Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Albestiul ar putea avea, in sfarsit, un dispensar

ro

15 Jan, 2010 04:36 1682 Marime text

decupaj_albesti_primar_gheorghe_moldovanu_03.jpgUn alt proiect prioritar al autorităţii locale se referă la construirea bisericii, a cărei piatră de temelie a fost pusă anul trecut

Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, a început anul 2010 cu speranţa ca, deşi este un an de criză, măcar o parte din proiectele sale să se concretizeze.

Un obiectiv important pentru localitatea Albeşti este construirea unui dispensar nou. În momentul de faţă, localitatea nu dispune de un spaţiu în care medicul să-şi desfăşoare activitatea, astfel încât, potrivit primarului, consultaţiile se acordă într-un cabinet improvizat în încăperea din căminul cultural unde se schimbă artiştii. Edilul ne-a declarat că dispensarul ar putea fi realizat printr-un parteneriat public privat.

Printre priorităţile pentru anului 2010, ale Primăriei Albeşti, se numără şi alimentarea cu energie electrică a cartierului nou din localitate. Valoarea proiectului de extindere a reţelei de electricitate se cifrează la 13 miliarde de lei vechi şi a fost depus spre finanţare la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Un alt proiect important, ce a fost demarat anul trecut, este construirea unei biserici la Albeşti. Pentru acest obiectiv s-a primit o mică parte din cei necesari, iar primarul Gheorghe Moldovan, care a donat terenul pe care va fi ridicat aşezământul de cult, speră că investiţia va fi sprijinită pe parcurs. De asemenea, edilul şi-a exprimat speranţa că va primi fonduri şi pentru continuarea programului de reabilitare a străzilor din comună. Un obiectiv important îl constituie şi construirea unei baze sportive în Albeşti. Valoarea investiţiei este de cinci miliarde de lei vechi, iar în momentul de faţă se lucrează la proiectul tehnic.

albesti_primar_gheorghe_moldovan_01.jpgInstituţiile de învăţământ, o altă prioritate a primarului

Alte trei investiţii, aflate în derulare, se referă la instituţiile de învăţământ. Pentru şcoala din Arsa, primăria a primit 60.000 lei, în 2009. Cu aceşti bani, primarul vrea să izoleze termic clădirea şi să achiziţioneze o centrală. De asemenea, s-a primit o sumă de bani şi pentru grădiniţa din Albeşti, la care s-a montat centrală termică şi urmează să se schimbe acoperişul. Fonduri s-au primit şi pentru grădiniţa de la Cotu Văii, pentru care s-a demarat reabilitarea termică, schimbarea instalaţiilor sanitare şi montarea unei centrale. Anul acesta, potrivit primarului Gheorghe Moldovan, va intra în reabilitare prin Banca Mondială, şcoala din Cotu Văii. La Albeşti, edilul intenţionează să demareze construcţia unei şcoli noi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii