Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartierul de tineri din Topraisar, racordat la reţeaua de energie electrică

ro

11 May, 2012 00:00 3754 Marime text
Topraisar_primar_Stelian_Gheorghe_05.jpgTinerii din cartierul nou de locuinţe din Topraisar vor avea cât de curând energie electrică în case. Construcţia unui drum de exploatare în localitate a devenit şi ea o certitudine.

Primarul localităţii din Tropraisar, Stelian Gheorghe, susţine că în trei luni de zile locuitorii din cartierul nou de locuinţe se vor putea racorda la reţeaua de energie electrică. „În luna februarie, am plătit celor de la Enel suma de 600.000 de lei. Enel s-a ocupat de licitaţia publică, tot compania a fost cea care a desemnat firma câştigătoare care de miercuri a început să lucreze la reţeaua de electricitate", a declarat şeful autorităţii locale. O veste bună a venit anul acesta şi pentru locuitorii din IAS. Lucrările la construcţia reţelei de apă din IAS Topraisar s-au finalizat. Cele 150 de familii care locuiesc în IAS se pot branşa la reţeaua de alimentare cu apă potabilă oricând doresc, a precizat primarul Stelian Gheorghe. Dacă în privinţa extinderii reţelei de apă potabilă a încheiat socotelile, în momentul de faţă, autoritatea locală lucrează la modernizarea reţelei de apă din comuna Topraisar. Banii pentru lucrare au venit foarte greu, susţine şeful autorităţii locale. Menţionăm că obiectivul de investiţii este finanţat de Executivul României prin Hotărârea de Guvern nr. 577.

A fost semnat contratul de finanţare pentru drumul de exploatare

Primarul localităţii Topraisar, Stelian Gheorghe, a anunţat că lucrurile în privinţa construcţiei drumului de exploatare din localitate au avansat. Amintim că drumul de exploatare în suprafaţă de 11 kilometri va ocoli comuna şi va fi destinat traficului utilajelor agricole. Potrivit şefului autorităţii locale, proiectul privind amenajarea drumului a fost declarat eligibil, iar recent APIA a semnat contratul de finanţare. Primarul Stelian Gheorghe a menţionat că în această perioadă se elaborează proiectul tehnic al obiectivului de investiţii, urmând ca ulterior să aibă loc licitaţia publică pentru atribuirea lucrării. Banii pentru finanţare sunt alocaţi prin Măsura 125 „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii", din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală. Şeful autorităţii locale nu neglijează nici proiectul privind realizarea unei pieţe agroalimentare în centrul comunei. În vederea construirii pieţei, primarul intenţionează să acceseze fonduri europene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii