Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apă la Pornichea şi finalizarea grădiniţei, prioritare pentru primarul din Topraisar

ro

04 Mar, 2011 02:50 2145 Marime text
Topraisar_primar_Stelian_Gheorghe.jpgPrimarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe, şi-a stabilit priorităţile pentru 2011.

Edilul a precizat că unul dintre proiectele prioritare pe care vrea să le definitiveze anul acesta este alimentarea cu apă a satului Potârnichea. Primarul a subliniat în repetate rânduri faptul că lucrările la reţeaua cu apă din Potârnichea au fost întrerupte din cauza faptului că Guvernul a stopat finanţarea. Lucrarea a fost estimată la 20 de miliarde de lei vechi, din care Guvernul a alocat la început doar două. „Trebuie să găsim o soluţie pentru apă la Potârnichea. Investiţia este finanţată prin HG 577, însă nu au mai venit fonduri", ne-a declarat primarul Stelian Gheorghe.

Un alt proiect prioritar pentru comunitatea locală din Topraisar este şi grădiniţa cea nouă, a cărei construire a stagnat de asemenea, din cauza lipsei de finanţare de la ministerul de resort. „Am reuşit să acoperim grădiniţa cu fonduri de la bugetul local, pentru că altfel risca să se degradeze întreaga construcţie. Trebuie să găsim modalităţi de finanţare pentru terminarea imobilului, pentru că ministerul (n.r. Ministerul Educaţiei) a început lucrarea, dar a oprit apoi finanţarea", a adăugat edilul din Topraisar. Reamintim că lucrările de construire a grădiniţei noi au început în 2008, dar s-au oprit după ce ministerul nu a mai alocat bani. Clădirea cea nouă este amplasată în centrul localităţii, este construită în regim P+E şi are o capacitate de 130 de locuri.

Urmează asfaltarea

În ceea ce priveşte proiectul integrat, finanţat din fonduri europene, privind realizarea sistemului de canalizare, staţie de epurare, asfaltare drumuri şi achiziţionarea unei maşini de pompieri, primarul comunei Topraisar a precizat că totul este gata, cu excepţia asfaltării drumurilor, care nu a putut fi demarată din cauza timpului rece. „Mai avem cam două luni şi terminăm proiectul. Sper să vină cât mai repede vremea bună, ca să dăm drumul la asfaltare", a subliniat primarul. Proiectul include asfaltarea a cinci kilometri de drumuri în Topraisar. Primarul Stelian Gheorghe a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului alte proiecte importante pentru comunitate. „Am depus proiecte pentru asfaltare de drumuri în Biruinţa, Potârnichea şi Topraisar, dar şi pentru extinderea canalizării în Topraisar. Aşteptăm să vedem ce finanţare vom primi", a adăugat edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii