Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Mangalia, interesata de viata populatiei

ro

19 Mar, 2004 00:00 985 Marime text

Autoritatile locale au demarat programul de atribuire de terenuri in folosinta gratuita pentru constructia de locuinte destinate tinerilor cu varsta sub 35 ani * Cererile se primesc, zilnic, la Centrul de Informatii pentru Cetateni * Pana in prezent, au fost inregistrate aproximativ 250 de cereri * Persoanele care implinesc varsta de 80 ani si 50 de ani de casnicie vor primi cate un milion de lei din partea primariei * In perioada 1-4 aprilie, Primaria Mangalia va participa, pentru a doua oara, la Targul National de Turism

In conformitate cu prevederile Legii 15/2003, Primaria municipiului Mangalia a demarat programul de atribuire de terenuri in folosinta gratuita pentru constructia de locuinte destinate tinerilor cu varsta sub 35 ani. Potrivit declaratiilor primarului Zamfir Iorgus, la Centrul de Informatii pentru Cetateni, infiintat in cadrul primariei, se primesc zilnic cereri, intre orele 08.00-13.00. Actele necesare pentru intocmirea dosarului sunt: copie dupa certificatul de nastere (sot si sotie), copie dupa cartile de identitate, declaratie notariala din partea solicitantului din care sa reiasa ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta sau teren destinat constructiei unei locuinte, declaratia notariala din partea parintilor din care sa reiasa ca nu au detinut si nu detin in proprietate teren pentru constructie de locuinta, mai mare de 500 metri patrati in mediul urban si 5000 metri patrati in mediul rural, precum si o adeverinta de la Serviciul taxe si impozite sau de la Registrul agricol, care sa ateste ca solicitantii si parintii acestora nu detin suprafete de teren prevazute de lege. Beneficiarii loturilor de teren pentru construirea de locuinte proprietate personala sunt obligati sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului. De asemenea, durata executarii lucrarilor nu trebuie sa depaseasca doi ani si trebuie sa se realizeze cu respectarea prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. "Pana in prezent, la primarie au fost depuse aproximativ 250 de cereri care vor fi analizate in baza unor criterii stabilite de Comisia Sociala a Consiliului Local Mangalia", a precizat Zamfir Iorgus.

Persoanele varstnice, recompensate de autoritati

In baza hotararii Consiliului Local Mangalia, Primaria municipiului acorda in aceasta luna o serie de "cadouri" persoanelor varstnice. In acest context, persoanele care implinesc varsta de 80 de ani vor primi din partea autoritatilor locale suma de 1000.000 de lei, pe baza de cerere insotita de copia actului de identitate. Totodata, si familiile care implinesc 50 de ani de la casatorie vor primi aceeasi suma, pe baza de cerere insotita de copie de pe certificatul de casatorie, cu conditia ca ambii soti sa fie in viata.

Mangalia, prezenta la Targul National de Turism

Primaria municipiului Mangalia va participa, in perioada 1-4 aprilie, la Targul National de Turism. Prezenta pentru a doua oara la acest targ, oferta turistica a municipiului va fi prezentata de reprezentantii primariei, de cei ai Centrului Roman de Afaceri "Marea Neagra", precum si de agentii economici din oras si statiuni. Pe toata durata targului va fi lansata o noua campanie, denumita "Eu sunt prietenul Mangaliei". In cadrul campaniei vor fi distribuite o serie de carduri cu facilitati.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii