Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 18 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printr-un proiect finanţat pe POR 2014-2020 Piste pentru biciclete pe tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin!

ro

25 Jan, 2018 00:00 5198 Marime text
Reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) au semnat, la începutul acestui an, mai precis pe 17 ianuarie, un contract de finanţare pentru proiectul de modernizare a unui drum secundar din judeţul Constanţa, în valoare totală de peste 155 de milioane de lei.
 
Vestea a fost dată chiar de fostul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica. În fapt, este vorba despre un proiect ce va fi implementat în cinci ani, care vizează efectuarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean 223, pe tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin, adică pe o lungime de 39 km. În cadrul acestui proiect, a fost prevăzută construirea de trotuare şi piste pentru biciclete, precum şi construirea sau modernizarea staţiilor de autobus pe întreg traseul. Beneficiarii direcţi ai proiectului respectiv vor fi aproximativ 28.000 de persoane, precum şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea, au puncte de lucru sau parteneri de afaceri pe raza localităţilor situate pe tronsonul de drum care se vizează a fi modernizat.
 
Proiect finanţat prin POR 
 
Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 223 pe tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin“ este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1 - Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.
 
Reamintim faptul că POR 2014 - 2020 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale. Totul este vizat a se realiza prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi a serviciilor, totul pentru a permite o dezvoltare durabilă a regiunilor. Prin implementarea proiectelor finanţate prin POR 2014 - 2020, se urmăreşte ca unităţile administrativ-teritoriale să îşi poată gestiona în mod eficient resursele şi să îşi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.
 
Noi oportunităţi pentru localităţi din mediul urban
 
La începutul acestui an, Autoritatea de Management pentru POR din cadrul MDRAPFE a lansat trei apeluri de proiecte, în valoare totală de aproximativ 96,4 milioane de euro, pentru creşterea eficienţei energetice în iluminatul public. Potrivit unei informaţii date publicităţii de minister, proiectele ce vor fi depuse „vor avea în vedere investiţii publice care cuprind înlocuirea cu lămpi cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă a lămpilor vechi, consumatoare de energie, reabilitarea instalaţiilor electrice (stâlpi, reţele etc.), instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public, crearea / extinderea / reîntregirea sistemului de iluminat public în localităţile urbane, utilizarea surselor regenerabile de energie, precum şi realizarea de strategii pentru eficienţă energetică“.
 
Cele trei apeluri se adresează unităţilor administrativ-teritoriale din mediul urban care au la dispoziţie şase luni pentru a depune cererile de finanţare. Acestea vor fi depuse începând cu data de 18 februarie, ora 10.00, prin sistemul MySMIS2014. Valoarea proiectelor trebuie să fie cuprinsă între 100.000 de euro şi cinci milioane de euro, 85 de procente (80% pentru regiunea Bucureşti-Ilfov) fiind suportate din fonduri europene.

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii