Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Populatia din Mereni va beneficia de sistem electric si retea de telefonie

ro

18 Jun, 2004 00:00 826 Marime text

Prin atragere de fonduri guvernamentale

Primarul Gheorghe Chiriac isi propune ca, in mandatul urmator, sa extinda reteaua electrica in noile cartiere lotizate, sa reabiliteze toate lacasurile de cult din comuna, dar si sa extinda reteaua telefonica in toate satele * Actualul primar al comunei doreste sa imbunatateasca nivelul de trai al comunitatii si sa infrumuseteze aspectul comunei * Conducerea administratiei publice locale va fi desemnata la sfarsitul acestei saptamani * Pe data de 6 iunie, liberalul Gheorghe Chiriac a primit 42,15% din voturile populatiei, urmat de candidatul din partea Partidului Democrat, Dumitru Gurita, care a obtinut doar 20,9% din sufragii * Primarul Chiriac doreste ca populatia comunei sa se prezinte la vot, astfel incat toate programele derulate la nivelul localitatii sa poata fi finalizate

La sfarsitul acestei saptamani se va desfasura cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale pentru desemnarea primarilor. Una dintre localitatile de la nivelul judetului unde conducerea administrativ-teritoriala se va desemna pe data de 20 iunie este comuna Mereni. Aici, lupta pentru Primaria comunei se va da intre actualul primar, Gheorghe Chiriac, reprezentant al Partidului National Liberal, si candidatul Partidului Democrat, Dumitru Gurita. In urma cu doua saptamani, la sectiile de votare amenajate in comuna s-au prezentat aproximativ 1200 de alegatori din cei peste 1600 de cetateni cu drept de vot. Acestia au avut de ales intre nici mai mult nici mai putin de noua candidati inscrisi in cursa pentru conducerea administratiei publice locale. In urma votului, actualul primar al localitatii a obtinut 42,15% din sufragiile alegatorilor, fiind urmat de candidatul democrat, care a fost ales de doar 20,9% din populatia comunei. Reprezentantul social-democrat a obtinut 190 de voturi, iar cinci dintre ceilalti inscrisi in lupta pentru primarie nu au obtinut un rezultat multumitor pentru a depasi pragul electoral.In acest fel, noul Consiliu Local Mereni a fost constituit din cinci reprezentanti ai Partidului National Liberal, trei membri ai Partidului Democrat, doi reprezentanti ai Partidului Social Democrat si un membru al Partidului Romania Mare. Potrivit declaratiilor actualului primar al comunei, Gheorghe Chiriac, campania electorala desfasurata de candidatii PNL, PD si PSD a fost una linistita, la polul opus aflandu-se reprezentantii PRM care au indus in eroare populatia cu diferite afirmatii calomnioase la adresa contracandidatului PNL. La baza votului de incredere acordat primarului Gheorghe Chiriac au stat si desele intalniri cu populatia, in cadrul carora acesta a ascultat doleantele cetatenilor si a subliniat faptul ca toate programele aflate in derulare la nivelul localitatii au menirea de a le imbunatati viata, precum si de a schimba in bine aspectul comunei. Pentru a putea duce la bun sfarsit toate obiectivele implementate in comuna, primarul Chiriac indeamna populatia sa se prezinte la vot, sa dea dovada de simt civic si sa aplice stampila de incredere pe candidatul cel mai potrivit pentru conducerea administratiei publice.

Imbunatatirea conditiilor de trai ale populatiei, prioritate pentru actualul primar

Printre principalele obiective pe care actuala administratie publica le desfasoara in comuna se afla si reabilitarea drumurilor comunale prin programul Sapard. Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Chiriac, pana in prezent reabilitarea drumurilor a fost realizata in proportie de 23%, urmand ca, pana cel tarziu in luna septembrie, programul sa fie finalizat. In cadrul programului vor fi reabilitati aproximativ 13 kilometri de drum, in majoritatea satelor arondate comunei, valoarea investitiei ridicandu-se la aproape 30 de miliarde de lei. De asemenea, in perioada 2000-2004, Gheorghe Chiriac a reusit sa rezolve mai multe probleme stringente ale comunitatii, printre care implementarea sistemului de alimentare cu apa potabila in toate satele comunei, reabilitarea iluminatului public, igienizarea institutiilor de invatamant si, cel mai important, demararea lucrarilor de asfaltare a drumurilor comunale. In aceasta perioada, Primaria Mereni se ocupa de finalizarea lucrarilor de reabilitare a lacasului de cult din satul Mereni, precum si de modernizarea institutiei de invatamant din satul Osmancea. Aici au demarat deja lucrarile de zugravire a interiorului cladirii, urmand ca in anul scolar 2004-2005 elevii sa beneficieze de o scoala nou-renovata. Cei mai tineri locuitori din Osmancea au fost in centrul atentiei administratiei locale, care, recent, a amenajat locuri noi de joaca, dotate cu doua tobogane. In activitatea derulata de conducerea Primariei Mereni, Gheorghe Chiriac a pus un deosebit accent pe imbunatatirea procesului instructiv-educativ si a avut intotdeauna grija sa acorde un sprijin cadrelor didactice care isi desfasoara activitatea in comuna. In acest sens, la inceputul acestei luni, cu ocazia "Zilelor Scolii Mereni", trei foste cadre didactice din localitate au devenit cetateni de onoare ai comunei. "Printr-o hotarare de Consiliu local, directorul institutiei de invatamant, Aurelian Cojocaru, precum si invatatoarele Elena Cojocaru si Elisabeta Popescu au devenit cetateni de onoare ai comunei. Prin acordarea acestor distinctii am dorit sa ne aratam respectul si admiratia fata de aceste cadre didactice care au instruit numeroase generatii de elevi din comuna", a subliniat primarul Chiriac. Pentru urmatorul mandat, Gheorghe Chiriac si-a propus sa finalizeze toate proiectele demarate pana in prezent, dar si sa demareze altele noi. "In urmatorii patru ani, obiectivul primordial al Primariei Mereni va fi acela al atragerii de fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea rurala. In acest mod, vom reusi sa modernizam si celelalte drumuri care nu au intrat in programul Sapard, sa extindem reteaua electrica in noile cartiere lotizate, sa reabilitam cladirea dispensarului din Mereni, sa reparam toate lacasurile de cult din comuna, dar si sa extindem reteaua telefonica in toate satele", a conchis primarul comunei Mereni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii