Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce le scrie Nicuşor Constantinescu pe felicitări copiilor Strategia CJC „Rechizite şi Ghiozdane", în varianta reloaded, de toamnă (documente)

ro

11 Nov, 2011 02:39 7074 Marime text
DESCHIDERE_rechizite_felicitare_1.jpgAşa cum se întâmplă de doi ani încoace, administraţia judeţeană a distribuit luna trecută rechizite elevilor de vârstă preşcolară şi preuniversitară din mediul rural şi celor din oraşele cu un nivel de trai scăzut. Bineînţeles, aşa cum s-a întâmplat şi la campaniile trecute, din ghiozdane nu au lipsit felicitările de „încurajare" semnate de nimeni altul decât şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu

rechizite_felicitare_2.jpgMai mult, având în vedere faptul că programul de împărţire a rechizitelor s-a derulat concomitent cu campania pentru referendumul organizat de CJC, între 31 octombrie şi 4 noiembrie, se pare că în ghiozdanele copiilor, printre rechizite, s-ar fi „strecurat" şi pliante pentru referendumul judeţean. Pliantele şi felicitările cu pricina nu au ajuns în toate ghiozdanele din judeţ.

rechizite_felicitare_nicusor_.jpgPe 31 octombrie a.c., Consiliul Judeţean Constanţa transmitea lista cu programul în care vor fi distribuite de către trei echipe în 62 de localităţi din judeţ rechizitele pe care le primesc copii la început de an şcolar de la administraţia judeţeană. Programul de distribuire în judeţ s-a încheiat pe 4 noiembrie, adică exact cu două zile înaintea organizării referendumului local pentru care administraţia judeţeană a muncit pe brânci făcând campanie în judeţ pentru a scoate lumea la vot. Cu atât mai mult cu cât conducerea CJC nu a avut la dispoziţie decât zece zile pentru a pune la punct campania.

Campanie pentru ieşirea la vot cu ajutorul ghiozdanelor pentru copii?

rechizite_felicitare_prima_zi_de_scoala_2010.jpgAşadar, campania de distribuire a pachetelor pentru copii a funcţionat şi ca o completare a campaniei duse de PSD în judeţ pentru a scoate lumea la vot la referendum. Se pare că în anumite ghiozdane, doar la anumite primării, au fost introduse şi pliante de informare a ceea ce înseamnă neparticiparea la vot. Iar dacă au mai rămas în judeţ pachete care nu au fost încă distribuite, ghiozdanele au fost luate la puricat, atât pliantele de informare, cât şi felicitările semnate de şeful CJC fiind strânse.

_rechizite-PASTE_2011.jpgCa de fiecare dată, chiar dacă există şi o parte bună a programului, ţinând cont de faptul că sunt familii care nu au posibilitatea să cumpere copiilor cele necesare pentru şcoală, cheltuirea banului public pentru imaginea actualei administraţii judeţene conduse de preşedintele Nicuşor Constantinescu nu este justificată de această campanie. Însă grupul ţintă sunt tot adulţii, părinţii copiilor care primesc aceste rechizite, ei fiind probabil electoratul cel mai fidel al şefului CJC. Însă administraţia judeţeană nu se rezumă doar la a împărţi aceste rechizite pur şi simplu.

Pachetele cu rechizite conţineau ghiozdane, cărţi de colorat, creioane de colorat, acuarele, caiete (matematică şi dictando), penare complet echipate şi truse de geometrie.

„Îţi doresc să fii bursier al Consiliului Judeţean"

Şi în cadrul acestei „împărţeli" de toamnă, prin intermediul unor felicitări semnate de Nicuşor Constantinescu, introduse tacticos printre caiete, acesta le-a făcut urări copiilor la care ajungeau rechizitele. Ultimele felicitări de acest gen au fost împărţite cu ocazia Sărbătorilor Pascale, când preşedintele CJC a avut, bineînţeles, un mesaj specific perioadei. Cu fiecare ocazie însă, grafica şi mesajul felicitărilor au fost diferite. În ediţia online puteţi vizualiza cum arătau felicitările de la începutul anului şcolar 2010 - 2011, cele distribuite anul acesta de Paşte, precum şi cele din campania octombrie-noiembrie.

Mesajul din octombrie 2011 a fost unul mult mai sensibil pentru cei care se regăseau în rândurile transmise şi se încadrează perfect în perioada dificilă prin care trecem: „Ştiu că îţi este greu, părinţii tăi sunt apăsaţi de probleme, familiei tale îi lipsesc multe, speranţa unică pentru tine rămâne şcoala. Cu cât vei învăţa mai bine, cu atât îi vei ajuta pe ai tăi devenind cineva în viaţă! Ca în fiecare An Şcolar, şi acum îţi doresc să fii bursier al Consiliului Judeţean dacă te situezi în primii trei pe clasă la ÎNVĂŢĂTURĂ! Dorindu-ţi sănătate, credinţă şi putere de muncă, ţie şi familiei tale, vă asigur de sprijinul meu permanent şi necondiţionat". Acesta este mesajul laborios scris şi semnat, bineînţeles pentru a se vedea cine este binefăcătorul, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor-Daniel Constantinescu. De altfel, felicitarea, pe lângă funcţiunea sa iniţială, aceea de a transmite urări, are imprimată pe spatele ei şi un orar cu personaje din poveşti, pe care copii să-l poartă folosi. Cu alte cuvinte, o altă modalitate prin mesajul să rămână cât mai mult în fiecare gospodărie, pentru imprimarea în memoria familiei respective.

Primarul din Albeşti: „Oamenii nu au nevoie de urări, ei au nevoie să le faci ceva"

Primarul de la Albeşti, Gheorghe Moldovan, spune că elevii din comuna sa aveau mai degrabă nevoie de ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa pentru construirea unei şcoli în satul Cotu Văii, acolo unde inundaţiile au distrus-o în totalitate, decât de pachetele cu rechizite: „Unii dintre copii chiar au nevoie, dar mesajul transmis şi urările pot fi spuse oricând şi de oricine, însă în realitate oamenii ca el (n.r. preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu) pot gândi altceva. Pe de o parte te urează şi pe de alta te înjură. Oamenii nu au nevoie de urări, ei au nevoie să le faci ceva. Ar fi fost mai bine să ne facă drumurile, pentru a aduce copii la şcoală în cele mai bune condiţii, nu în cele de acum", spune edilul.

16 milioane de lei asiguraţi pe patru ani pentru Daroff

După cum am mai amintit şi cu alte ocazii, rechizitele sunt distribuite în baza Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 70 din 2009, care făcea referire la aprobarea „Proiectului Rechizite şcolare pentru copiii preşcolari şi elevii din clasele I-VIII - 2009 - 2012" în cadrul „Programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi preuniversitar clasele I-VIII din mediul rural al judeţului Constanţa". De menţionat că, potrivit obiectivului general precizat în proiectul de hotărâre, fiecărui copil trebuia să i se acorde un set de rechizite şcolare. Între timp, s-a ajuns la două seturi pe an. Tot în proiect este menţionat faptul că pe toată perioada derulării proiectului administraţia judeţeană va cheltui 16.000.000 de lei fără TVA. Câştigătoarea contractului, SC Daroff SRL, va furniza rechizite copiilor în perioada 2009 - 2012 şi este una dintre firmele foarte cunoscute în plan local, cu predilecţie pentru afacerile pe care le-a parafat atât cu administraţia judeţeană cât şi cu cea locală. Contractul câştigat de aceştia este aproape de limita maximă, 15.923.052 lei fără TVA. De altfel, de la începutul lui 2008 şi până în prezent, firma a câştigat nu mai puţin de cinci licitaţii la Primăria Constanţa, în valoare totală de 2.138.035 lei fără TVA, pentru furnizarea de jucării şi de ghiozdane cu rechizite pentru copii, şi alte opt licitaţii de la Consiliul Judeţean Constanţa pentru furnizarea de ghiozdane şi rechizite, dulciuri şi fructe, cu ocazia acţiunii „Pomul de Crăciun" 2008 şi 2009, în valoare de 3.658.526 lei fără TVA. În total, inclusiv cu banii alocaţi de administraţia judeţeană pentru contractul cadru pe patru ani pentru furnizarea de ghiozdane şi rechizite pentru elevii din mediul rural, Primăria şi CJC au dat 21.719.613 lei fără TVA-ului pe 14 contracte.

Aşa după cum arată datele Registrului Comerţului, Daroff SRL îl are ca asociat majoritar pe Robert Penciu, cu 90% din părţile sociale, şi pe Ana Penciu cu restul de 10%. Tot Penciu este şi administratorul firmei. Dar Robert Penciu este nimeni altul decât managerul Clubului Marina Surf Năvodari, fost campion naţional de yachting.

În septembrie 2010, obiectul secundar de activitate al firmei a fost completat cu activităţi ale bazelor sportive, activităţi ale cluburilor sportive şi alte activităţi sportive.

Mai puteţi citi în ZIUA satelor:

claudia_candet.jpgEditorial: Percheziţiile la uşă - Au început cu ai lor. Cu cine termină?

Ştirea care a făcut înconjurul ţării zilele trecute, referitoare la percheziţiile care s-au făcut la casa şi biroul primarul pedelist de la Cluj-Napoca, i-a speriat la culme atât pe colegii săi de partid, care se simt cu musca pe căciulă, dar mai ales pe cei din opoziţie.

techirghiol_panou_techirghiol_online_.jpg„Staţiune turistică de interes naţional": Aşa sunt întâmpinaţi turiştii la intrările în Techirghiol

După ce pe 13 octombrie a.c. Guvernul a aprobat hotărârea privind acordarea statutului de staţiune balneară şi balneoclimaterică pentru unele localităţi şi areale care dispun de factori naturali de cură, printre care şi Techirghiol, administraţia locală s-a şi conformat.

Centru_Baneasa_primar_Gelu_Iordache.jpgDe luni a intrat în funcţiune Centrul de Permanenţă: La începutul anului ar putea fi operaţional Centrul Multifuncţional Băneasa

După ce în urmă cu aproximativ trei săptămâni a fost deschis oficial noul Centru de Permanenţă Băneasa în locul spitalului desfiinţat, de la începutul săptămânii acesta funcţionează în parametri normali.

brazi_pestera_1.jpgPeştera se pregăteşte de sărbătorile de iarnă (galerie foto)

După trei ani, cât a verificat rezistenţa mai multor tipuri de brazi la temperaturile şi clima de la Peştera, administraţia locală s-a decis să achiziţioneze zece brazi de o calitate foarte bună, pe care să-i planteze în parcul din comună. 

Se fac primele lucrări la noul cartier de locuinţe din zona D a comunei: Se aşteaptă avizul ANRMAP pentru reţeaua de apă la Poarta Albă

Licitaţia pentru împăduririle de la Poarta Albă, contestată de RAJDP Constanţa

RAJDP întreţine drumurile din Crişan şi Siriu

A început construcţia noii mănăstiri lângă rezervaţia Canaraua Fetii de la Băneasa

Aplicaţiile informatice de la Primăria Limanu, implementate de firme din Harghita şi Sibiu


Consultanţă pentru drumul transfrontalier Dobromir - Krushari: Top Management ING a marcat din nou la Dobromir

Contestaţie fără fond, respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor: Grădiniţa şi Căminul Cultural din Pecineaga vor avea panouri solare

S-a început demolarea fostei şcoli din Cotu Văii



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii