoiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii