Toate eforturile, pentru elevi Primarul comunei Ciocârlia a fost nevoit să ia un microbuz, prin transfer, de la Dumbrăveni
Toate eforturile, pentru elevi: Primarul comunei Ciocârlia a fost nevoit să ia un microbuz, prin transfer, de
16 Oct, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
2874
Marime text
Lipsa banilor este problema cu care administraţiile locale comunale se confruntă cel mai adesea. Bugetele locale strâmtorate, lipsa unor investitorii care să aducă bani în vistieriile primăriilor prin impozitele plătite sau ajutorul din partea Consiliului Judeţean sunt principalele lucruri care îi nemulţumesc pe şefii administraţiilor locale.
Cu puţinul de care dispune, primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir, a reuşit să facă unele investiţii de care orice ales local ar fi mândru. În primul rând, uliţele de pământ sunt o poveste uitată de locuitori, majoritatea străzilor sunt asfaltate, iar cele care nu au putut fi prinse în programul de asfaltare sunt pietruite complet.
„Toate unităţile de învăţământ din comună sunt bine puse la punct. Pe timpul verii ne-am îngrijit să fie igienizate şi reabilitate. Mai mult decât atât, am avut grijă şi de cele două terenuri de sport de la şcoli, astfel că tinerii noştri pot face sport în condiţiile cele mai bune. Pe raza localităţii funcţionează în total şapte unităţi de învăţământ, dintre care două grădiniţe. Toate au fost deja «echipate» pentru iarnă, combustibilul necesar încălzirii a fost asigurat. Nu mai puţin de 600 de copii învaţă aici, iar cei mari, care sunt la liceu, sunt sprijiniţi de Consiliul Local cu transportul la liceul din Cobadin“, a explicat primarul Traian Dragomir.
„Din păcate, am avut ceva probleme la capitolul transportul elevilor. Nici până acum nu am primit microbuzul pe care l-am solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Avem deocamdată promisiuni. Ne-am descurcat însă cumva şi am luat, prin transfer, un microbuz mai vechi de la Primăria Dumbrăveni“, a explicat primarul Traian Dragomir.
Şi lăcaşurile de cult din comună au primit atenţia cuvenită din partea autorităţii locale. „Ne-am dorit să creăm condiţii potrivite enoriaşilor care vin să se roage. Toate sunt încălzite corespunzător pe timp de iarnă. Sunt cinci locuri de rugăciune pentru comunitate: două biserici ortodoxe, două geamii şi una pentru cei de religie penticostală“, a declarat gospodarul-şef de la Ciocârlia.
Tot pentru comunitatea locală, în localitate funcţionează şi două dispensare. „Şi cele două unităţi sanitare au fost puse la punct. Avem trei medici aici care îşi fac datoria faţă de populaţie şi noi am făcut tot ce am putut pentru a le crea condiţii decente. Ba chiar, pentru că aşa se cuvine într-o comună europeană, avem şi un medic stomatolog care stă la dispoziţia oamenilor“, a ţinut să precizeze primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii