Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce Grupul Scolar Cooperatist Centrocoop?

ro

27 Jul, 2004 00:00 5211 Marime text
Pentru ca unitatea de invatamant amintita are o traditie de 37 de ani in randul institutiilor de profil din intreaga tara. Baza materiala impresionanta, intinsa pe 27.000 mp, cuprinde sali de clasa, laboratoare de specialitate, cabinete pe discipline, cabinet multimedia cu echipament performant, ateliere, biblioteca, sala de lectura, sala de festivitati, complex sportiv si parc amenajat pentru recreere. De la inceput si pana acum, in aceasta scoala au fost specializati in jur de 11.000 de tineri care s-au afirmat in societate ca specialisti in domeniile de pregatire profesionala. Elevii acestei scoli au obtinut in decursul anilor rezultate deosebite la olimpiadele si concursurile scolare, precum si la competitiile sportive si alte activitati educative. Spre exemplu, la faza judeteana a olimpiadei interdisciplinare, s-au obtinut premiile I, II, III la diferite specializari din cadrul profilului Servicii, pe diferite nivele de studiu in anii 2001, 2002, 2003 si 2004. In plus, in aceasta primavara, elevii Grupului Scolar Cooperatist Constanta au participat cu firmele infiintate la Targul International al Firmelor de Exercitiu de la Timisoara, unde activitatea lor a fost apreciata, iar la faza nationala a olimpiadei interdisciplinare, editia 2004, au obtinut mentiune. Potrivit celor declarate de catre directorul scolii, profesorul Carmen Chintoiu, firma de exercitiu, ca metoda moderna de invatare, reprezinta o provocare pentru elevi, care inca din liceu infiinteaza societati comerciale, desfasoara tranzactii si efectueaza operatii financiar-contabile si bancare, bineinteles virtual, in baza colaborarii cu diverse firme. Interesul, implicarea si competenta cadrelor didactice in activitatile scolii, ca si baza materiala adecvata reprezinta garantia implinirii asteptarilor. Oferta curriculara la decizia scolii cuprinde discipline care vizeaza pregatirea de specialitate, imbinand cerintele actuale ale societatii cu interesele, abilitatile si competentele elevilor conform devizei scolii: "Aici invatati pentru viata!".

Cum sa devii elev al acestei scoli

Inscrierea candidatilor se face direct la sediul scolii. Toate formele de invatamant se desfasoara cu taxa scolara echilibrata si platibila in rate. In plus, cursantii beneficiaza de burse de merit semestriale, dar si consiliere psihopedagogica de specialitate, pentru sanatate, orientare scolara si profesionala.

Oferta educationala pentru anul 2004-2005

LiceuCurs de zi, durata 4 aniTeoretic: matematica-informatica, specializare: Informatica - 25 de locuriTehnologic: profil servicii, specializari: Economic - 25 de locuri, Turism si alimentatie publica - 50 de locuriInvatamant pentru profesionalizare asigurand calificarea pe domenii ocupationale: durata 2 ani pentru nivelul de calificare I (clasele a IX-a si a X-a) si 3 ani pentru nivelul de calificare II (clasa a XI-a, ca an de completare). Domeniile: Economic (comert, alimentatie publica si turism)Estetica si igiena corpului umanScoala postliceala: durata 2 aniSpecializari: asistent de gestiune financiar-contabila, tehnician coordonator in activitati de alimentatie publica.

Avantajele alegerii unei asemenea scoli

Admiterea la Grupul Scolar Cooperatist Centrocoop nu este finalul unui parcurs educational, absolventii acestei forme de invatamant avand posibilitatea de a obtine atat certificatul de calificare, cat si diploma de bacalaureat care permite accesul la o facultate. Scolile de arte si meserii ofera tinerilor avantajul de a avea, dupa clasa a X-a, certificarea calificarii profesionale, iar daca vor continua studiile cu ciclul superior al liceului, elevii vor obtine si diploma de bacalaureat. Certificarea progresiva permite posibilitatea obtinerii unui loc de munca de catre cei interesati, pe durata anilor de studiu aferenti claselor XI-XII. Totodata, absolventii pot obtine certificate pentru urmatoarele meserii: lucratori in hoteluri, in alimentatie, comert, estetica si igiena corpului omenesc etc. Sansele de ocupare a unui loc de munca pentru cei care vor obtine una dintre aceste calificari au crescut ca urmare a faptului ca programele de scolarizare au fost elaborate in cadrul proiectului Phare al Uniunii Europene si validate de patronatele din Romania, in luna februarie 2004. In plus, la finalizarea scolii, absolventii pot dobandi competentele necesare obtinerii Permisului European de Conducere a Calculatorului (European Computer Driving License - ECDL), precum si competente lingvistice in sprijinul comunicarii intr-o limba straina.De asemenea, pentru foarte multe unitati de invatamant, proiectul Uniunii Europene asigura dotari cu echipamente didactice moderne. Cadrele didactice ale acestei unitati de invatamant au fost pregatite astfel incat procesul didactic sa fie centrat pe nevoile de pregatire ale fiecarui elev. Directorul scolii ne-a mai declarat ca, in ultimii ani, o societate norvegiana a tot fost interesata in a recruta personal pentru vase de croaziera din randul elevilor acestei scoli.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii