Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alti bani de tocat pentru RAJDP CJC va investi in oboare comunale

ro

28 May, 2010 04:15 3390 Marime text
deschidere_sate.jpg Ţara arde şi Consiliul Judeţean vrea oboare comunale la standarde europene# Cu alte cuvinte, instituţia se pregăteşte să bage mâna în vistieria judeţului pentru a asigura condiţii moderne pentru vânzarea animalelor

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa devine, pe zi ce trece, o regie bună la toate, pentru Consiliul Judeţean Constanţa, căruia i se subordonează.

Ca această instituţie să funcţioneze, şi dacă se poate, să fie şi profitabilă, CJC îi furnizează tot felul de lucrări, care mai de care mai costisitoare, la care se adaugă şi altele pe care le câştigă, prin licitaţie desigur, de la diferite consilii locale. De precizat că şi aceste din urmă lucrări sunt plătite tot de CJC.

Ultima găselniţă a instituţiei judeţene în ceea ce priveşte suita de lucrări pe care trebuie să le execute RAJDP, fie integral, fie prin subcontractori, o constituie modernizarea oboarelor comunale. Pe o perioadă de criză ca cea pe care o traversăm, nişte oboare comunale moderne sunt tot ce ne lipsea. Dar să detaliem. Consilierii au aprobat deja, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind aprobarea preluării în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa a unor imobile - terenuri, în vederea punerii în aplicare a Programului judeţean de modernizare a oboarelor tradiţionale.

Aşa cum aflăm din expunerea de motive a iniţiatorului - vicepreşedintele CJC Cristian Darie - în primă fază au aderat la acest program Consiliile Locale Amzacea, Băneasa, Cobadin, Ghindăreşti, Independenţa, Negru Vodă şi Vulturu. Suprafeţele de teren aferente oboarelor au fost preluate deja în administrarea CJC după cum urmează: oborul din General Scărişoreanu, Amzacea - 8.420 mp, două oboare orăşeneşti din Băneasa, unul pe strada Sudului - 2.000 mp şi un altul în suprafaţă de 1.373 mp, cel din Cobadin - 4.400 mp, cel din Ghindăreşti - 6.500 mp, Independenţa - 25.000 mp, Negru Vodă - 15.000 mp, oboarele tradiţionale din Vulturu - cel de mărfuri generale, în suprafaţă de 1.853,40 mp, şi cel de animale - 12.500 mp. Nu au fost aprobate şi sumele aferente acestor lucrări, însă urmează.

rajdp.jpgRAJDP se va apuca şi de cişmele

Un alt program aprobat tot în şedinţa de miercuri, care va da de lucru RAJDP, este cel referitor la reabilitarea şi amenajarea cişmelelor din judeţul Constanţa. În proiectul de hotărâre aprobat de către consilierii judeţeni se specifică faptul că terenul aferent cişmelelor va fi inclus în programul judeţean de amenajare a infrastructurii turistice pentru turiştii români şi străini care tranzitează judeţul Constanţa cu rulote. La acest program au aderat deja şi au predat în administrarea CJC suprafeţele respective de teren, Consiliile Locale Adamclisi - Cişmeaua de la Monumentul Tropaeum Traiani (10.000 mp), Ion Corvin - Cişmeaua Eminescu (20.000 mp), Consiliul Local Topalu - zona Cetăţii Capidava (20.000 mp), Consiliul Local Deleni - zona Cişmeluţa Deleni (30.000 mp), Consiliul Local Ostrov - zona Cişmelei de Piatră (20.381 mp).

Precedentul Siliştea

Un exemplu de lucrare, mai complexă, care a adus RAJDP-ului miliarde de lei vechi din vistieria judeţului, este reabilitarea infrastructurii pe DC 61+DC 63 Siliştea-Seimeni. Pentru această lucrare, CJC a alocat peste 74 de miliarde de lei vechi de la începutul acestui an. Ultima tranşă, de 24,09 miliarde lei vechi, a fost aprobată chiar ieri, cu o majoritate de 26 de voturi, de către consilierii judeţeni PSD şi PNL. „Nu-i avem acum, îi primim în trimestrul IV, dar să se bazeze şi Regia (n.r. RAJDP) pe nişte bani", a declarat preşedintele Nicuşor Constantinescu despre fondurile alocate Consiliului Local Siliştea, de fapt, RAJDP-ului, prin acest intermediar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 07 Jun, 2010 10:55 De ce nu se fac INVESTITII pentru construirea de MICRO-FERME pentru cresterea pasarilor si animalelor si pentru construirea SERELOR de legume si zarzavaturi ??? Nu stiu, nu vad sau au creierele spalate de arma PSIHOTRONICA liberala ???
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 07 Jun, 2010 10:50 Cei din CJC au CREIERELE SPALATE de arma PSIHOTRONICA liberala . Vor sa vanda ANIMALE invizibile ???
  • andrei lidia 28 May, 2010 08:35 FOARTE BINE!!!! IN ACEST FEL, POATE CRESCATORII DE ANIMALE DIN MUNICIPIUL CONSTANTA VOR FI ATRASI SA-SI CREASCA ANIMALELE ACOLO SI NU IN CURTILE PROPRII, ASA CUM SE INTAMPLA IN CARTIERUL PALAZU MARE....PE STRADA SENTINELEI SUNT PERSOANE CARE AU ZECI DE VACI, SA NU VA SPUN CE MIROS SI CATA MIZERIE LASA CIREADA DE VACI ATUNCI CAND TRECE CATRE PASUNE...SI ASTA SE PETRECE DE DOUA ORI PE ZI: DIMINEATA SI SEARA...NU ESTE CORECT...PLATIM IMPOZITE DE ORAS, DAR TRAIM CA LA SAT !