Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Crucea are in vedere crearea de locuri de munca

ro

13 Aug, 2004 00:00 945 Marime text

In urma atragerii de investitori in comuna, Gheorghe Frigioi spera ca cel putin o suta de cetateni sa aiba un loc de munca stabil

In aceasta perioada, Primaria Crucea are in vedere imbunatatirea conditiilor de trai ale populatiei comunei. In acest context, primarul Gheorghe Frigioi se ocupa atat de crearea cat mai multor locuri de munca pentru cetateni, dar si de reabilitarea institutiilor principale din comuna. Pentru ca mai este putin timp pana la inceperea noului an scolar, Primaria si Consiliul local, in colaborare cu conducerile institutiilor de invatamant, au demarat recent programul de igienizare a tuturor scolilor si gradinitelor din satele aferente comunei. "In aceasta perioada se realizeaza lucrari de igienizare a scolilor. Concomitent cu aceste actiuni, au fost luate probe de apa din fantanile care alimenteaza institutiile scolare. Aceasta lucrare se realizeaza anual, pentru a nu fi probleme din punctul de vedere al calitatii apei", a declarat primarul Gheorghe Frigioi. Seful administratiei publice locale a precizat ca, zilele trecute, a demarat si actiunea de autorizare sanitara a scolilor din Galbiori, Baltagesti, Crisan, Siriu si Crucea. In ceea ce priveste reabilitarea acestor institutii, primarul Frigioi a subliniat faptul ca la scolile din satele Crisan si Siriu au fost necesare interventii mai mari, care au constat in repararea acoperisului, precum si in vopsirea salilor de curs. Nu acelasi lucru se poate spune si de gradinite, unde nu au fost inregistrate probleme, deoarece toate utilitatile sunt noi. Administratia publica locala nu a uitat nici de caminele culturale din zona. "Speram ca in aceasta toamna sa demaram actiunea de reabilitare si modernizare a caminelor si a celorlalte obiective din Crisan si Siriu. Acest lucru insa nu va fi posibil decat prin atragere de fonduri", a afirmat primarul Frigioi.

Reteaua de apa va fi finalizata in toamna

Reteaua de apa potabila din localitatea Crucea va intra, in cel mai scurt timp, intr-un program amplu de reabilitare. Potrivit declaratiilor primarului Frigioi, deja a fost preluat amplasamentul pentru inceperea lucrarilor la puturile de apa ale retelei si au fost incepute forarile. "In prima etapa, se vor construi reteaua stradala, cismelele stradale, o statie de clorinare si o alta de dedurizare a apei, dupa care se va realiza racordul tuturor gospodariilor la sistem", a declarat primarul comunei Crucea. El a mai mentionat ca este increzator ca aceasta investitie va rezolva definitiv problema apei, cu care locuitorii comunei se confrunta de ani de zile. Modernizarea sistemului retelei de apa potabila va reprezenta o investitie de aproximativ 20 miliarde lei, ceea ce constituie un imprumut al Guvernului Romaniei de la Banca Mondiala pentru sustinerea programului de reabilitare a retelelor de apa potabila din mediul rural. "Intreaga retea de distribuire a apei potabile va avea aproximativ 15 kilometri si speram ca in toamna lucrarile sa fie finalizate", a mai spus Gheorghe Frigioi.

Se incearca atragerea investitorilor

In urma discutiilor purtate intre primarul Gheorghe Frigioi si reprezentantii unei firme italiene, recent, in comuna a fost infiintata o firma romano-italiana, care va achizitiona Centrul de Vinificatie Crucea. "Acesti investitori vor sa infiinteze o linie de imbuteliat vin. In plus, suntem in tratative cu o firma germana care vrea sa infiinteze aici o fabrica de produs spirt din porumb. Nu in ultimul rand, administratia locala are in vedere repunerea in functiune a vestitei fabrici de cascaval din Crucea. Toate acestea vor duce la crearea a cel putin o suta de locuri de munca pentru locuitori", a conchis primarul Gheorghe Frigioi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii