Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 27 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Populatia din Independenta va beneficia de cablu TV

ro

04 Jun, 2004 00:00 759 Marime text

Investitii majore pentru comunitate

In urma unui sondaj realizat printre cetateni, 18,3% dintre cei intervievati au dorit aducerea cablului TV in localitate * Si populatia din Movila Verde si Olteni va beneficia de cablu TV, deoarece exista mai mult de 150 de cereri de conectare la retea * Familiile domiciliate in locuintele fostului IAS au fost racordate, din aceasta saptamana, la reteaua cu apa potabila * Lucrarile de reabilitare a drumurilor comunale prin programul SAPARD au fost finalizate in proportie de 90% * De Ziua Copilului, aproximativ 160 de elevi au participat la o intrecere de cros

Una dintre prioritatile actualului primar al comunei Independenta, Cristea Gascan, a fost cea a infiintarii la nivelul localitatii a unei retele de cablu TV, dotata cu un serviciu local de informare pentru populatie. Chiar daca, in urma cu cateva sedinte de Consiliu local, consilierii s-au opus dotarii comunei cu cablu TV, seful administratiei publice locale a reusit sa puna bazele acestui obiectiv. Potrivit declaratiilor primarului Cristea Gascan, Primaria Independenta a realizat demersurile necesare pentru racordarea comunei la reteaua de cablu deoarece, in urma unui sondaj realizat printre cetateni, 18,3% dintre cei intervievati au dorit aducerea cablului TV in localitate. "In prezent, se lucreaza la pozarea magistralei de cablu TV pe toate strazile principale ale comunei, in maximum trei saptamani urmand ca mai mult de 200 de cetateni din localitatea Independenta sa poata urmari la televizor 16 canale de televiziune", a declarat Cristea Gascan. Finalizarea introducerii retelei de cablu TV in comuna depinde, conform declaratiilor primarului Gascan, de montarea a trei decodoare, care vor fi achizitionate in cel mai scurt timp. Nu numai cetatenii din satul Independenta vor beneficia de cablu TV. "Si populatia din Movila Verde si Olteni va beneficia de cablu TV, deoarece exista mai mult de 150 de cereri de racordare la retea. In plus, am convingerea ca in perioada urmatoare mai multi cetateni vor dori sa se racordeze", a precizat primarul Gascan.

Familiile din fostul IAS beneficiaza de apa potabila

In alta ordine de idei, primarul comunei Independenta a reusit, in aceasta saptamana, sa rezolve problema alimentarii cu apa potabila pentru mai multi locuitori. Este vorba de 20 de familii domiciliate in locuintele fostului IAS. "Miercuri, a fost inaugurata racordarea la reteaua de apa a acestor locuitori izolati ai comunei, care de mai bine de un an de zile se aprovizionau cu apa prin intermediul cisternei", a subliniat Cristea Gascan. Totodata, acesta a mentionat ca in cel mai scurt timp vor demara si lucrarile la noua instalatie de apa care va aproviziona satul Olteni.

Programul SAPARD, pe ultima suta de metri

In aceasta perioada, se lucreaza intens si la reabilitarea drumurilor comunale din satul Olteni. Lucrarile, realizate prin programul SAPARD, au fost finalizate in proportie de 90%, urmand ca in scurt timp sa fie finalizate. "Aici au fost pietruiti aproape cinci kilometri de drumuri, la ora actuala acest sat fiind singurul unde toate strazile au fost reabilitate. In plus, in aceste zile se lucreaza in forta la realizarea terasamentelor in satul Independenta, unde mai sunt de lucrat doua strazi pentru finalizarea primei faze a programului", a mai spus seful administratiei locale din comuna.

Ziua Copilului, prilej pentru organizarea de intreceri sportive

Pentru a marca intr-un mod deosebit Ziua Internationala a Copilului, administratia locala din Independenta a organizat un cros pentru cei mai tineri locuitori ai comunei. "In data de 1 iunie, aproximativ 160 de copii, fete si baieti, cu varste intre 10 si 14 ani, au luat parte la o intrecere sportiva", a afirmat primarul Gascan. Toti participantii au primit din partea Primariei Independenta diplome de participare, pixuri, articole vestimentare si parfumuri. Copiii au primit cu mare entuziasm manifestarea dedicata Zilei de 1 Iunie, mai ales ca un astfel de eveniment a fost organizat pentru prima oara in comuna.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii