Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vacanta activa pentru elevii Grupului Scolar Agricol Castelu

ro

05 Aug, 2004 00:00 1093 Marime text

Perioada continua de specializare

Cei care urmeaza cursurile liceului participa, in aceasta perioada, la diferite stagii de practica, in functie de profilul meseriei * Un grup de 50 de elevi din cadrul profilului "Alimentatie publica" realizeaza stagiul de practica la unitati de profil de pe litoral si din Constanta si Medgidia * Elevii participa si la ingrijirea animalelor din anexa zootehnica, la ingrijirea spatiilor verzi din curtea scolii, precum si la ingrijirea pomilor fructiferi din plantatia didactica * In perioada 18 iunie - 10 iulie, un grup de zece elevi ai liceului s-au specializat in viticultura si vinificatie la Liceul Agricol "Le Renaudin" din Franta

Vacanta de vara reprezinta pentru multi dintre copii o perioada in care acestia isi pot petrece timpul liber asa cum vor, fara a fi nevoiti sa mearga la scoala sau sa isi faca temele. Pentru elevii Grupului Scolar Agricol Castelu, vacanta de vara este o perioada de activitate continua, materializata prin stagii de practica la agentii economici cu care unitatea scolara are incheiate parteneriate. Potrivit declaratiilor profesorului de limba romana, Maria Beaca, in aceasta perioada, la nivelul liceului au loc numeroase activitati practice, dedicate tuturor elevilor, mai putin celor din clasele a IX-a si a XII-a. "La stagiile care se desfasoara in aceasta perioada la Grupul Scolar Agricol Castelu participa elevii care au in programa practica de specialitate, acestea derulandu-se in functie de profilul meseriei", a precizat Maria Beaca.In acest context, cei 80 de elevi din cadrul profilului "Resurse naturale si protectia mediului", adica viitorii fermieri si agenti de mediu, lucreaza in exploatatiile agricole de la nivelul comunei Castelu la activitati de sezon. La randul lor, 50 de elevi din cadrul profilului "Alimentatie publica" realizeaza, in aceasta perioada, stagiul de practica la o serie de cofetarii, patiserii si restaurante de pe litoral si din municipiile Constanta si Medgidia. "Totodata, saptamanal, pe baza unui grafic intocmit anterior, o clasa formata din 25 de elevi realizeaza practica in gospodaria anexa a scolii. Aceasta gospodarie este, de fapt, o gradina de legume in suprafata de 0,8 hectare, iar elevii lucreaza la recoltarea si valorificarea produselor proprii. Mai exact, acestia se ocupa de intretinerea culturilor de tomate, ardei, ceapa, legume, verdeturi, radacinoase si a plantatiei de capsuni", a mai mentionat cadrul didactic al Grupului Scolar Agricol Castelu. In afara acestor stagii de practica, elevii liceului mai participa la ingrijirea animalelor din anexa zootehnica, la ingrijirea spatiilor verzi din curtea scolii, precum si la ingrijirea pomilor fructiferi din plantatia didactica. Aceste stagii vor continua pana la data de 1 septembrie, in baza contractelor stabilite intre unitatea scolara si agentii economici. In alta ordine de idei, Maria Beaca a reamintit faptul ca, in perioada 18 iunie - 10 iulie, zece elevi ai liceului au participat la un stagiu de trei saptamani la Liceul Agricol "Le Renaudin" din Franta, pentru a se specializa in viticultura si vinificatie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii