Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Populatia din Independenta va avea retea de alimentare cu apa

ro

09 Jan, 2004 00:00 619 Marime text

# Proiectul vine in ajutorul locuitorilor, care, de mai bine de patru ani, se lupta cu problema apei potabile * De aproape jumatate de an, alimentarea cu apa a fost intrerupta in comuna * Investitia este suportata printr-o finantare europeana si se ridica la aproximativ 2,5 miliarde lei * Reteaua va fi data in folosinta cel tarziu la sfarsitul lunii mai * In perioada imediat urmatoare, scolile din satele Tufani si Fantana Mare vor avea centrale termice * In plus, comuna va beneficia de telefonie digitala

Sarbatoarea Craciunului a fost una deosebit de benefica pentru locuitorii satului Olteni, aferent comunei Independenta. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Cristea Gascan, chiar in prima zi a Craciunului au demarat lucrarile de implementare a retelei de alimentare cu apa potabila in acest sat. "Apa potabila reprezinta o problema stringenta a cetatenilor deoarece, in ultimele sase luni, populatia satului nu a mai beneficiat de alimentare cu apa, aceasta fiind intrerupta din cauza pierderilor si a pretului deosebit de mare al curentului electric", a mentionat primarul comunei Independenta. El a mai afirmat ca, de aproape patru ani, populatia era alimentata cu apa intr-un ritm foarte greu pentru ca pompa, chiar daca era noua, nu putea face fata debitului foarte mic al apei, iar bazinul era distrus. In acest sens, s-a decis implementarea retelei de alimentare cu apa potabila, la momentul actual lucrandu-se la verificarile topometrice, la saparea noilor puturi de apa si la refacerea bazinului de alimentare. Primarul Cristea Gascan a mai precizat ca investitia este suportata printr-o finantare europeana si se ridica la aproximativ 2,5 miliarde lei, cel tarziu la sfarsitul lunii mai reteaua urmand sa fie data in folosinta.

Scolile din Tufani si Fantana Mare vor avea centrale termice

In alta ordine de idei, primarul din Independenta a mentionat ca, la inceputul saptamanii viitoare, vor demara lucrarile de instalare a centralelor termice necesare unitatilor de invatamant din satele Fantana Mare si Tufani. Actiunea face parte din programul guvernamental de modernizare a institutiilor de invatamant din mediul rural, care va fi aplicat in aceasta comuna o data cu venirea verii. "Faptul ca cei aproape 130 de copii din aceste sate se incalzesc la sobe, iar combustibilul solid este uneori o mare problema, ne-a determinat sa decidem demararea acestui proiect mai devreme si sa nu mai asteptam pana la vara", a adaugat primarul Gascan. Instalarea celor doua centrale termice va costa aproximativ 450 milioane lei, suma suportata din fondurile bugetului local al comunei. Lucrarile de montare a centralelor vor fi finalizate, potrivit declaratiilor primarului comunei, pana la sfarsitul lunii ianuarie, in acest mod elevii urmand a beneficia de un mod de incalzire mult mai sigur si mai modern. De asemenea, locuitorii comunei vor beneficia, in curand, de telefonie digitala. Astfel, la mijlocul acestei luni va fi taiata panglica retelei moderne de telefonie. "In prima faza, cei 120 de locuitori din satul Independenta, care detin abonamente, vor avea legatura telefonica la standarde europene, urmand ca, din primavara, numarul abonatilor sa creasca pana la 350. Nici locuitorii satelor Olteni, Fantana Mare si Tufani nu vor fi uitati, numarul celor care vor fi avea o sursa telefonica fixa urmand a fi de 150 pentru satul Olteni, respectiv cate 50 pentru celelalte doua sate", a conchis primarul Cristea Gascan. El este convins ca prin aceasta solutie digitala se va reusi implementarea de cablu in comuna, iar multi locuitori vor avea acces la Internet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii