Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antonescu are mai multe sanse sa piarda sefia PNL

ro

12 Feb, 2010 04:32 1564 Marime text
manuela1_editorial.jpgFormaţiunile politice afectate de rezultatul alegerilor prezidenţiale pregătesc schimbarea garniturii politice. Aşadar, nu este doar cazul PSD, ci şi al PNL.

Mazilirea lui Geoană de la şefia PSD pare a fi sigură în proporţie de 99%, dacă ne luăm după declaraţiile liderilor PSD. Geoană pare a fi izolat acum în interiorul partidului, dacă avem în vedere faptul că şi Mitrea a declarat recent că într-o confruntare dintre actualul preşedinte de partid şi Năstase, l-ar susţine pe acesta din urmă.

Situaţia lui Geoană, care va fi „sfâşiat" politic de către colegii săi, tocmai din cauza faptului că nu a reuşit să iasă preşedinte, nu este singulară. Un alt perdant al prezidenţialelor, este şi cel de-al treilea invitat al dezbaterii televizate dinaintea confruntării turului I pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Crin Antonescu pare să piardă şi el teren. Scaunul său de lider al PNL începe să se clatine, mai ales că nu pare să ajungă la o înţelegere cu Ludovic Orban, care ar dori să impună şi el o parte dintre membrii echipei de conducere. Mai exact, Orban ar intenţiona ca, la Congresul PNL din martie, să vină cu o listă proprie a echipei de conducere, dacă se va vota conducerea partidului pe bază de moţiuni. Nu trebuie uitat faptul că mare parte din succesul lui Crin Antonescu la ultimele alegeri interne, când a fost desemnat să conducă PNL, i se datorează lui Ludovic Orban, care deţine un capital de simpatie deloc de neglijat, în rândul liberalilor. Atunci, cei doi se aflau în ipostaza de camarazi, astăzi se contrazic, iar pe viitor nu se ştie cum vor evolua lucrurile între ei. Mai mult, Crin Antonescu nu mai este „depozitarul" tot atâtor voturi ca la ultimele alegeri din PNL şi din simplul fapt că nu a făcut ceea ce mulţi dintre colegii săi îşi doreau, şi anume să accepte intrarea la guvernare ofertată de PD-L. Prin refuzul acestei invitaţii, Antonescu şi-a asigurat votul negativ din partea mai multor primari PNL. Edilii au o dublă nemulţumire, pe de o parte legată de faptul că nu au fost consultaţi în legătură cu decizia luată privind direcţia partidului, iar pe de alta, ei cred că opoziţia nu va face decât să le secătuiască şi mai mult puterile şi şansele de a câştiga un nou mandat ca primari, temându-se că nu vor avea acces la resurse. În plus, există şi liberali din structura centrală a partidului care îşi doreau să fie din nou la guvernare, care visau, mai mult sau mai puţin în taină, un post de ministru, secretar de stat, şef de agenţie etc. Aceştia, cu siguranţă că nu se vor număra printre susţinătorii lui Antonescu. Prin urmare, probabil că Antonescu nu a decis atunci doar rămânerea în opoziţie a PNL, ci şi revenirea sa în eşalonul doi al partidului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii