Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentarea cu apa in Capidava devine realitate

ro

30 Jan, 2009 03:13 1373 Marime text
Topalu_primar_Gheorghe_Murat_01.jpgAdministraţia locală a comunei Topalu a demarat lucrările la sistemul de alimentare cu apă în satul Capidava.

Lungimea totală a reţelei este de opt kilometri, iar valoarea investiţiei se cifrează la patru miliarde de lei vechi. Banii provin de la Consiliul Judeţean şi de la bugetul local. Potrivit primarului Gheorghe Murat, lucrările se fac în regie proprie, pentru a economisi bani. Proiectul presupune atât construirea reţelei, cât şi a unui bazin de depozitare de 150 metri cubi.
Primăria mai construieşte un teren de sport multifuncţional în curtea şcolii. Valoarea investiţiei este de aproximativ 500 milioane de lei vechi.
Potrivit primarului, s-a demarat şi reparaţia exterioară a bisericii din Topalu. O altă prioritate a autorităţii locale este pavarea centrului civic al localităţii până în faţa căminului cultural.
Unul dintre obiectivele primarului Gheorghe Murat este accesarea cât mai multor fonduri europene. „Avem în lucru un proiect integrat pentru canalizare şi asfaltare în Topalu", a apreciat primarul. El şi-a exprimat speranţa ca investiţia să fie demarată până în 2010. Este vorba mai exact despre 25 de kilometri de reţea de canalizare, cu staţie de epurare, şi despre asfaltarea a circa 30 de kilometri.
Alte priorităţi ale Primăriei Topalu sunt legate de relansarea turistică a zonei. Astfel, primarul doreşte ca Cetatea Capidava să fie reabilitată şi introdusă în circuitul turistic, din care vor face parte şi două mănăstiri, una de măicuţe şi una de călugări.
„Vrem să înfiinţăm şi un muzeu de arheologie la cetate, care să poată fi vizitat de turişti", a adăugat edilul. Alt proiect se referă la înfiinţarea a două porturi turistice la Capidava şi Topalu, însă acesta presupune costuri destul de mari, iar co-finanţarea este de 50%. Astfel, primăria este deschisă ofertelor din partea unor investitori.
Alt proiect al autorităţii locale, de care vor beneficia crescătorii de animale, este păşunatul gratuit şi monta gratuită. În acest sens, Primăria Topalu a angajat un tehnician veterinar şi a cumpărat un tractor multifuncţional pentru întreţinerea păşunii, care are o suprafaţă de 1.120 ha.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii