Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se înalţă zidurile Căminului cultural din Runcu! Canalizarea şi reţeaua de apă, priorităţi ale comunei Pantelimon

ro

04 May, 2016 00:00 3258 Marime text
 

De foarte mulţi ani, autorităţile locale din judeţul Constanţa depun eforturi pentru a moderniza satele şi comunele pe care le au în administrare. Canalizarea şi reţeaua de apă potabilă sunt obiective care se află de ani întregi pe agenda administraţiilor locale, însă, din lipsă de fonduri, ele nu au devenit realitate în multe sate din România.
 
Situaţia este cunoscută şi în comuna constănţeană Pantelimon, unde constructorii au reluat lucrările, la presiunile autorităţilor locale. Dacă lucrările vor decurge bine, constructorii ar putea finaliza introducerea reţelei de canalizare în localitate. Pe doi kilometri au fost introduse deja conductele, căminele puţurilor au fost îngropate, iar vechiul bazin din localitatea Nistoreşti, unde lucrările de canalizare au fost finalizate, a fost reabilitat şi urmează a fi împrejmuit.
 
Cu alte cuvinte, constructorii trebuie să mai monteze conductele în localităţile Runcu şi Pantelimonul de Jos. Tot pentru localitatea Pantelimonul de Jos va fi introdusă reţeaua de apă potabilă. Pe lângă aceste lucrări, în fiecare sat dintre cele menţionate mai sus va fi construită câte o staţie de epurare. Pentru toate aceste proiecte, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat comunei Pantelimon 54 de milioane de euro.


 
Pentru racordarea comunei la sistemul de canalizare, administraţia nu are încă un răspuns, deoarece proiectul se află în etapa de studiu de fezabilitate. De asemenea, administraţia locală a pregătit documentaţia pentru construirea unui centru after school pentru copiii defavorizaţi din comună. Cum documentaţia este gata, reprezentanţii autorităţii locale aşteaptă ca sesiunile de depuneri de proiecte pentru finanţare europeană să devină active.
 
Viitorul centru ar urma să găzduiască aproximativ 20 de copii care nu au părinţii aproape sau au o situaţie economică dificilă. Sufletele mai puţin norocoase vor avea astfel un spaţiu în care să înveţe şi să se recreeze, dar vor primi şi o masă caldă zilnic. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.



Un alt proiect aflat pe agenda de lucru a autorităţii publice locale a comunei Pantelimon vizează construirea unui cămin cultural în localitatea Runcu, cu o arhitectură diferită faţă de ceea ce există pe piaţă.
 

„Temelia este deja turnată, acum constructorii tencuiesc zidurile. Consiliul Local Pantelimon şi Primăria Pantelimon îşi doresc ca acest proiect să devină cât mai repede realitate, pentru că cetăţenii comunei au nevoie de un astfel de cămin. Până la urmă, este o investiţie în cultură“, a declarat gospodarul-şef Vasile Neicu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii