Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Populatia din Castelu va beneficia de retea de gaze si canalizare

ro

21 May, 2004 00:00 1463 Marime text

Prin efortul administratiei publice locale

Acestea reprezinta doar doua dintre obiectivele actualului primar al comunei pentru mandatul viitor * Mai mult, Nicolae Anghel isi propune ca in perioada urmatoare sa schimbe aspectul localitatii si, nu in ultimul rand, sa imbunatateasca calitatea serviciilor oferite comunitatii * In opinia acestuia, cel mai important proiect implementat in comuna a fost cel al impietruirii drumurilor comunale prin programul SAPARD

Comuna Castelu - cu cele trei sate arondate: Castelu, Nisipari si Cuza Voda - se poate mandri ca este prima comuna din tara care a beneficiat de programul SAPARD. Lucrarile, realizate de SC "Clif" SA in parteneriat cu Regia Autonoma de Drumuri si Poduri Constanta, au fost demarate la inceputul lunii iunie a anului trecut. Potrivit declaratiilor primarului localitatii, Nicolae Anghel, acesta este unul dintre cele mai importante proiecte implementate in comuna si are menirea de a imbunatati traiul populatiei. In cadrul lucrarilor de reabilitare a drumurilor de pamant din comuna au fost pietruiti 17 kilometri de drum, 5,5 kilometri in satul Castelu, 7 kilometri la Nisipari si 4,5 kilometri la Cuza Voda. Nicolae Anghel a mentionat ca acest proiect, care a fost realizat la nivelul comunei in actualul mandat al administratiei locale, a fost cel mai ieftin dintre cele derulate de Agentia 2 Sud-Est, suma totala la care s-a ridicat fiind de aproximativ 30 de miliarde de lei. "In acest fel am economisit patru miliarde, pe care le-am folosit, in primavara, la montarea de dale pe o portiune de sapte kilometri de drumuri principale, precum si pentru tractarea acostamentului", a afirmat primarul Anghel.

Iluminatul public, reabilitat in satele Castelu si Nisipari

Un alt proiect important realizat de administratia publica din Castelu a fost reabilitarea iluminatului public din localitate. Potrivit declaratiilor lui Nicolae Anghel, Primaria si Consiliul Local Castelu au decis sa modernizeze iluminatul public tot pentru a usura viata comunitatii astfel incat, pe timpul noptii, cetatenii sa nu mai fie nevoiti sa circule pe strada cu frica. In acest sens, autoritatile locale au alocat peste un miliard de lei, bani din care au fost montate mai mult de 200 de lampi noi in satele Castelu si Nisipari. "Pentru ca populatia sa nu mai aiba probleme cu iluminatul public, Primaria comunei a decis sa inlocuiasca lampile uzate si cele stricate cu unele de 70 de wati, iar prin economisirea puterii lor populatia sa beneficieze de lumina zilnic intre orele 17.00 si 05.00", a afirmat Nicolae Anghel. Investitia a fost suportata din bugetul local al comunei si va fi amortizata in maximum doi ani.

Centrale termice pentru institutiile din comuna

O alta investitie importanta realizata in beneficiul localnicilor este aceea a montarii unei centrale termice pe gaze la biserica din satul Castelu. "Aceasta centrala este una dintre primele instalatii de acest fel la nivel de sat si a fost montata in folosul enoriasilor, precum si al slujitorilor lacasului de cult", a adaugat primarul comunei Castelu. De asemenea, autoritatile locale au avut in vedere montarea altor centrale termice la gradinita din Castelu si la Scoala generala din satul Nisipari, si asta pentru ca elevii din aceste unitati de invatamant sa nu se mai confrunte cu lipsa caldurii pe perioada sezonului rece.Prin efortul conjugat al echipei de la conducerea primariei si in special prin efortul sefului administratiei locale, la nivelul comunei Castelu au mai fost implementate, in mandatul 2000-2004, si alte programe. Printre acestea se pot evidentia reabilitarea scolilor generale si a caminelor culturale din satele Castelu, Cuza Voda si Nisipari, demararea constructiei unei sali de sport cu o capacitate de 50 de locuri in satul Nisipari, introducerea sistemului de telefonie pentru populatia din Nisipari, introducerea televiziunii prin cablu in Castelu si, nu in ultimul rand, constructia a patru sali de clasa la gradinita din Cuza Voda. Tot in satul Nisipari, Primaria Castelu a demarat lucrarile de constructie a unei biserici ortodoxe si a infiintat Asociatia Sportiva Viitorul Nisipari.

Noi proiecte pentru comunitate

Pentru urmatorul mandat, primarul din Castelu isi propune sa realizeze mult mai multe proiecte in folosul cetatenilor comunei. Astfel, Nicolae Anghel a decis ca, in perioada urmatoare, sa demareze lucrarile de impietruire a tuturor drumurilor comunale care nu au fost cuprinse in programul SAPARD, sa extinda reteaua electrica in noul cartier de locuinte, sa construiasca o piata agroalimentara in centrul localitatii, dar si sa amenajeze spatiile verzi din localitate. In plus, primarul Anghel are in vedere intocmirea unui studiu de fezabilitate si a unui proiect pentru executarea de retele de canalizare a apelor menajere, incluzand si statii de epurare, precum si intocmirea studiului de fezabilitate si a proiectului pentru racordarea localitatii la reteaua de gaze. In ceea ce priveste domeniul socio-cultural, actualul primar al comunei Castelu vizeaza amenajarea unui teren de sport, a mai multor spatii de joaca pentru copii si, de asemenea, doreste sa infiinteze o serie de cercuri de pictura, muzica si dans pentru elevi, dar si sa reabiliteze corpul nr.2 al Scolii generale din Castelu. "Toate aceste programe care vor fi implementate la nivelul comunei vor putea fi realizate numai cu sprijinul cetatenilor, pentru ca toate obiectivele au menirea de a imbunatati calitatea serviciilor care sunt oferite comunitatii, dar si sa schimbe in bine aspectul localitatii", a conchis primarul Nicolae Anghel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii