Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Populatia din Medgidia va beneficia de locuinte noi

ro

30 Jul, 2004 00:00 945 Marime text

Mostenirea lasata de Pintilie: saracia

Fostele camine de nefamilisti vor fi transformate in locuinte sociale si de tip ANL * La inceputul lunii septembrie, 36 de familii vor beneficia de garsoniere ANL in blocul 31 din zona Orasului Nou * La ora actuala, exista peste 400 de cereri pentru locuinte * In opinia actualului primar Dumitru Moinescu, singura solutie pentru salvarea orasului din colapsul economic este preocuparea administratiei fata de problemele urgente ale comunitatii locale * In cel mai scurt timp, personalul primariei va fi instruit in vederea insusirii cunostintelor necesare pentru o administratie moderna

Lipsa locurilor de munca si inexistenta locuintelor sociale sunt doua dintre numeroasele probleme cu care se confrunta populatia municipiului Medgidia. Actualul primar al municipiului Medgidia, Dumitru Moinescu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca este constient de numeroasele probleme ale cetatenilor acestui oras, drept pentru care se va ocupa de rezolvarea acestora. "Vechea conducere a municipiului a demarat mai multe proiecte care veneau in sprijinul populatiei, drept pentru care vom pune un accent deosebit pe finalizarea lor. Printre acestea se numara proiectul de aductiune a gazelor in Medgidia si construirea de locuinte de tip ANL. In ceea ce priveste constructia acestor locuinte, la inceputul lunii septembrie, 36 de familii vor beneficia de garsoniere ANL in blocul 31 din zona Orasului Nou", a precizat Dumitru Moinescu. De asemenea, in aceasta toamna va demara programul de reabilitare a fostului camin de nefamilisti C4, urmand ca acesta sa fie transformat in locuinte sociale. "La ora actuala, in Medgidia exista peste 400 de cereri de locuinte sociale, cu mult peste posibilitati. Pentru a rezolva unele dintre aceste cereri, caminul C4 va fi transformat incepand din toamna in locuinte sociale. La finalul reabilitarii caminului, in mai 2005, aici vor exista 36 de garsoniere si patru apartamente", a subliniat primarul municipiului Medgidia. Un alt obiectiv important al administratiei publice locale este acela al obtinerii finantarii pentru transformarea celorlalte trei camine in locuinte de tip ANL. "Intentia noastra este de a demara in cel mai scurt timp acest proiect, urmand ca pana in primavara anului 2006, in cele trei camine sa mai fie construite aproape 200 de locuinte ANL", a afirmat seful administratiei publice din Medgidia. "Realizarea acestor locuinte individuale este un proiect mai vechi si urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa ne apucam de treaba", a afirmat Dumitru Moinescu. In opinia acestuia, singura solutie pentru salvarea orasului din colapsul economic este preocuparea administratiei fata de problemele urgente ale comunitatii locale.

Personalul primariei va fi instruit

Potrivit declaratiilor primarului Dumitru Moinescu, principalele proiecte ale Primariei si Consiliului Local Medgidia sunt dezvoltarea municipiului si reorganizarea si specializarea personalului primariei. "In momentul in care am ajuns la conducerea municipiului, am gasit in primarie un personal de o calitate umana buna, dar care nu are ritmul, cadenta si disciplina necesare. Ceea ce este si mai grav este ca, in acest moment, in primarie nu exista nici un mijloc de comunicare informatizat, iar angajatii nu stiu sa foloseasca un calculator. Tocmai de aceea ne-am propus ca, in scurt timp, sa initiem mai multe programe pentru specializarea personalului acestei institutii. In acest sens, vom demara pentru acestia un program pentru insusirea cunostintelor necesare pentru o administratie moderna si, nu in ultimul rand, acestia vor invata cum sa foloseasca un calculator", a mai spus primarul Moinescu.In ceea ce priveste programul edilitar al primariei, acesta se refera la dezvoltarea orasului prin extinderea pe toata suprafata municipiului a retelei de gaze, dar si prin rezolvarea problemei incalzirii populatiei pe perioada iernii. "Pana la sfarsitul acestui an, jumatate din oras va beneficia de retea de gaze naturale, urmand ca, pe parcursul anului viitor, toate centralele si institutiile publice din municipiu sa fie alimentate cu gaze", a informat Dumitru Moinescu.

Atragerea de investitori, solutia dezvoltarii orasului

Seful administratiei publice din Medgidia este de parere ca problemele cu care se confrunta comunitatea pot fi rezolvate numai prin "atragerea de cat mai multi investitori in oras, dar si prin lichidarea spagii si a birocratiei". "Inca din campania electorala am asigurat populatia din Medgidia ca am antidotul pentru saracie. Este vorba de investitii. Doar asa putem realiza o crestere economica viabila, creare de noi locuri de munca si bunastare pentru toti", a mai spus primarul Moinescu. Aflat de putin timp la conducerea Primariei Medgidia, Dumitru Moinescu a reusit deja sa atraga in municipiu mai multe persoane interesate sa investeasca aici. "Medgidia va avea la sfarsitul acestui an un magazin de tip supermarket. Acesta va fi construit pe un teren de aproximativ 5000 de metri patrati si va reprezenta o investitie de aproape 1,2 milioane euro", a subliniat Dumitru Moinescu. Acesta a mentionat ca viitorul magazin va fi destinat persoanelor cu venituri mici, in special acelora cu salarii mai mici fata de cel mediu pe economie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii