Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Populatia din Crucea va beneficia de retea noua de apa potabila

ro

16 Jul, 2004 00:00 873 Marime text

Reabilitarea sistemului de apa este una dintre prioritatile primarului Gheorghe Frigioi * Lucrarea va fi realizata cu utilaje moderne, astfel ca procesul amplu de reabilitare a retelei nu va dura mai mult de doua luni * Modernizarea sistemului retelei de apa potabila va reprezenta o investitie de aproximativ 20 miliarde lei * Dupa finalizarea acestei lucrari, Primaria Crucea are in vedere si modernizarea trotuarelor prin montarea de dale * Sala de sport va fi inaugurata in jurul datei de 20 august * In sedinta Consiliului Local din data de 6 iulie s-a aprobat programul de igienizare pentru asigurarea conditiilor necesare in vederea inceperii noului an scolar

Una dintre prioritatile primarului comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, este aceea a reabilitarii sistemului de apa potabila. Potrivit declaratiilor primarului Frigioi, proiectul programului a fost deja finalizat, urmand ca, in perioada urmatoare, sa demareze lucrarile de reabilitare a retelei de apa potabila. "In prima etapa se va construi reteaua stradala, cismelele stradale, o statie de clorinare si o alta de dedurizare a apei, dupa care se va realiza racordul tuturor gospodariilor la sistem", a subliniat Gheorghe Frigioi. Acesta a mai spus ca, recent, a purtat discutii cu conducerea Consiliului Judetean Constanta, care a aprobat cotele de participare in vederea demararii lucrarilor. Lucrarea va fi realizata cu utilaje moderne, astfel ca procesul amplu de reabilitare a retelei nu va dura mai mult de doua luni, dupa aceasta perioada locuitorii urmand a beneficia de apa potabila in parametrii normali. In plus, pe timpul lucrarilor, Primaria Crucea va asigura mana de lucru, prin participarea persoanelor beneficiare a ajutorului social la finisari. Modernizarea sistemului retelei de apa potabila va reprezenta o investitie de aproximativ 20 miliarde lei, ceea ce constituie un imprumut al Guvernului Romaniei de la Banca Mondiala pentru sustinerea programului de reabilitare a retelelor de apa potabila din mediul rural. La nivelul judetului Constanta, doar sase primarii beneficiaza de acest program, si anume: Horia, Lipnita, Saraiu, Topraisar, Independenta si Crucea. "Dupa finalizarea acestei lucrari, Primaria Crucea are in vedere si modernizarea si reabilitarea tuturor trotuarelor. Astfel, intreaga suprafata a trotuarelor, si anume aproximativ trei kilometri, nu va mai fi din beton, ci din dale", a precizat primarul Frigioi.

Lucrarile la sala de sport, pe ultima suta de metri

Comuna Crucea este una dintre localitatile de la nivelul judetului care va beneficia in curand de o sala de sport. "In acest moment suntem in faza finala la aceasta constructie si se realizeaza ultimele finisari inainte de inaugurarea care va avea loc in jurul datei de 20 august. In acest context, se lucreaza intens la utilitatile salii, pentru care Primaria Crucea a alocat aproximativ 500 de milioane lei din bugetul local", a mentionat Gheorghe Frigioi. Primarul comunei Crucea a subliniat faptul ca lucrarile pentru constructia salii de sport nu sunt in grafic, insa, inainte cu o luna de inceputul anului scolar 2004-2005 cei mai tineri locuitori ai comunei urmand a beneficia de aceasta sala. Tot pentru cei mai tineri locuitori din Crucea, primarul Frigioi se ocupa de reabilitarea institutiilor de invatamant din comuna. "In sedinta de consiliu din data de 6 iulie s-a aprobat programul de igienizare pentru asigurarea conditiilor necesare in vederea inceperii noului an scolar. Lucrari se vor efectua la toate insitutiile de invatamant din comuna, insa acestea nu presupun cheltuieli mari, deoarece scolile din satele Galbiori si Baltagesti sunt nou renovate si nu necesita interventii majore", a afirmat Gheorghe Frigioi. In contextul modernizarii institutiilor de cultura din comuna, primarul din Crucea a subliniat faptul ca, recent, s-a finalizat o parte din reabilitarea caminului cultural din localitatea Crucea. "Pana in prezent s-a finalizat interiorul cladirii, acum urmand a se renova exteriorul caminului", a mai spus seful administratiei publice locale.

In localitate va fi deschisa o farmacie

Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Frigioi in perioada urmatoare la Crucea va fi deschisa o farmacie pentru locuitori. "In urma discutiilor purtate cu reprezentantii unei farmacii, in cladirea dispensarului uman din Crucea va fi deschisa o astfel de institutie, si asta pentru ca cetatenii comunei sa nu mai cheltuiasca bani si timp pe nenumarate drumuri in orasele din apropiere pentru a-si achizitiona medicamentele necesare", a anuntat primarul Frigioi. Pentru ca este constient de faptul ca viata populatiei comunei nu este foarte usoara, seful administratiei din Crucea a cautat intotdeauna sa le vina in ajutor locuitorilor. In acest context, primarul comunei Crucea a cautat sa ofere fondul necesar pentru toti cei care sunt asistati social. "Primaria Crucea a cautat sa le gaseasca acestora de lucru in diferite domenii, precum la impadurirea si intretinerea suprafetelor plantate. In prezent, am observat ca oamenii isi doresc sa munceasca, numai la aceste activitati fiind angajati 250 de persoane dintre cei cu dosare la ajutorul social, dar si dintre cei care erau in cautarea unui loc de munca chiar si sezonier", a conchis primarul Gheorghe Frigioi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii