Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Complex sportiv in Poarta Alba

ro

15 Jan, 2010 04:46 2074 Marime text
poarta_alba_vasile_delicoti_06.jpgLa Poarta Albă se vor demara în curând lucrările pentru construcţia unei săli de sport. Obiectivul de investiţii va fi situat pe str. Gării.

Pe aceeaşi stradă, Primăria Poarta Albă intenţionează să realizeze o bază sportivă. Potrivit primarului Vasile Delicoti, în această zonă se va dezvolta astfel un întreg complex sportiv. Edilul ne-a declarat că valoarea estimată a acestei din urmă investiţii este de aproximativ 17 miliarde de lei vechi. Baza sportivă va fi finanţată de guvern, în baza Ordonanţei 7, şi de la bugetul local.

O prioritate a administraţiei locale, pentru acest an, este şi realizarea unui parc în zona nou lotizată. Spaţiul verde va avea o întindere de 10.000 de metri pătraţi, valoarea investiţiei fiind de zece miliarde de lei vechi. În perioada următoare, va fi lansat anunţul de licitaţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Un proiect important al autorităţii locale din Poarta Albă este şi cel privind extinderea şi reabilitarea şcolii, depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional. Primarul Vasile Delicoti ne-a declarat că este nemulţumit de faptul că, deşi nu au fost evaluate toate proiectele, i s-a transmis că se află pe lista de rezervă.

Aşa cum relatam şi în ediţii anterioare, administraţia locală din Poarta Albă intenţionează să demareze construcţia unei grădiniţe noi. Însă până ce va fi finanţată această construcţie, primăria va reabilita şi grădiniţa cea veche. Procedura de achiziţie pentru aceste lucrări a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi, potrivit primarului Delicoti, şi Consiliul Local Poarta Albă va contribui cu o sumă de bani pentru plata manoperei.

Pe lângă celelalte proiecte prioritare, primarul Vasile Delicoti intenţionează să demareze şi amenajarea aliniamentului stradal. Este vorba despre amenajarea trotuarelor şi a spaţiilor verzi, pentru înfrumuseţarea comunei. Lucrările se vor desfăşura pe o lungime totală de 5 km, 2,5 pe o parte şi 2,5 pe cealaltă. „Această lucrare va fi finanţată de la bugetul local şi va fi realizată pe bucăţi, în funcţie de banii pe care îi vom avea la dispoziţie", ne-a declarat Vasile Delicoti.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii