Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pana la sfarsitul acestei luni comuna Istria va fi luminata in totalitate

ro

08 Oct, 2004 00:00 524 Marime text

Primul pas spre civilizatie

Unitatile scolare au fost renovate corespunzator, astfel incat in acest an, pentru prima data scoala din Nuntasi a primit autorizatie de functionare * Parcul din comuna incepe sa prinda contur * Se lucreaza la turnarea dalelor care vor forma aleile din parc * Investitorii straini sunt interesati de zona

Inca de la investirea in functie, primarul comunei Istria, Ioan Herdean, si-a propus sa schimbe aspectul comunei. Cea mai importanta preocupare a sefului administratiei publice locale este de a oferi tinerilor comunei locuri in care sa isi poata petrece timpul liber intr-un mod cat mai placut. In acest sens, in centrul localitatii Istria, vizavi de scoala, se afla in lucru un parc unde vor fi construite o gradinita, o biblioteca si vor fi amenajate mai multe locuri de joaca pentru micuti. Deja aici sunt turnate dalele pentru aleile ce vor strabate parcul. "In primavara, cei 44 de prescolari care isi desfasoara cursurile in cladirea veche a scolii vor avea o gradinita noua. Tot in aceeasi cladire va fi amenajata si biblioteca comunala. De asemenea, pana in toamna va fi amenajat parcul, ce va fi dotat cu bancute si jocuri pentru copii. Pana in acest moment au fost trasate aleile si a fost achizitionat gazonul pentru spatiile verzi", a asigurat primarul Ioan Herdean.Un alt proiect al administratiei locale, care se apropie de final, este si cel de reabilitare si extindere a sistemului de iluminat public. "In cel mai scurt timp, cele doua localitati ale comunei vor beneficia de iluminat de calitate. Si asta deoarece vrem sa schimbam aspectul comunei", a afirmat primarul Ioan Herdean. In acest moment, proiectul este realizat in proportie de 90% si se spera ca saptamana viitoare lucrarea sa fie finalizata.

Pentru prima data scoala din Nuntasi a primit autorizatie de functionare

Pe parcursul vacantei de vara, seful administratiei publice locale s-a ocupat de crearea conditiilor optime de studiu pentru elevii comunei. In acest context, scolile au suportat lucrari de igienizare si salubrizare, astfel incat pe 15 septembrie institutiile de invatamant si-au intampinat elevii in haine noi, propice studiului. "S-a lucrat intens pentru ca micutii din aceasta comuna sa dispuna de toate conditiile necesare desfasurarii procesului instructiv-educativ. In cadrul actiunii de igienizare au fost zugravite si varuite salile de clasa, iar sobele de teracota au fost verificate. Totodata, exteriorul Scolii cu clasele I-VIII a fost si el reparat si vopsit", a declarat primarul Ioan Herdean. Mai mult decat atat, scoala din satul Nuntasi a fost renovata si a fost racordata la sursa de apa, ceea ce a facut ca pentru prima data aceasta unitate de invatamant sa primeasca autorizatie de functionare. Pentru ca este o persoana prevazatoare, primarul Ioan Herdean a facut demersuri din timp pentru a achizitiona necesarul de lemne pentru incalzire. Asa se face ca, in acest moment, intreaga cantitate de lemne necesara pe parcursul iernii se afla in depozitele proprii.Potrivit legii, in toate localitatile proprietarii de terenuri arabile primesc subventii pentru agricultura. Tocmai de aceea, la Primaria Istria se primesc cereri pentru subventionarea agriculturii. Cererile se primesc pana pe data de 15 octombrie, urmand ca pana la finele lunii sa se faca platile.Potrivit declaratiei primarului Ioan Herdean, in ultimul timp tot mai multi investitori s-au aratat interesati de potentialul turistic al zonei. Chiar in urma cu cateva zile, o delegatie de investitori din Portugalia a venit in comuna si si-a prezentat intentia de a construi aici o centrala eoliana. Deja autoritatile locale au mai avut intalniri si cu alti investitori care doreau sa realizeze acelasi tip de investitie. De aceea, mai intai se vor analiza cele doua oferte si va fi acceptata cea mai buna.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii