Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cernavodă a pierdut cadenţa şi timpul" Gheorghe Hânsă garantează progresul oraşului Cernavodă

ro

11 May, 2012 00:06 6394 Marime text
cernavoda_1.jpgCandidatul PNL la Primăria Cernavodă, Gheorghe Hânsă, îşi doreşte să revină în administraţia publică locală pentru a continua proiectele de dezvoltare a oraşului.

Gheorghe Hânsă vrea să transforme Cernavodă într-o urbe a normalităţii, unde progresul şi protecţia intereselor cetăţenilor să fie prioritare. Candidatul PNL este ferm convins de un singur lucru: „Primarul este garantul progresului localităţii sale, al protejării intereselor locuitorilor şi al promovării unei stări de normalitate pentru toţi cetăţenii". Cu această candidatură, Gheorghe Hânsă trage un semnal de alarmă prin care le transmite oamenilor că nu mai este timp pentru o experienţă de patru ani ratată. „Cernavodă a pierdut cadenţa şi timpul. Să trecem din nou la treabă împreună!", este un îndemn ce face parte din mesajul de campanie al lui Hânsă. Candidatul PNL crede că experienţa sa acumulată de-a lungul timpului reprezintă un atu în lupta pentru câştigarea Primăriei Cernavodă. „Am avut grijă tot timpul ca Cernavodă să fie o comunitate unită şi garantez cu experienţa mea progresul oraşului nostru. Fac parte dintre oamenii care pot să-şi recunoască greşelile şi să le îndrepte imediat", afirmă Hânsă.

Realizările îl recomandă pentru un nou mandat

cernavoda_2.jpgCandidatul PNL lasă faptele sale, nu puţine la număr, să vorbească pentru electorat. În perioada 2000 - 2008, în timpul mandatului de primar, Hânsă a realizat zeci de proiecte pentru oraş prin dezvoltarea serviciilor publice, a infrastructurii, dar şi a culturii, educaţiei şi asistenţei sociale. Pentru siguranţa şi confortul cetăţenilor, a construit şoseaua de centură, a asigurat iluminatul public în toate cartierele, a construit 64 de locuinţe ANL, a rezolvat problema furnizării apei reci, a apei calde şi a căldurii, a instalat camere video de supraveghere, a înfiinţat Poliţia Comunitară şi Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, a amenajat trei pieţe pe străzile Unirii, Trust şi Columbia, a construit o mie de locuri de parcări auto, a ridicat două cartiere cu 500 de case, pe care le-a racordat la reţeaua electrică şi la sistemul de apă şi canalizare şi a asfaltat cele 20 de străzi noi aferente. De asemenea, incintele şcolilor au fost securizate şi dotate cu telefoane de urgenţă. Şi sănătatea a constituit o prioritate pentru administraţia locală condusă de Hânsă. În acest sens, Spitalul Orăşenesc a fost sprijinit să ofere servicii publice din ce în ce mai bune. Pentru copii şi tineri, a realizat baza sportivă din oraş prin amenajarea de terenuri de sport, a unei săli de sport şi a stadionului Trust, a înfiinţat 12 secţii la Baza Sportivă Axiopolis şi a construit 11 locuri de joacă pentru copii. Casa de Cultură „I. D. Chirescu" a fost modernizată prin crearea a 12 secţii. De asemenea, de numele lui Hânsă sunt legate înfiinţarea Muzeului Axiopolis din oraş şi construirea bisericii de lemn „Sf. Andrei". Toate celelalte lăcaşe de cult au fost renovate, în perioada 2000 - 2008, cu sprijinul primarului de la acea dată, Gheorghe Hânsă. Administraţia locală nu a neglijat în acea vreme nici evenimentele publice, organizând Zilele Oraşului Cernavodă, sărbătoarea seniorilor cernavodeni, Ziua Europei, dar şi ecotabăra de vară pentru elevi. Pentru persoanele cu nevoi speciale a asigurat funcţionarea unui cămin pentru persoanele vârstnice, a oferit locuri de muncă pentru 120 de asistenţi sociali şi pentru 120 de şomeri şi asistaţi social, a amenajat Clubul Pensionarilor şi a realizat lucrări de reparaţii pentru 20 de case ale celor mai sărace familii. În tot acest timp, Hânsă s-a dovedit a fi şi un bun diplomat, ajutând la înfrăţirea oraşului Cernavodă cu oraşul Saint Sebastian Sur Loire din Franţa şi la crearea de prietenii cu oraşele Krsko din Slovenia, Glinde din Germania, Silistra din Bulgaria şi Karditsa din Grecia.

Continuarea proiectelor începute în anul 2008, o prioritate

Gheorghe Hânsă îşi doreşte să revină în administraţia publică locală pentru a continua din proiectele iniţiate şi începute de el în anul 2008 şi aflate acum în derulare: construire sistemului de canalizare cu bani de la proiectul „Apa de la Ivrinezu", sistematizarea străzii Mihai Eminescu şi a centrului oraşului din aceeaşi sumă de finanţare, extinderea termoficării după proiectul realizat cu CNE şi ISPE, salubrizarea oraşului - un proiect de 800.000 de euro. „Toate aceste proiecte vor fi realizate cu prioritate", declară Hânsă.

Obiectivele mandatului 2012 - 2016

Pentru perioada 2012 - 2016, obiectivele mandatului candidatului Gheorghe Hânsă sunt îndreptate spre redeschiderea Primăriei pentru cernavodeni, prin respectarea programului pentru audienţe şi răspunsul permanent şi imediat la numărul de telefon 0723/683.081, toate documentele solicitate urmând a fi eliberate în regim de urgenţă. Crearea locurilor de muncă se poate realiza prin reangajarea celor 150 de persoane la Gospodărire comunală şi reluarea activităţii la sera de flori cu un minim de 12 lucrători, prin angajarea a cel puţin 60 de tineri şi şomeri pentru realizarea programului „Reabilitare termică la blocuri" şi prin refacerea staţiei de asfalt, unde vor fi angajate cel puţin 26 de persoane.

Banii cernavodenilor vor rămâne în Cernavodă

Unul dintre obiectivele candidatului PNL, Gheorghe Hânsă, îl reprezintă sprijinirea oamenilor de afaceri astfel încât toate lucrările care vor fi efectuate din banii publici ai oraşului să se facă cu firme şi angajaţi din Cernavodă. Reluarea în forţă a demersurilor pentru atragerea finanţărilor externe pentru independenţa energetică a oraşului prin folosirea energiilor neconvenţionale eoliene şi fotovoltaice, pentru finalizarea reţelelor de canalizare şi termoficare în tot oraşul, cu sprijinul Centralei Nucleare, dar şi pentru asfaltarea reţelei stradale, reprezintă un alt obiectiv ce va fi realizat de Gheorghe Hânsă şi echipa sa de consilieri în mandatul 2012 - 2016. Continuarea programului ANL, realizarea de noi lotizări pentru construcţia de case, achiziţionarea blocului de nefamilişti din Columbia şi refacerea acestuia pentru 50 de familii fac, de asemenea, parte din strategia candidatului PNL pentru dezvoltarea oraşului. 200 de solarii individuale vor fi oferite gratuit celor care îşi doresc să facă agricultură pentru pieţele din Cernavodă. Toate locuinţele vor fi izolate termic prin fonduri externe şi ale bugetului local începând cu vara anului 2012, iar jumătate din banii care sunt puşi la dispoziţia Consiliului Local urmează a fi alocaţi pentru reabilitarea stradală. Candidatul PNL şi-a mai propus, alături de echipa sa de consilieri, finalizarea lucrărilor la Grădiniţa nr. 7, cu finanţare de la Ministerul Educaţiei, şi a bisericii din cartierul Columbia, precum şi extinderea reţelei de apă şi a celei electrice în noile cartiere. De asemenea, Gheorghe Hânsă şi echipa sa nu vor neglija nici politicile sociale, prin compensarea cu bonuri de masă a eventualelor tăieri de salarii pentru toţi salariaţii din serviciile publice locale, prin continuarea programului cantinei sociale pentru copiii din familiile sărace şi pentru persoanele fără venituri. Pentru familiile sărace, cu venituri sub 500 de lei de persoană, va fi instituit un sprijin lunar cu alimente, urmând în aceleaşi timp să fie acordate ajutoare de urgenţă pentru naştere, căsătorie, deces, operaţii, urgenţe. Elevii cu rezultate merituoase care provin din familii nevoiaşe vor fi încurajaţi prin plata unor burse de şcolarizare. Pentru învăţământ vor fi alocate sumele necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea optimă a tuturor unităţilor şcolare şi preşcolare. De asemenea, pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură vor fi organizate tabere şcolare gratuite, dar vor fi reluate proiectul „Sport şi în vacanţă", precum şi activităţile desfiinţate din cadrul Casei de Cultură, urmând a fi reînfiinţată fanfara oraşului.

Luptă pentru câştigarea Primăriei alături de 22 de consilieri

Iată echipa de consilieri care garantează pentru progresul oraşului alături de candidatul PNL la Primăria Cernavodă: Iulia-Antonia Bruchental (economist), Alexandru Toth (medic), Ecrem Suliman (electrician), Robert Nicolau (operator), Cristian Popa (jurist), Romeo Tudor (tehnician), Florina Cristache (economist), Mădălin Drăghici (inginer), Constantin Grajdeanu (ofiţer), Dumitru Toader (maistru), Luminţa Costache (asistent farmacie), Daniel Mihai Florea (administrator), Ion Ciortan (electrician), Cristian Miron (inginer), Viorel Stoica (apicultor), Ionuţ Barbu (inginer), Răzvan Toma (informatician), Adrian Neagoe (operator), Laurenţiu Gascu (croitor), Alina-Maria Mitescu (jurist), Gheorghe Luschi (administrator).

Mai puteţi citi în ZIUA satelor:

Editorial: Votul contra cost reintră în acţiune

Cartierul de tineri din Topraisar, racordat la reţeaua de energie electrică

Sistemul de alimentare cu apă, aproape de finalizare la Mereni


Oaspeţi din Bulgaria la Ziua Satului Lazu

Comuna Adamclisi achiziţionează un utilaj pentru deszăpezire

Harta eoliană a judeţului Constanţa

Muzeul Multietnic de la Peştera - un obiectiv care merită vizitat (galerie foto)


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • zanet vasilica 24 Oct, 2012 19:37 am o problema cu casa puteti sa ne dati nr de telefon al lui domnul hansa